Иван загива на "Хемус", помагал на пострадали в ПТП, но бил пометен

След 3 неуспешни опита, делото за смъртта му още не е започнало
Обновена: 6 ное 2018 11:17 | 5 ное 2018 14:30, Анисия Иванова
39

9726 гледания   |  Още видео

Иван Димитров загива при пътен инцидент на магистрала "Хемус", докато помага на пострадали в друга катастрофа. Година и половина по-късно, след 3 неуспешни опита, делото за смъртта 44-годишния мъж все още не е започнало.

Към момента близките на загиналите получават около 100 000 лева за причинените им неимуществни вреди - болка и страдание, разказва Bulgaria ON AIR.

Още по темата

Но знаете – има идея да се постави лимит от 20 000 лева за обезщетенията при смърт в катастрофи.

Промяната се налага, след като ВКС реши да разшири кръга на хората, които могат да поискат обезщетение от застрахователя. 

Според бранша обаче тази практика ще отвори дупка около 1 милиард лева, които ще трябва да бъдат запълнени от крайния потребител с поскъпване на задължителната "Гражданска отговорност".

Застрахователите искат професионални методики, по които да се изплатят обезщетенията, с който адекватно да се посрещат медицинските разходи и други последващи други последващи разходи на пострадалите в ПТП-та.

Светла Несторова, която е председател на УС на Асоциацията на българските застрахователи, обяви днес, че друг проблем е, че голяма част от изплатените суми не достигат до обезщетените лица, а отиват в джоба на адвокати.

"Щетимостта е основен фактор, който влияе на цената на Гражданската. У нас имаме едни от най-ниските цени в ЕС, а за сметка на това имаме почти двойно жертви", посочи тя и поясни, че това оказва натиск върху застрахователната индустрия.

"Обратно на тиражираните послания: Нямаме интерес от непосилна гражданска отговорност. Нямаве интерес от социална криза и главоломно увеличаване на цената“, заключи Несторова.


39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
0
 
6
 
! Отговори
Ала-Бала преди 7 месеца
Авокатската мафия иска пари. Готови са даже да направят планирани катастрофи и после да приберат поне половината от сумата, която договарят със съдиите! Не се хващайте на замислените ново ограбване на хората!
37
1
 
4
 
! Отговори
до 34 преди 7 месеца
Абе колега, какво е това 12к, или 2к..?! Вече съвсем се бъгнахте!! Ако е хиляди, напиши 12х, че да те разберем, бре! Големи хамериканци станахте всички, вече съвсем не се андърстендим...
36
1
 
6
 
! Отговори
Зозо преди 7 месеца
Алиоо откадя накадя аз ще плащам, че някаква друсалка е убил някой на пътя. Я си опичайте акаля, че вече са не трае.
35
0
 
1
 
! Отговори
видя се... преди 7 месеца
...колко е пипето на разни мутрафони..Колко се префасонираха от ходещ с бухалка до всякакви бизнесмени .при нас нормален европейски инвеститор не вирее--- сега нещата стоят така; застрахователите не искат да плащат ,ако плащали всички вноски да станат по-1000лв това за Бг си е жив отказ.
34
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До Истината

Само да споделя че Каското на новите коли е 4%. Останалото е така...

А с 12к годишно няма шанс за нова, поне 2к на месец трябват
33
0
 
0
 
! Отговори
шаиката на оня горе преди 7 месеца
Ми конектор какво е ,това па да изкупува дълг дето банката не е могла да го вземе--да не са по-хубави.
32
0
 
16
 
! Отговори
чичо Гошо преди 7 месеца
Ами аз като си плащам гражданска от 1982 г. и досега нямам нито едно ПТП нещо като бонусче от застрахователите?Къде отиват моите и на другите парите които не правят катастрофи?И защо застрахователи бивши мутри от ВИС и СИК нямат наяждане?Дайте да видим отчетите колко са приходите и обезщетенията и колко е чистата печалба на кожодерите?
31
1
 
12
 
! Отговори
... преди 7 месеца
Ей това мундар застраховател къде и да го видиш гръмни го да ти е спокойно! Ба си! КОГА СТЕ ИЗПАТИЛИ НЕЩО БРЕ! НИКОГА! давали били по 100к лв КОГО ЩЕ ЛЪЖЕТЕ БРЕ! ТО ГО Е ДО ОПРЕДЕЛЕНА СУМА БРЕ! ОТ ТАМ НАТАТЪК НИЩО НИКОГА НЯМА И ДА ДАДЕТЕ БРЕ! ОТДЕЛНО, ЧЕ СИ МИСЛЯ, ЧЕ ДАЛИ ИМА 10 ДУШИ в БГ ДЕТО ДА СТЕ ИМ ИСПЛАТИЛИ НЯКОГА ТАЗИ СУМА! ЕДВА ЛИ! ЛЪЖЕТЕ ЛЪЖЕТЕ ЛЪЖЕТЕ И НИЩО ДРУГО НЕ ПРАВИТЕ! НАПЪЛНИХТЕ СИ ГУШИТЕ С ЗАДЪЛЖИТЕЛНАТА ГО И ОЩЕ РЕВЕТЕ БРЕ! Мааа.ицата ви да .... ЛЪЖЦИ ДОЛНИ!
30
0
 
3
 
! Отговори
Стамат преди 7 месеца
До Истината
Забравил си данъка, ако ти е чисто нова колицата за мощност от 150 к.с. е 480 лева
29
1
 
12
 
! Отговори
S преди 7 месеца
Колкото по-висока е цената на ГО, толкова по-малко хора ще я плащат.
28
0
 
10
 
! Отговори
Стамат преди 7 месеца
Чудя се какво се оплакват, та те и без това не плащат, водят се дела с години (7-10), а през това време, видиш ли и виновника се боторясал с 3 промила в някой стълб и си останал там. 100 000 лева, без дела и до 2-3 месеца, после да си ги търсят от виновните водачи. Защо са карали с 200 км/ч, защо изпреварват на завой, защо отнемат предимство, защо карат дрогирани и/или пияни ? Конфискация на цялото имущество, отнемане на МПС в полза на държавата при наличие на алкохол и наркотици и да ги видим..
27
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До 26
кръвнината няма нищо общо в случая със смърт при ПТП, ГО покрива имуществени и неимуществени щети до определена сума, по принцип на кой ще изплащаш тия пари няма никакво значение за цената на полицата, тя покрива до определен лимит и това е, просто нни разтягат лукуми с цел да намалят плащанията, а това предложение детое за емоционално обвързани лица да се плаща по 5000 е пълна глупост, щото такова лице може да е всеки колега на работното място
26
2
 
3
 
! Отговори
Гражданската преди 7 месеца
трябва да покрива някакъви минимални щети, а цялата останала сума да се плаща от джоба на виновника - това ще стимулира шофьорите да са далеч по-отговорни и толерантни на пътя. Ако не могат да покрият щетата - обществено полезен труд на същата стойност.
25
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Пълна смешка е цялата история. Досега кръвнината се събираше от виновника, не от застрахователя. Така че цената на гражданската няма абсолютно никакво отношение към кръвнината. Ако някой е чел законът да каже дали кръвнина ще се събират от застрахователите, но според мен не. Целта е да ограничат имуществените искове. За им е спокойно и щастливо и да продължат да ни цоцат като дойни крави. В крайна сметка, застраховането е бизнес, не го правят заради красивите ни очи. Нито сега, нито някога.
24
1
 
1
 
! Отговори
аса преди 7 месеца
да я направят и 1000 лева. Тъкмо по-малко задръствания.
23
1
 
3
 
! Отговори
Бай Ой преди 7 месеца
Само ГЕРБ але алеееееее
22
0
 
32
 
! Отговори
Истината преди 7 месеца
Ако караме нова кола за 20 000 лв., както властта ни натиска, за да сме екологични....сметката е следната:
1. 1200 лв. каско годишно;
2. 800 лв. гражданска /ако я направят/;
3. 50 лв. преглед;
4. 300 лв. смяна на масло и филтри годишно;
5. Около 3000 лв. за гориво ако минаваме 20 000 км. годишно;
6. Нови гуми 500 лв.
7. Винетка - 100 лв
Сметката отиде около 6000 лв. годишни разходи по една кола /без включени ремонти/. Средна заплата 1000 лв., годишна 12 000 лв. 1/2 ОТ ВСИЧКИТЕ ВИ ДОХОДИ СА ЧАО!
21
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Основната част от плащанията по застраховката ГО е за имуществени вреди. Има огромна разкллика между това да се плащат вреди по нова скъпа кола в германия и по стара и евтина кола в България. Затова в България трябва да плащаме поне 20 пъти по-малко за тази застраховка.
20
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Ами вижте сега, решете какво искате.Евтина гражданска или скъпи обезщетения?
19
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Абе тия луди ли са? Кой ше им плаща 800 лв. гражданска??? Заплатите ще увеличаваме с 10%, а гражданската с 400 %? Май скоро ще има революция? То ние ще си работим само за гражданска, каско, ток, парно и вода!?! Нещо за ядене ще ни оставите ли или да минаваме на фотосинтеза?