Симеонов пак не дава оставка: Работя за българите в чужбина!

Вицепремиерът разясни, че функциите му са на координатор
Обновена: 1 ное 2018 16:26 | 1 ное 2018 12:45, Веселина Йорданова
238

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Вицепремиерът Валери Симеонов заяви, че е изпълнил задълженията си към Агенцията за българите в чужбина и не смята да подава оставка.

Още по темата

В изявление в Министерския съвет той разясни, че има функции на администратор - по координация, а не да контролира ръководството й.

"Смея да твърдя, че до момента стриктно, прецизно и ефективно изпълнявам задълженията си. Това е работата ми като администратор, който трябва да координира дейността на агенцията", изтъкна той.

Опозицията поиска оставката на Симеонов заради корупционния скандал в държавното звено. Шефът на Агенцията Петър Харалампиев се сдоби с обвинение, че ръководи престъпна група, която издавала документи срещу подкупи. В ареста са и негови служители.

Симеонов заяви, че миналото лято е получил сигнали за злоупотреби за тогавашната работа на Агенцията за българите в чужбина - от служителка в Министерството на правосъдието.

"Предоставиха ми данни, но тъй като не успях да установя достоверността на тези факти, информирах Каракачанов за сигналите и получих от него съгласие да предоставя съответните материли на компетентните служби", каза вицепремиерът.

По думите му след като 2016 година нямаме сезонни работници от държавите с български общност, тази година те са над 16 хил. души, а работата с бъгарските общности в Украйна, Западните Балкани, Албания и Македония е засилена. Това доказвало, че изпълнява задълженията си на принципал.  

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


238
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
201
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не знам по морето да дават 2000+.
200
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Човек без жал към болни и бедни. На кой му трябва? Не и на България.
199
1
 
0
 
! Отговори
Наблюдател преди 5 години
До Анонимен 214:Всъщност оплакваха се, че няма такива, дето да работят за 2000+. Тези с 500-те на никой не му трябват.
198
4
 
0
 
! Отговори
Реалист преди 5 години
До аник 213:Къде ще му излезне края ако всяка шумна групичка, вероятно подкрепена с пари от някъде, може да предизвика оставка на министър?
197
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Работи българите да заминават в чужбина. А за тук ще внася работници. Бизнеса му се оплакал че няма кой да работи за 500 лв.. И го взел на сърце и ще внася работници, вместо да вдигат заплатите. Не депутатските, те се вдигат автоматично.
196
2
 
5
 
! Отговори
аник преди 5 години
Още в началото казах че няма да подаде оставка сам. Явно държи яко някого и не смеят да го бутнат. Сега ще чакат майките сами да се откажат от искането си за оставка да спрат протестите и ни лук яли ни лук мирисали. Валерко си остава незаменим на поста а правителството е стабилно и защитава интересите на народа. Това може да се случи само при нас. Управляват ни хора без грам достойнство.
195
0
 
0
 
! Отговори
Футуролог преди 5 години
До AlexТочно така е както сте го написали ГосподинеДоказано е че Вселената има край макар че той е доста абстрактен но все пак го имаПо принцип Г.Галилей и А.Айнщайн са ненадминати учениНо и Земята си е била кръгла винаги преди Галилей както и Вселената винаги си е била абсолютно същата преди АйнщайнИзвода е че няма гениални хора а само едно т"ъпо и п"росто човечество
194
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Само да попитам, "Господин 90% ***" защо не подаде оставка? А, налодният представител от Асеновград разследван за подкупи на роми за да го изберат за дупедат, защо не подаде оставка?За първия - това не е ли по-голяма обида към целия български народ?За втория - каза се, че човек е невинен докато не е осъден и затова ще си стои в Парламата.Детето на дъщеря ми също е с увреждания. Тя няма време да подаде документи за инвалидизирането му, защото работи на две места за да му плаща лечението.
193
0
 
5
 
! Отговори
Alex преди 5 години
До Футуролог-заключениесамо да уточня Айнщайн е казал , че бекрайни са вселената и човешката глупост, като за първото не бил сигурен
192
2
 
15
 
! Отговори
Футуролог до 208 преди 5 години
Къде е Сашо Диков дето по ТВ Евроком иронизираше непрестанно Бойко за думите му към тези майки:"МАХНЕТЕ МИ СЕ ОТ ГЛАВАТА"?Б.Борисов е съмишленик и подстрекател на В.Симеонов за думите му а най-вероятно целият министерски съвет не може да понася тези майки с децаЕлит е това а не шега а Валери Симеонов се е изпуснал да издаде тайните на най-висшия български елит но те си личат още от думите на Бойко Борисов към майките с децаПравителство на Бойко защо цялото не ни се "МАХНЕ ОТ ГЛАВАТА"ХА
191
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ОСТАВКА. Кво са услушва валери Симеонов ?
190
3
 
6
 
! Отговори
Футуролог-заключение преди 5 години
И накрая да кажа че всеки що годе грамотен студент изучавал история и старогръцки знае че демокрация означава НАРОДОВЛАСТИЕ то ест Властта на Народа е демокрация Което значи че елитите че даже и монархиите са антидемократичниИ за да е пълен абсурда в Древна Елада и по специално полиса Атина,народът се е наричал с думата "ЛАОС" а думата "ДЕМОС" е била нарицателна за утайката на обществот като разни деградирали и криминални елементиНяма майтапЧовешката г"лупост е безгранична според Айнщайн
189
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да подават оставка всички. Да се махат! Нагли и некадърни, крадливи и със самочувствие. В действителност ***.
188
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Футуролог-100%Демокрацията е глобална измама....................демокрация няма и никога не е имало............никъде по света.............не само на територията България!!
187
10
 
6
 
! Отговори
за ДПС преди 5 години
ДПС станаха много нагли................не стига, че са незаконна и антиконституционна партия и анти-българка организация..............искат да управляват!!!Няма такъв филм.............няма да стане тяхната!!!
186
6
 
9
 
! Отговори
Крайно време е преди 5 години
Българи, докога ще търпим тези вице-премиери-Каракачанката и Валерката? Тези нагли, продажни, алчни и безчовечни същества? Хора не мога да напиша. До кога ще ни гледат арогантно с малките си свински очички? Какво чака Валерката-комисионната за Пирин ли да си получи?
185
3
 
5
 
! Отговори
Валери- напрееееед преди 5 години
Евала на Симеонов-ще видите след време тия кресли как ще се изпокарат за парите , които им даваме ние/тая що взема толкова ,а аз по малко/-лични асистенти искат-абе еййййй ,кой ще дойде да ти гледа детето ,а ти да ходиш............Къде ви са мъжете, аз познавам семейства с тези проблеми, но таткото работи и не се оплакват. Тая Вера -като рунгел е- що не си покаже детето, а кара другите майки да си изкарват децата при тези атмосферни условия......За тези "майки" беше изказването на Симеонов .
184
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
...работата с бъгарските общности...Веске, има един бутон F7 обикновено с това се коригират повечето граматични, синтактични и.т.н. грешки за тези които не знаят български. В кое помощно училище ти (из)дадоха диплома (за калинка)? Аман от неуки в ***!
183
5
 
1
 
! Отговори
А преди 5 години
Куту няма Работни места иладежа жа бяга . В България на момента има работни места да заплатата не и силну висока но идеята е в това чи тя гарантирана.В България в момента удобно да откриеш бизнес 300милиона души европейский пазар и так а нататък.Может жи би ас просто не края инку разбирам но БЪЛГАРИЯ ас га обичам.Бях малык мама и баба предыт прежды зимъ и дува силен вятыр а пък ас заспивах под тейнти песни за България .
182
5
 
1
 
! Отговори
А до баш мастура преди 5 години
Ас съм българин беше удобно мойта гледна точка да га напиша на рукски език не владея хубаво с българската грамматика. Но вопроса и в това ачи българското правительство и апарата на призедента са извити с лицето кьм българти в чужбина и момента ошти не упуснат има от сила години 15 можиби 20 тва тый ас *** виждам де ту млади българи сыс здраво българско самосознание да а привличат в България по нататык можи да има финансова или някыква друга криза следствие опустяване и на българскити села.