Бруталните убийства: Нужни са реформи в НК!

Смъртта на Виктория Маринова, Дарина, коментира адвокат
31 окт 2018 21:37, Петя Славова
14

Последните няколко брутални убийства – като например това в Русе на Виктория Маринова и това от столичния квартал "Надежда" на майка и дъщеричката й, провокираха обществото да насочи погледа си към проблема с насилието и работата на институциите.
Още по темата

"Ако приемем, че заподозреният от "Надежда" е убил приятелката и детето си, то го очаква най-тежката присъда – лишаване от свобода доживот. Ако убиецът признае за делата си, съдът е длъжен да наложи присъда между 20 и 30 години затвор. След 20 години съдът е длъжен да преразгледа неговия статус. Тогава всички варианти са възможни", поясни адвокат Людмил Рангелов.

Според него трябва да има промени в Наказателния кодекс. Законодателят не си е давал сметка какви немислими убийства могат да се случват у нас, добави още той в "Денят ON AIR".

Темата за смъртната присъда се появи на обществения хоризонт след убийството в Русе. Адвокат Рангелов подчерта, че това е приключена тема предвид членството ни в ЕС.

"Може да се върне смъртната присъда, ако напуснем ЕС. Хората искат справедливост, но по-голямата част от хората са доволни, че членуваме в ЕС. Трябва да се съобразяваме. Правото не е непременно справедливо. Обществото и правото почти никога не могат да са абсолютно на едно мнение", поясни юристът пред Bulgaria ON AIR.

За финал на разговора гостът изтъкна, че психологическите тестове преди получаване на разрешително за оръжие трябва да се променят и усъвършенстват.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Правото" е криво, щом след подобни убийства убийците ги лекуват и пазят до живот, а близките на жертвите бачкат, за да ги издържат! Убийците се жалват от "условията", а всички ние не можем! Защото сме "свободни" и уважаваме "правото"!
8
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Уточнение Бруталните убийства се извършват от мъжеД-р Менгеле е доказал, че 100 % от мъжете са склонни към садизъм, с малки изключения
7
0
 
4
 
! Отговори
Красисмира Кръстева преди 5 години
Убийците са на власт. Моят живот си отива заради злобна адвокатка, която ми беше съученичка и ме държи изолирана в България и малтретира. 5 години МВР ги покрива.
6
0
 
8
 
! Отговори
Пустиняк преди 5 години
Значи този адвокат твърди, че у нас няма смъртна присъда от лицемерие, за да може да сме в ЕС, а не от цивилизованост. За съжаление май е прав. Но да си въобразява, че извършителите на тези убийства си правят тънки сметчици, вършейки ги, как няма да лежат доживот, а само 20-30 годинки, колко изгодно!? е повече от наивно и нелепо. В този ред на мисли съм абсолютно съгласен с коментар 7. Но на затвора у нас се гледа като отмъщение, ако може и да ги изнасилват, а не като институция за превъзпитание
5
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
нищо чудно европа на две скорости... как да се отърве от простите селяни, т.е. българите. не заради убииствата или присъдите, а заради селското мислене. когато на човек му кипне много ще мисли какво го чака. нужна е превенция ,а не наказания.*** народ и *** ще си остане.
4
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимно 4Не ми пука дали си гладно,срещу фактите и боговете мълчат
3
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Според статистиката 92% от убийствата в България са извършени от НЕбългари.Абсолютни глупости пишеш. Но те разбирам, гладен не се стои...
2
3
 
9
 
! Отговори
ФАКТ преди 5 години
Според статистиката 92% от убийствата в България са извършени от НЕбългари(не е политкоректно да се напише какви)
1
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всичко си е супер, живеем по-добре от всякога. Евроатлантизмът изисква жертви (може би не чак 16,3 промила смъртност, но какво да се прави), няма как. Ходим до Банско за 1 час, бананчетата 3 лева килото, 10 вида тоалетна хартия. Напред към светлото бъдеще.