НСО – най-тайнствената и непублична служба

Гардовете разхождали кучета на депутати, пазарували им...
Обновена: 6 ное 2018 10:18 | 6 ное 2018 10:15, Камелия Цветанова
40

Вече стана ясно, че почетният лидер на ДПС Ахмед Доган ползва охрана от НСО още от 2009 г. заради заплахи за живота му. Случаят е следен изкъсо от вицепремиера Валери Симеонов, който поиска информация от НСО защо Доган има гардове, а след като службата за охрана му отказа такава, той поиска отговор на въпроса си от президента Румен Радев, под чийто контрол е НСО.

Още по темата

Омбудсманът Мая Манолова също бе атакувана по темата и вчера пътува от София до Стара Загора с автобус, а днес организира приемна във влак, пътувайки за Варна.

"На Мая Манолова ѝ направиха голямо добро. Подхвърлиха ѝ топка, тя я отигра блестящо. Почти всички телевизии са в нейния влак. Тя по закон има право на тази охрана. Въпросът е защо омбудсманът е включен в този списък и заплашена ли е тя, за да ползва кола и охрана от НСО?", коментира журналистът Валерия Велева.

Пред Bulgaria ON AIR тя посочи, че служба като НСО е признак на тоталитарните управления. По думите ѝ НСО е най-тайнствената и непублична служба и би трябвало да мине към режим на публичност.

Политологът доц. Минчо Христов изрази мнение, че НСО се занимава с неприсъщи и излишни неща в обществото.

"На един бивш председател на парламента му разхождаха кученцето, пазаруваха... Това е срамота. Това е разгул. Вижте с колко автомобила се движат кортежите", каза той на свой ред.

Валерия Велева подчерта, че случаят с Ахмед Доган е друг и поясни, че заплахите за сигурността му идват от позициите му спрямо държавните лидери в Турция.

"Доган е част от българския политически елит и трябва да има охрана, за да не се повтарят случаи като този с Андрей Луканов", смята тя.

"Това е безобразие. Доган не е никой в момента. Не е беден човек. Купи си ТЕЦ "Варна" за 200-300 хил. лева, а тя струва сигурно 200 млн. ДПС може да си му плаща каквито си иска охрани, но не и държавата да прахосва невероятен ресурс", изрази несъгласието си доц. Христов.

"Народното събрание има 130 автомобила, в Швеция са 3, в Германия са максимум 5 - невероятно прахосничество", отбеляза политологът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
2
 
17
 
! Отговори
НСО = ДС = СМЪРТ преди 5 години
КОЛА НА НСО МОЖЕ ДА ВИ ПРЕГАЗИ И ВИЕ НИЩО НЕ МОЖЕ ДА НАПРАВИТЕ ПО ВЪПРОСАВ ДЪРЖАВАТА ИМА АБСОЛЮТЕН ИМУНИТЕТ ЗА БЕЗРОДНИЦИТЕ ПОТОМЦИ НА КОМУНИСТИТЕКОМУНИСТИ НА ВЛАСТХРАЧАТ ПО ВАС, ИЗХОЖДАТ СЕ ВЪРХУ МИЗЕРНИЯ ВИ ЖИВОТВИЕ ГИ ТЪРПИТЕОБИЧАТЕ ГИДАВАТЕ ИМ ЦЯЛАТА СОБСТВЕНОСТ ВЪРХУ ВСИЧКИ ДЪРЖАВНИ ИНСТИТУЦИИ, АГЕНЦИИ, ИМОТИ, ГОРИ... ВСИЧКО СТЕ ИМ ПОДАРИЛИ И СИ МЪЛЧИТЕ ПОКОРНО... ДОКАТО В БУКВАЛНИЯ СМИСЪЛ НА ДУМИТЕ ХРАЧАТ И СЕ ИЗХОЖДАТ ПО ВАС И ВИ ДАВАТ СМЕШНИ ПАРИ!!! И ОБРИЧАТЕ ДЕЦАТА СИ! МАЛОУМНЦИ!
34
1
 
11
 
! Отговори
НСО=НОВОТО ИМЕ НА ДС преди 5 години
НЕ СЕ ЧУДЕТЕ. ТОВА Е ОХРАНТА НА ЧЕВРЕНИТЕ МУТРОКАПИТАЛИСТИ С ДЪРЖАВНИ ПАРИОЛИГАРХИЯТА ОТ ЧЕРВЕНИ СИНЧЕТАВСИЧКО ОТ 44-ТА НАСАМ Е ОКУПИРАНО ОТ БЕЗРОДНИЦИТЕ КОМУНИСТИ ДЕЦАТА ИМ СА БОГОПОМАЗАНИ, СМЕЯТ ВИ СЕ... ХРАЧАТ ПО ВАС, А ВИЕ РАБОТИТЕ ЗА НИСКИ ЗАПЛАТИ, ИЗПЛАЩАТЕ СИ ЦЯЛ ЖИВОТ ЖИЛИЩЕТО, РАДВАТЕ СЕ НА *** ШУТОВЩИНИ ПО ТЕЛЕВИЗИИТЕ ИМ, КОИТО ПАК СА ПЪЛНИ С ВРЪЗКАРИ ОТ ЧЕРВЕНИЯ КАЙМАЙК НА ОБЩЕСТВОТО... И ИМ ГЛАСУВАТЕ ДОВЕРИ! А ***? *** СТЕ ВИЕ!!!
33
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Управляващата върхушка, НСО и тем подобни, са държава в държавата!
32
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Малеее, едвам я намерих тази статия
31
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
коментар 33 беше до сайта Д+н+е+с.б+г ама цензурират ***
30
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Народа гладен умира а те посват Статити за коли на НСО , типично по партийна линия , а Статия за крадците на Прехода същите коити сега имат Корпорации у нас , страх ли ви е да не ви застрелят и хвърлят под някой мост , само да копирате можете от интернет
29
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Като гледам бюджета на НСО който е публикуван в сайта им ме напушва смях, че те с този бюджет не могат да си купят нищо. Направо ме сви сърцето и мисля да организирам да разпродажба на гоблени за да им помогна.
28
2
 
3
 
! Отговори
До 30 преди 5 години
Националната служба за охрана (НСО) е юридическо лице на бюджетна издръжка и представлява специализиран военизиран държавен орган, подчинен на президента на Република България.Първото изречение от укипедия на български.Надявам се, че можеш да четеш, не само да пишеш.
27
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен 29 преди 5 години
Все ще се намери един ******н***р като теб да каже някоя глупост.Там е въпроса че НСО не се управлява от президента.
26
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Както може и да се очаква НСО е под управлението на президента Радев.Човекът, който обича много много много да говори за осветляване и корупция.
25
0
 
0
 
! Отговори
Сталин преди 5 години
До Анонимен И така, до Народния Съд. После да не плачат!
24
0
 
14
 
! Отговори
kiro преди 5 години
До дискриминацияМдаа... трагични сме.Уорън Бъфет, един от най-богатите хора в света, управлява инвестиционната компания Бъркшир Хатауей. Държи контролния пакет акции на хиляди фирми с над 377 хиляди служители в цял свят. Тези фирми и хора са менажирани от Бъфет (88 години), Чарли Мънгер (95 години) 23 служители в централата на Бъфет в Омаха, Небраска.Общо активи: US$711.932 billion (2018)Никой от тези хора няма охрана или служебна кола.В най-бедната ЕС страна властта е с бронирани коли.
23
2
 
18
 
! Отговори
:( преди 5 години
Гавазите на Тиквата линейки спират, вие за едни кучета ревете. Трагедията е тотална в това жалко подобие на държава. Уж се борихме за демокрация, а получихме комунизъм + анархия. На улицата цари анархията, а властта не се различава от комунистическа диктатура. Е, дават ни да лаем, но толкова!
22
1
 
13
 
! Отговори
?! преди 5 години
Има ли нещо нормално в нашата държава?
21
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Е, ЗДРАСТИ!!!
20
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не случайно ги четяха Убиваш Без да Отговаряш---това е неограничена власт на действие,прави кавото реши на момента и никой нищо не може да му каже ..съд,мъд има за другите.. е това е власт за която 99% от мъжете мечтаят ,ама няма местата са кът....няма държава без такива служби несерозно е да се твърди ,че в Германия или другаде пазят по.лошо властта ,навсякъде те отговарят за всичко ,храна ,вода ,деца ,коли -всичко и до магазина ще ходят и на разходки и в планината ,техни сенки са навсякъде.
19
1
 
19
 
! Отговори
drag преди 5 години
тези от НСО са най-опасните на пътя. Гледам как светят бурканите зад мен и се прибирам в дясното платно, но един *** ме натиска и бута в мантинелата нарочно, едно платно не му е достатъчно на *** кортеж да мине.
18
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И лижат...иначе уволнение.
17
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Учените изясниха причината за страното явление, при което десетки шофьори, почти едновременно са напуснали пътното платно и са се забили в крайпътни канавки, мантинели дървета. Последвалото им агресивно поведение, съпътвано с нечленоразделни фрази, псувни, закани, почесване по темето и съснояние познато като "западноевропейски амок" се обяснява с:Разминали са се автомобил от нсо.
16
14
 
3
 
! Отговори
Инспектор Дюдю преди 5 години
Един пенсионер от НСО разказва как лежал в шубраците в дъждовно студено време да охранява Тошо в някаква резиденция.Началникът му дошъл в тил,без да го чуе,защото имало и вятър,с изваден зареден пистолет и обрал мекият спусък.Същият разказа,че ако го бил разстрелял,началникът дори щял да бъде награден.Така,че не е лесна и приятна работата на охранителите.