Симеонов пак не дава оставка: Работя за българите в чужбина!

Вицепремиерът разясни, че функциите му са на координатор
Обновена: 1 ное 2018 16:26 | 1 ное 2018 12:45, Веселина Йорданова
238

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Вицепремиерът Валери Симеонов заяви, че е изпълнил задълженията си към Агенцията за българите в чужбина и не смята да подава оставка.

Още по темата

В изявление в Министерския съвет той разясни, че има функции на администратор - по координация, а не да контролира ръководството й.

"Смея да твърдя, че до момента стриктно, прецизно и ефективно изпълнявам задълженията си. Това е работата ми като администратор, който трябва да координира дейността на агенцията", изтъкна той.

Опозицията поиска оставката на Симеонов заради корупционния скандал в държавното звено. Шефът на Агенцията Петър Харалампиев се сдоби с обвинение, че ръководи престъпна група, която издавала документи срещу подкупи. В ареста са и негови служители.

Симеонов заяви, че миналото лято е получил сигнали за злоупотреби за тогавашната работа на Агенцията за българите в чужбина - от служителка в Министерството на правосъдието.

"Предоставиха ми данни, но тъй като не успях да установя достоверността на тези факти, информирах Каракачанов за сигналите и получих от него съгласие да предоставя съответните материли на компетентните служби", каза вицепремиерът.

По думите му след като 2016 година нямаме сезонни работници от държавите с български общност, тази година те са над 16 хил. души, а работата с бъгарските общности в Украйна, Западните Балкани, Албания и Македония е засилена. Това доказвало, че изпълнява задълженията си на принципал.  

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


238
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
161
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ще провали цялото правителство. но няма да си отиде доброволно. С какво ли е толкова ценен за Бойко?
160
3
 
28
 
! Отговори
Pilot преди 5 години
Този измислен субект да ходи е чужбина и да работи за българите там, в България е 0 и не го искаме !!!
159
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всички са от един дол дренки
158
0
 
1
 
! Отговори
Burzum преди 5 години
Всичко е за майка България!
157
5
 
25
 
! Отговори
Хотел "Козият р преди 5 години
Господи, какъв ***! Ще си заминеш, Далавери Симеонов, ще си заминеш и ще оттечеш в канализацията на банкянско-сарайскияте клозети! И това ще стане много скоро!
156
1
 
21
 
! Отговори
ВандалериГьонсуратов преди 5 години
Защо да се уволнявам бе, нали се изСвиних?!?!
155
2
 
20
 
! Отговори
може би преди 5 години
Координатор парични потоци може би?
154
18
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нинова, за да събори Симеонов трябва да докара още увредени майки на Русофили за смяна на модела за да подържа революционната ситуация !
153
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А защо не искате оставките на всички ония депутати които 3 месеца се правиха че не виждат протеста на майките и техните деца пред народното събрание.И сега същите тия депутати искат оставката на Симеонов.
152
4
 
18
 
! Отговори
Бай Ставри 6та килия преди 5 години
Абе ше я даде ше я даде...щото мазаалото стана мноо големо, още малко да се порадва на столето, че скоро ше му дръпнат и столето и чержето!
151
2
 
15
 
! Отговори
Констатиращ преди 5 години
Са маани! Колкото Бойко Борисов почерпи вчера за празника си!Старите хора казват: Краставите магарета през 9 баира се надушват.
150
5
 
14
 
! Отговори
Тинев преди 5 години
Още по времето на социализма младият Валери Симеонов имал амбицията да стане важен партиен лидер, и разбира се, да командва.Логично, предвид висшата си лична цел, настоящият вицепремиер първо се опитал да се "пробута" на БКП. От столетницата обаче бързо го определили като ненадежден.TV " Скат ", Волен Сидеров и ....... " Симеонов скача в проекта на Сидеров със светнали за власт очи. В него той вижда възможност да осъществи младежката си мечта и да стане лидер на политическа партия с която
149
3
 
27
 
! Отговори
хмм... преди 5 години
Аз пък се чудя как Борисов можа да се докара така, че да стане заложник на ината на един....катър който се инати и не ще да се маха! Що за споразумение е това, при което един дето се запъва и не ще да си ходи да спъва цяло правителство и всички да се плашат че щяло да се разтури управлението ако Симеонов се махне!
148
4
 
28
 
! Отговори
Иванчо преди 5 години
Аз съм от българите в чужбина и с удоволствие ще го освободя от длъжност.
147
2
 
21
 
! Отговори
Каракачана е на ход преди 5 години
Виновен за назначаването на П.Харалампиев за шеф на ДАБЧ е Кр.Каракачанов, който няма защо да се измъква. ДАБЧ е пък на подчинение на вицепремиера В.Симеонов. Този трябва или с шут да го изгониш от мястото му и то заедно с Б.Б. Интересно, прок. Ив.Гешев веднага се втурна да защитава Каракачана, а премиер Борисов се покри. Кр.К. в Плевен заяви, че виновен си е Харалампиев и той да се оправя. А кой добара парите от сделките с макетата?!
146
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ТАКОВА НАХАЛСТВО НЯМА :(
145
2
 
22
 
! Отговори
ХА, ХА, ХА... преди 5 години
ТОЙ, ВАЛЕРКАТА ГЪ-ЗА СИ НА ДЯВОЛА ЩЕ ПРОДАДЕ, НО ПОСТА НЯМА ДА СДАДЕ!
144
2
 
20
 
! Отговори
Уточнение преди 5 години
И българите искат той наистина да работи в...чужбина. Много, много далеч оттук!
143
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
АКО НЯКОЙ ВИ ПИТА КАКВО ОЗНАЧАВА ТУРСКАТА ДУМА ***, ПОКАЖЕТЕ МУ ВАЛЕРИ СИМЕОНОВ.
142
1
 
5
 
! Отговори
Хххх преди 5 години
Не дей да работиш толкова много юе се изгърбиш