Столичен ресторант подаде ръка на бездомни хора

Инициативата с безплатна храна ще продължи до 31 март
31

Собственик на столичен ресторант предлага храна на бездомни хора всеки делничен ден след 17:00 часа, като благотворителната акция започна на 1 ноември.

Благотворителната инициатива "Подай ръка" е негова идея, като на Бъдни вечер ще има и специална вечеря за хората без подслон.

На старта на кампанията на столичната улица "Владайска" 29 дойдоха около 30 души, съобщава Bulgaria ON AIR. Всички те си тръгнаха с топла храна и усмивка заради направеното добро.

Инициативата ще продължи до 31 март.

На 10 ноември е третият рожден ден на ресторанта. Собственикът моли всички гости да донесат своите подаръци под формата на продукти за бездомните хора.

По данни на Агенцията за социално подпомагане в България са регистрирани 1068 бездомници, като в София те са над 500.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Чух че живеят в тунели под София. Защо тези се крият там ?
27
0
 
7
 
! Отговори
Галя преди 5 години
Това са истинските хора, а не като онези комплексари, които пишат по форумите колко уж били богати и как бедните си заслужавали съдбата, защото били прости и мързеливи. Които се радват на скачането на цените, без да мислят, че ще навреди и на тях.
26
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Браво на човека! Това е истинското родолюбие, да обичаш хората в нужда и помагаш с каквото можеш! Ако 50% от българските бизнесмени са като този човек ще се оправим доста бързо! На запад това го прави почти всяко заведение за обществено хранене!
25
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ПоклонВ нормалните държава това го прави Църквата. Раздава храна и дрехи на бедните хораНо ние не сме нормална държава, не сме държава.....***
24
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименНо все пак - нека не отричаме всичко. Добро дело прави този човек. Дай Боже повече като него
23
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ТОЗИ ЧОВЕК С ОГРОМНО СЪРЦЕ, КОЙТО ПРАВИ НЕЩО ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ДОБРО НЕКА ДА ПОМНИ ПОГОВОРКАТА- НЯМА НЕНАКАЗАНО ДОБРО И ОЩЕ ЕДНА КОЯТО ЗВУЧИ ГАДНО, НО ПЪК Е ВЯРНА- НАПРАВИ ДОБРО И ИЗЯШ.......
22
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Няма неоставено добро. Дано да просъществува и да се направи някакво частно благотворително сдружение. Това нещо би трябвало да се прави от социални кухни, но там винаги започват тънки сметки и далавери. Кога ли ще има иституции, които действително да разпределят реално нуждаещите се и да стимулират хората да ги подкрепят?
21
0
 
17
 
! Отговори
Пенсионер преди 5 години
Само гледайте как БАБХ ще съсипят тази инициатива.Ще поискат куп дивашки изисквания които уж били по европейско законодателство.
20
1
 
6
 
! Отговори
Така е преди 5 години
До Поклон 16 Българската православна църква да организира такива благотворителни инициативи.Няма нужда от нови светци. Вече са предостатъчно.
19
3
 
8
 
! Отговори
Да добавя преди 5 години
До Анонимен 20 Това че синчето на Нинова е в САЩ е по малко зло от неистовото и напиране да съсипе държавата.
18
0
 
9
 
! Отговори
Така е преди 5 години
Браво.Сега остава Фандъкова да осигури подслон и храна за почивните дни.Бездомните са хора като всички нас.
17
4
 
12
 
! Отговори
месара преди 5 години
Този човек е пълната противоположност на Цвъко. И двамата са външно хора, пък каква разлика
16
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Веднага да го приемат в ЦК на ГЕРБ.
15
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Стига вече с този кух ПР. Засрамете се.
14
1
 
11
 
! Отговори
С преди 5 години
Браво на човека !
13
1
 
20
 
! Отговори
месара преди 5 години
ами БРАВО НА ЧОВЕКА! защо трябва да се изхвърля годна храна, щом може да се раздаде на хората? дано и други ресторанти да го последват! а защо и да не стане ежедневие? държавата пък може да ги облекчи с някакъв процент от данъците!
12
16
 
2
 
! Отговори
Ценител преди 5 години
Ясно. До пролетта няма да стъпя в този въшкарник.
11
1
 
15
 
! Отговори
10002 преди 5 години
Поклон на щедрия човек! Как ще ги разпознава истинските бездмници от авантаджиите?... Помня преди години една подобна инициатива - на опашката за бедняшка супа медиите бяха заснели кикимори със скъпи кожени палта и пръсти, целите в златни пръстени... Дано този път жестът отиде на точния адрес - при истинските бездомници.
10
2
 
19
 
! Отговори
Асен преди 5 години
На фона на цялата снобария и егоцентризм, завист и безсьрдечие царуващо в Бьлгария това е прекрасна инициатива. Стахотно, благородно начинание. Значи все пак са оцелели шепа благородни хора.
9
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Похвално! Надявам се, че ще вземат всички мерки за безопасност все пак, защото клошарите са едни от основните преносители на социално значими болести, а това е ресторант, не социална кухня. Влизат деца, всякакви хора.