Горивото – скъпо, но държавата няма как да намали цените!

Високите цени не са изгодни и за родните търговци
5 ное 2018 08:40,
136
Горивото – скъпо, но държавата няма как да намали цените!
Снимка: архив Reuters

Държавата няма механизъм, с който да намали цените на горивата. Цените се определят от страните, производители на петрол, обясни депутатът от "Обединени патриоти" Емил Димитров - Ревизоро.

Според него високите цени не са изгодни и за производителите и търговците на горива в България, тъй като след себе си водят увеличение на контрабандата и сивия сектор. Въпреки това държавата няма механизми за намаляването на цените.

Още по темата

"Високата цена на горивата на никого не е приятна, за държавата също не е добре. Държавата взима ДДС и акциз – да го намали или да не го взима, за да бъдат евтини горивата? Тогава протестиращите, които смятат, че държавата има лостове да намали цените да кажат на кои да не даваме заплати, пенсии, застраховки, култура, образование. Защото държавата, за да функционира, взима данъци, мита, такси", коментира Ревизоро пред Нова тв.

По думите на Емил Димитров високите цени в момента се определят от ОПЕК, а от цената на петрола зависи и цената на горивата.

"Иран е третият по големина производител на петрол. В момента, в който Иран няма да може да разпространява заради американските санкции, трябва някой да компенсира това количество. Докато го компенсира цените се вдигат", илюстрира ситуацията депутатът от групата на Патриотите.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


136
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
126
1
 
2
 
! Отговори
:):) преди 5 години
ивооософия не е България
125
5
 
3
 
! Отговори
Ива преди 5 години
Съдейки по задръстванията в София не смятам,че горивото е скъпо
124
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Има такъв механизъм, но той действа само еднопосочно- към увеличение на цените. Безотказен е и универсален.
123
1
 
4
 
! Отговори
Отговор преди 5 години
До Анонимен 117 Капитализма е много проста ,саморегулираща се система.Сложното е да накараш парите да идват при теб. Успееш ли , си добре.
122
0
 
6
 
! Отговори
Ели преди 5 години
Държавата, сиреч,в НС: ГЕРБ, БСП, ВОЛЯ, ДПС, ОП - това не са партии, не участват в законотворчеството, това рокпевци, и изпълнители на реге.Къде е Законът срещу картелите - глоби и затвор?БГ е единствената държава в ЕС, която няма подобен Закон?Тъй де, вярвах че слушата рок балади и соул, винаги се чудех какво правите в НС, дори потънах в теория на конспирациите, че сте марсианци.Дадохте човешки отговор НЕ МОЖЕТЕ.Революциите се случват, когато народът чака прекалено дълго.30 г. стигат
121
0
 
11
 
! Отговори
Джедай Мастър преди 5 години
Ама наистина, държавата няма как да намали цените. Тя не може например да намали акцизите, които представляват по-голямата част от стойността на горивата. Също не може да разследва има ли картелни споразумения между големите търговци на горива, въобще не. Също така не може да разследва Лукойл как при тези скъпи горива е на загуба вече 25 г. и не плаща един лев в бюджета и ако се окаже, че системно е крил данъци, да конфискуват рафинерията, както ги заплашиха в Румъния. Няма никакъв начин. Бо*луц
120
0
 
11
 
! Отговори
ГЪБАРКАНЕ преди 5 години
Когато петрола преди години беше130 долара за барел, карахме с бензин по 2,50, а сега е около 70 долара, а цените рязко скочиха. Ако пак стане по 120-130 долара за барел изглежда нашите лакомници ще вдигнат цените до 10-тачка за литър гориво.
119
7
 
3
 
! Отговори
НЕПУКИСТА преди 5 години
НИЕ КУПУВАМЕ ПЕТРОЛА ОТ ПЕДЕРАСИА ТАКА ЧЕ НИКЪВ ИРАН И ТЕМ ПОДОБНИ ГЛУПОСТИ,БЕНЗИНА МОЖЕ ДА СЕ НАМАЛИ ПРЕДИ 2 ГОДИНИ БОКО ГО ДОКАЗА И ПАДНА ВЕДНАГА ПОД 2 ЛЕВА СЕГА НЕ МОЖЕ ЗАЩО ВЕ???????ЛУКОИЛ Е ПЕДЕРАСИИСКА КОМПАНИЯ И ПАРИТЕ ОТИВАТ ТАМ И ЗАЩО Е ПЕДЕРАСИИСКА ЩОТО КУПУВАМЕ ПЕТРОЛА ОТ ТАМ ОТ ПЕДЕРАСИЯ!!!!!
118
5
 
4
 
! Отговори
Я преди 5 години
В Конституцията никъде не пише, че се гарантира право на личен автомобил ! Който може, ще кара ! Между другото това е само началото на поскъпването на горивата - Иран вече е отрязан от пазара на петрол !
117
7
 
4
 
! Отговори
Го4о преди 5 години
КУРИОЗ! В Добрич протестират срещу цените на горивата! В Добрич и цяла Добруджа са против срещу ПРОУЧВАТЕЛНИ СОНДАЖИ за нефт и конвенционален (LPG) газ - това в добричко е пълен КУРИОЗ. Искат си вносен нефт и газ, а в същото време се чудят как така Румъния ни била изпреварила последните години!?!?!? Те вече над 50 г. добиват нефт!
116
5
 
4
 
! Отговори
АБЕ преди 5 години
НЯМА ЛИ ДА СЕ ОРГАНИЗИРА ТОЯ НАРОД НА ПРОТЕСТ ПРЕД РУСКОТО ПОСОЛСТВО, ДА ИЗГОНИМ НЯКОЙ ДИПЛОМАТ НАПРИМЕР И Т.Н.?
115
5
 
7
 
! Отговори
ЕЙ ГОВЕДО РУСКО, преди 5 години
Я КАЖИ ЗА КАПИТАЛИЗАМА В ГЕРМАНИЯ, КЪДЕТО БЕНЗИНА Е ПО- ЕВТИН, А ГАЗА Е 2 ПЪТИ ПО- ЕВТИН ОТ ТУК, *** ТАКОВА МРАЗЯ ВИ И В ЧЕРВАТА, ПРЕДАТЕЛИ!
114
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Капитализмът е много жестока система..............законите на Дарвин са в пълна сила.............или оцеляваш, или умираш!!!
113
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Така е при капитализма..............свиквайте, селяни прости, може и да не карате коли......................има велосипеди, или ходете пеша!!Нали скачахте като маймуни по площадите и викахте:"Който не скача, е червен! "Ей ви сега демокрация, капитализъм и ЕС!!!
112
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
мухалбоиков недоразумение крадливо продажно предател г.рбераски време е да бъдеш изметен на ***
111
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
време е да се измете мухобоико и свичката с.*** в парламента начело с тиквата
110
6
 
5
 
! Отговори
SS преди 5 години
не си мислете че Лукойл е руска компания, собственост е на англичаните по точно фамилия Ротшилд...
109
8
 
9
 
! Отговори
САЩ-монопол преди 5 години
Протеста трябва да е пред американското посолство! Те определят цените на петрола в света! Ако има някой който да не е наясно да си отвори очите! За да е евтин бензина в САЩ трябва да е скъп в ЕС и в държави от третия свят!
108
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Държавата няма как да намали цените, но може да създаде един свободен и конкурентен пазар. Сега в момента не е изгодно да се внася гориво, защото 90% от митническите складове се държат от Лукойл. Отделно и наскоро приетият закон за горива, който ощетява малките търговци. Всичко сякаш е направено в полза на Руснаците, все пак България внася всяка година готива от тях на стойност 6 млрд долара, не се изпуска лесно кокала. А се осмелиш и набързо си ликвидиран, като Ваньо Танев...
107
0
 
1
 
! Отговори
до 108 преди 5 години
нищо няма да стане, ОПЕК към момента е с умишлено занижени добиви, никакъв не е проблема от утре да дърпат с 20% повече и пак на таз цена. Заради такива като теб скачат спекулативно цените