Внимание шофьори, велосипедисти и пешеходци: Акция "Зима"!

До 15 ноември слагайте зимните гуми, стават задължителни
Обновена: 1 ное 2018 08:28 | 1 ное 2018 08:10, Камелия Цветанова
31
Внимание шофьори, велосипедисти и пешеходци: Акция "Зима"!
Снимка: Булфото, архив

От 1 ноември  започва акция "Зима" на Пътна полиция, която ще е разделена на три етапа.

Акцията започва с проверки на велосипедисти и пешеходци, както и за техническата изправност на автомобилите за зимния сезон.

Още по темата


От 15 ноември водачите трябва да са със сменени гуми, които да бъдат пригодени за зимни условия или протекторът им да бъде над 4 мм.

През първият етап на акцията  ще бъде проверявана изправността на превозните средства, включително и на велосипедите.

Във втория етап ще бъде засилен контролът за това дали пешеходците спазват правилата на пътя.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
1
 
! Отговори
Боби преди 5 години
*** парчета на килограм!
25
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Цитат: техническата изправност на автомобилите за зимния сезон.-Такова животно няма. Автомобилът или е изправен или е неизправен, а зимният сезон няма нищо общо.
24
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До СлънчарскиСлушай кифло , ако е ОТ 15 значи вече е гласувано и прието .... което не е вярно .Или с вътрешна "информация " , че до 15 ще внесат закон и ще го гласуват .*** на *** народ какво да обясняваш ?юИ закони не е " правила" - просто се пишат глупости на ишлеме .Драскачи смешни !
23
1
 
4
 
! Отговори
House M.D. преди 5 години
А пешеходците ще бъдат ли проверявани за ремаркета и полуремаркета?
22
3
 
0
 
! Отговори
Слънчарски преди 5 години
До Анонимен 17Хубаво си тръгнал да нареждаш, ама първо да си беше направил труда да четеш по-внимателно ли ? Не пише ДО, а ОТ 15 ноември. Вече колко е достоверна информацията им, не знам, но щом наричаш някой неграмотен при писане, трябва да се замислиш да не би и ти да си неграмотен при четенето. Друго, е че обикновено тия правила за зимните гуми са по райони. Примерно тук, по Черноморието, за последните 10 години има сняг най-много за седмица и проверяват за гуми само тогава.
21
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Можем ли да видим дали има държавна поръчка тази година за риванол и кислородна вода на полицейските коли за аптечките.
20
1
 
10
 
! Отговори
мракобесие преди 5 години
Те използват номера ,че видите ли по-планините вече има отрицателни температури -- добре че не сме Швейцария от Септемвли щяха да дерат , и ще видите сега палката ще играе на бараките щото знаят ,че сиромахов ще е все в издънка я чистачка ,я габаритче ,я течност ,па за гуми да не говорим , я аптечка --като че ли колата я кара дипломиран хирург...някой хора си накупижа возила и много лаят срещу бедните ,като нямали пари пеша да вървели ,селяни били ,не може ли да карат ,,,,мръсно племе сме..
19
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Акцията започва с проверки на велосипедисти и пешеходци, както и за техническата изправност на автомобилите за зимния сезон."Този сайт админи, гл.редактри, модератори и т.н. чете ли си глупостите преди да пишете."велосипедисти и пешеходци" трябва да си сложат зимни гуми, а пешеходеца кондом сигурно за жените вибратори!
18
1
 
6
 
! Отговори
мракобесие преди 5 години
Зимната гума сложите ли я при тези температури и ако карате повече за месец и пхоловина граифера на чисто нова гума ще иде под 4мм и ако Февруари има сняг пак ще си без гуми --има и нещо друго евтините гуми само имат вид на зимна гума с грайфер сцеплението им е никакво особено на лед... за това ви казвам ,че всичко е фалш и за пари ,истината са гуми над 100лв даже от 110 нагоре според размера ,значи големите са си много по-скъпи ,кой сиромах ще извади за някоя барака 500лв...
17
0
 
8
 
! Отговори
мракобесие преди 5 години
Ако сме нормална държава няма да има нужда милиционерите да ме дебнат със всевъзможни те им акции , а ще карам комфортен автомобил 4/4 и като ме спрат няма да има какво да кажат --- а то колкото е по- зле държавата и в частност обикновените хора,толкова е по-платен и активен репресивния апарат , май и норма имали вече подочувам--не си спирал не си глобявал ,значи не си работил е при тях...писна ми от тази бутафория и уж загриженост за нас--всичко дере тези на дънотона хранит.верига
16
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кой *** пише тия глупости . Това да не ви е личен блог ... или аз бъркам . Не е нормално за медия ( сериозна ) каквато явно не сте да пишете не проверени факти !Още по малко да въвеждате хората в заблуждение за лична изгода (да създавате "сензации" ) .Изказвания от рода ,че "До 15 ноември слагайте зимните гуми, стават задължителни" е най-малкото не коректно , да не кажем ,че е престъпно !Да пишете непроверена информация ... вие не сте журналисти а драскачи !
15
0
 
3
 
! Отговори
Слънчарски преди 5 години
До ГАДОРЯНСтранични светлоотразители на спиците? Светлоотразителна жилетка? Когато е тъмно и мъгливо е задължителна. Само това ти остава, ако нямаш все още. Въпреки че за светлоотразителите много не държат, или поне преди 5 години не глобяваха, когато карах. За без жилетка е 10 лева глобата.
14
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
С кецки може ли, че зимния патък ми запарва тия дни?
13
1
 
11
 
! Отговори
Дзъ преди 5 години
Аз като пешеходец да си купувам ли нови зимни обувки с грайфери... ще ми ги замерват ли с шублер или да си джиткам с протритите???
12
1
 
15
 
! Отговори
Тия преди 5 години
Тия от КАТ за пореден път доказват, че не са в ред. Навън е над 20 градуса - те щели да глобяват за зимни гуми. Май ги назначават с конкурси за мало.мие. Нямат ли началници да ги стреснат да седнат на задниците и да не правят простотии?
11
0
 
4
 
! Отговори
ГАДОРЯН преди 5 години
И ко ще ми проверяват на велосипеда?!!! Имам си фарове, стопове, звънец. Спирачките си бачкат. Аз бая карам извън града. Рядко има патрулки по пътя. Карам със слушалки, но те са ми за хендсфрий. Така че всичко е точно.
10
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тия нормални ли са,навън е лято ,а полицаите провеждат зимни акции!И да наблегнат на велосипедите,и те със зимни гуми !Защото зимата много се карат велосипеди!
9
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Смисълът на тези акции е да не бъдат обявявани! Тапац1.....
8
0
 
21
 
! Отговори
ВЕСЕЛО преди 5 години
СЕ ЖИВЕЕ В ТАЯ ДЪРЖАВА, ВЕСЕЛО. 25 градуса- ЗИМНИ ГУМИ??? Армия в нато, готова да воюва с Русия??? Операция "Зима". Навън 25 градуса. И ще имаме най-изправните велосипеди.
7
0
 
18
 
! Отговори
Слава на Демокрацият преди 5 години
А акция "Вълнен пуловер" и "Кожени ръкавици" Кога? Щото пропуснахте и акция "Чадър" през дъждовния сезон!Догодина очаквам и акция "Кафе": ще се прави тест с дрегер, дали си си изпил сутрешното кафе, преди да си тръгнал на работа, щото, занете ли колко е опасно сънен да шофираш?!А от по-догодина, стават задължителни и зимните обувки с грайфер минимум 4мм, щото липаста им са "най-големият убиец" по тротоарите зимно време!Не осъзнавате до каква степен ВЕЧЕ ни се какзва КАКВО може и какво НЕ!!!