Симеонов пак не дава оставка: Работя за българите в чужбина!

Вицепремиерът разясни, че функциите му са на координатор
Обновена: 1 ное 2018 16:26 | 1 ное 2018 12:45, Веселина Йорданова
238

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Вицепремиерът Валери Симеонов заяви, че е изпълнил задълженията си към Агенцията за българите в чужбина и не смята да подава оставка.

Още по темата

В изявление в Министерския съвет той разясни, че има функции на администратор - по координация, а не да контролира ръководството й.

"Смея да твърдя, че до момента стриктно, прецизно и ефективно изпълнявам задълженията си. Това е работата ми като администратор, който трябва да координира дейността на агенцията", изтъкна той.

Опозицията поиска оставката на Симеонов заради корупционния скандал в държавното звено. Шефът на Агенцията Петър Харалампиев се сдоби с обвинение, че ръководи престъпна група, която издавала документи срещу подкупи. В ареста са и негови служители.

Симеонов заяви, че миналото лято е получил сигнали за злоупотреби за тогавашната работа на Агенцията за българите в чужбина - от служителка в Министерството на правосъдието.

"Предоставиха ми данни, но тъй като не успях да установя достоверността на тези факти, информирах Каракачанов за сигналите и получих от него съгласие да предоставя съответните материли на компетентните служби", каза вицепремиерът.

По думите му след като 2016 година нямаме сезонни работници от държавите с български общност, тази година те са над 16 хил. души, а работата с бъгарските общности в Украйна, Западните Балкани, Албания и Македония е засилена. Това доказвало, че изпълнява задълженията си на принципал.  

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


238
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
3
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И тоя бил "координатор". И Лиляна остана министър на европредседателството, въпреки че това свърши, защото и тя "координирала" нещо.