Паспорти срещу пари: Ще се потулят ли виновните?

Симеонов получил сигнал за корупция, но не уведомил прокуратурата. Защо?
2 ное 2018 11:07,
19

Злоупотребите в Държавната агенция за българите в чужбина накара прокуратура, президент и вицепремиер да влизат в обяснителен режим. Все пак така разбрахме, че държавният глава Румен Радев и вицепремиерът Валери Симеонов са подавали сигнали за нередности в Агенцията преди година, но за това научихме, след като гръмна скандалът.

Междувременно ДПС продължават да искат оставката на Симеонов и да втвърдяват отношението си към "патриотите", а БСП пък заявиха, че няма да се регистрират в НС, докато вицепремиерът не подаде оставка.

Главният редактор на Dnes.bg Златко Желев се съмнява да се стигне до дъното на скандала с Агенцията за българите в чужбина и смята, че отново главните действащи лица ще бъдат потулени.

Още по темата

"Интересно е, че вицепремиерът Симеонов е получил сигнал за злоупотреби в ДАБЧ, но все пак той не е подал сигнал в прокуратурата. Сигнал е подаден към Каракачанов, който да предприеме мерки, защото Харалампиев е негова кандидатура", обясни Желев в "България сутрин".

Той е категоричен, че у нас се провеждат множество публични акции, но щом те стигнат до съдебната зала, всичко се размива и виновни няма.

"В обществото няма нагласа за предизвикването на предсрочни избори, няма и алтернатива. Българското общество не може да се обедини. Нямаме повода, по който да се обединим, няма кауза, която да ни събере всички", посочи той.

Според журналиста Асен Григоров "патриотите" са се опитали вътрешно да решат проблема, което сега ще им изиграе лоша шега.

"Такъв сигнал се подава директно към прокуратурата. Догодина предстоят важни избори. Различните конфигурации са причината за активизирането на политическите хора в посока скандали. Сега ще започнат да се изваждат най-различни скандали, прикривани от години. Акциите срещу бизнесмените също са такива", коментира журналистът пред Bulgaria ON AIR.

Той е категоричен, че не е възможно управлението да се преконфигурира, защото ако от коалицията излезе играч като Валери Симеонов, властта ще се разпадне. Същевременно Борисов надали ще приеме подкрепа от ДПС.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Каракачанов при Антон Хекимян: След малко ще видите какво ще каже прокуратурата за тези нещаСлед няколко часа на пресконференцията на зам.-главния прокурор Иван Гешев заяви, че Каракачанов няма връзка с престъпната дейност в агенцията.Тук се сблъскваме с пряка зависимост на независимата съдебна система от изпълнителната власт, което и води до изтичането на информация към Каракачанов.
16
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нищо няма да излезе от разследването. Така наречените патриоти са най-лъжливата пaсмина докопала се до властта в България. Така е и така ще е защото има прости хора които да гласуват за тях.
15
0
 
6
 
! Отговори
?! преди 5 години
Има ли нещо нормално в нашата държава?
14
0
 
9
 
! Отговори
Непозната преди 5 години
Естествено, че ще се потулят. Както винаги, когато има набъркани политици.
13
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Голям патриот този Харалампиев.
12
1
 
13
 
! Отговори
А бе преди 5 години
Като ви разправям,че България е обърната на ТКЗС в ликвидация-не вярвате!Ако щете-ликвидационните съвети(правителствата) си работят по задачата....
11
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Mateva e smela jena dano e sdrava kasva istinata no i treperi milata koi snae koi ja saplaschva sa da mal4i do koga toja tap narod schte sedi saschto ne ste s maikite dezata 40 lv sa koleda podigrafka sram posor da bg mateva draj se bog da te pasi karaka4anov e jasen kolko partii sneni nahalen debelak boiko mnogo te islagat simionov karaka4anov saschzo gi tarpisch smenigi ims intelig.balgari tia stari jivkovisli partiizi te islagat
10
0
 
13
 
! Отговори
мдаа преди 5 години
Катя Матева:Нали чухте г-н Каракачанов какви неща каза за мен. Не е негова работа да знае кога срещу мен е образувано дисциплинарно производство и т.н. В България има закон за личните данни, закон за държавния служител. Иска се лично съгласие, за да се разпространяват данни и от неговото досие. Добил се е по неправомерен начин с тези неща.То всичко е ясно. Няма смисъл да говоря на какви репресии съм подложена. След като Каракачанов стана вицепремиер, спрямо мен се предприеха брутални действия.
9
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Този зада се спаси трябва да говори на обществото.
8
1
 
9
 
! Отговори
един с досие преди 5 години
И в соца беше така. Слагат някой за бушон, ако знае "игрите от горе" / от ДС/ ще се оправи ако не изгаря. Така едни ме дебнеха в сметките. Единия го разкрих по това че нищо не разбираше от работата ми а другия се правеше. След промените единия духна с много пари на о. Ман. При една случайна среща забрави да говори и диша.
7
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Без човек в службите тая схема не може да съществува. Всичко минава през ДС.
6
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Няма по големи путкииии от българите мишоциииииии насраниии, оня боклукккккк обижда децата с увреждания мълчи те, откраднаха милиарди от пътища тунели Саниране мълчи те *** и е цялата държава. Български мишоциииииии.
5
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Във всяка една администрация Става същото, не забравяйте че сме в държавата на борците мутрите и сикаджиитеееее.
4
2
 
20
 
! Отговори
zeus преди 5 години
В случая Симеонов може и да е невинен, обаче ДАБЧ по устройствен правилник се води на подчинение на Министъра на външните работи, някой да пита очилатата секретарка какво знае по въпроса. Сигурен съм, че Каракачанов много добре е знаел за тези парички, понеже врата му е станал дебел баш от тях ;)
3
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ще се потулят ли?! Че то никой не разследва кой стои зад схемата, хванаха се за един бушон, пък вие питайте ще се потули ли.
2
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Без ДС не може..
1
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Почнели да се пипа тая схема. Ще се стигне до БКП.БСП.ДПС. и току изплуват и агенти на ДС