Убиец на жена: Съден по бързата процедура и... 25 г. затвор

Случаят с Георги Генов, убил Катя – поредното домашно насилие
1 ное 2018 12:15, Петя Славова
13

3375 гледания   |  Още видео

Повторното гледане на делото срещу Георги Генов, който по особено жесток начин уби съпругата си Катя на кръстовище в Пещера, се провали.

Георги бе осъден от Окръжния съд в Пазарджик на 25 години затвор, но Апелативният съд в Пловдив върна делото за ново разглеждане, след като се оказа, че в протокола липсва един от подписите на председателя на съдебния състав Ивета Парпулова.

Още по темата

Майката на убитата Катя не събра сили да дойде отново в съдебна зала и да срещне убиеца на дъщеря си.

Според почернената жена най-възмутителното е, че по бързата приоцедура е разгледано делото срещу Георги Генов. Тя поиска и по-тежко наказание за убиеца на дъщеря си.

"Аз искам от българския съд и от Народното събрание да гласуват да се премахне за тежките престъпления това бързо производство. В този случай трябва да бъде доживотна присъда, без право на замяна", отсече майката на Катя пред Bulgaria ON AIR.


 


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
2
 
! Отговори
Слънчарски преди 3 месеца
До Анонимен №12


В Америка е така в някои щати. Дори в по-старите филми от 80-90те има сцени със затворници, работещи по пътища или влакови релси. Проблемът е, че пак трябва да се плаща надница понеже никой няма да работи без пари, дори и никога да не излезе от затвора, а също и много правозащитни организации го смятат за вид робство и протестират. Отделно, че на убийци не е много умно да се дават инструменти, с които някой може да бъде убит.
12
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
аз пък мисля, че вместо да има смъртна присъда, трябва затворниците да работят в полза на държавата до края на живота си, много пари биха се спестили на данъкоплатците, а сега си ги издържаме, сякаш са ни деца и сякаш има смисъл да живеят
11
0
 
7
 
! Отговори
читател преди 3 месеца
" в протокола липсва един от подписите на председателя на съдебния състав Ивета Парпулова."
А изобщо била ли е на работа?
Ако един подпис не може да сложи, какво изобщо прави там?
10
1
 
4
 
! Отговори
Ханс преди 3 месеца
Ми проблема е че ако няма сделка - при евентуален процес 9 от 10 дела ще завършват с оправдателни присъди, заради изключително "кадърната" работа на полиция и следствие.....
9
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Анита Мейзер, убиец на мъж - 4 годишна присъда, издадена преди две години и вече е на свобода,. Убиеца на Паоло - 4 години, кмета - изнасилвач - 4 години......... "убиец на жена: 25 години.........."
В България само разкаялите се (призналите) лежат повече от 5 години, останалите се сополивят пред съд и прокорор и получават в най-лошия случай 4-5 години като след 2-3 са на свобода!
8
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Осъдените на затвор се самоубиват или като излязат нямат шанс да намерят работа, са обречени на икономическа мизерия и правят нови престъпления и на практика присъдите са безсмислени. По-добре е да върнат смъртната присъда и поне ще спестят на държавата средства за издръжка.
7
0
 
2
 
! Отговори
Бодил преди 3 месеца
До 4: бихте ли сподели източниците си на информация?
6
0
 
13
 
! Отговори
98989 преди 3 месеца
трябва да се махне това - признаваш всичко - > намалят ти с 1/3 присъдата . Особено за тежки престъпления . Да измислят нещо друго - признаваш си - дават ти килия 3/4 , вместо 2/3 , нещо откъм битовите условия . Или да се сумират наказанията - нали се стремим към американско , как там , а и другаде по света може да получиш по 5 доживотни присъди , или ти дават 300 години зад решетките !!!!
5
1
 
14
 
! Отговори
анонимен преди 3 месеца
до 4 - хората са различни - на зла круша, зъл прът, може и да е допотопно, но ние имаме много път да извървим до тези цивилизовани държави, а наскоро четох статистика за щатите - където има смъртна присъда, убийствата са по-малко, не знам дали е така, то на кое ли да вярва човек......
4
7
 
4
 
! Отговори
До 1 преди 3 месеца
И това довело ли е до намаляване на убийствата в щатите? Най-малко убийства на глава от населението се случват именно в държавите, в които дори доживотна присъда няма. И то с драстична разлика спрямо щатите. Що така? Ако ти се мисли, пробвай!
3
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Не забравяйте че живеем в БГ... ще ни убиват съвсе спокойно всеки ден...
2
1
 
14
 
! Отговори
Терминал 2 преди 3 месеца
Тези грешки в процедурите ги разбираме много добре.
1
3
 
21
 
! Отговори
директния преди 3 месеца
Във щатите е така.За такъв случай доживотна присъда без право на замяна .Така е за такива случай като този,ама те си плащат на наще курумпирани пиявици и за тва им дават малки присъди