Каракачанов премисли за ремонта на Су-25

Министърът дал указания на комисията по преговорите
Обновена: 5 ное 2018 22:44 | 5 ное 2018 22:26, Веселина Йорданова
24
Каракачанов премисли за ремонта на Су-25
Снимка: БТА

Министърът на отбраната Красимир Каракачанов е отменил решението беларуска фирма да изпълнява ремонта на щурмовиците Су-25, съобщи БНР. 

Още по темата
Решението е публикувано само ден, след като от БСП алармираха, че цената на  ремонта може да надвиши многократно определената сума от 82 млн. лева без ДДС.

Вариантите за ремонт на 14-те самолета са или в авиационен завод в Беларус, или в завод в Русия.

Късно тази вечер обаче от МО съобщиха, че процедурата за ремонта не е прекратена, а министърът използвал правото си на възложител да даде указания на комисията за провеждане на преговори с ОАО "558 Авиационен ремонтен завод", Беларус, и да потвърди с нов протокол и доклад постигнатите намаления на цените за ремонт на щурмовите самолети Су-25.

От МО посочват още, че обявената прогнозна стойност от 82 510 000 лева може да бъде променена (достигната) само с решение на Министерския съвет.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Откакто не може да сяда взе да премисля всичко.
1
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Зашо беларуска бе тумбак нека ги ремонтира българска фирма и БАН нали си патриот за какво ги храним тия неграмотници от БАН оставки, само не ни казвай че след 3 тиквени мандата не можем един самолет да ремонтираме в БГ щото сме се зиганизирали Ех земьо македонскаl Оня разбойник и рекетьор от КубаМаркос ли беше още ли ходи да обира пенсиите по улиците и да им взема парите.