Отговорните за срива на Търговския – без бонуси!

Останалите в Агенцията по вписванията все пак са работили
9 ное 2018 14:37, Боряна Павлова
12
Отговорните за срива на Търговския – без бонуси!
Снимка: архив, Investor Media Group

Отговорните служители за срива на Търговския регистър не са получили допълнителни възнаграждения. Това увери  изпълнителния директор на Агенцията по вписванията Габриела Козарева в становище до медиите във връзка с изплатените бонуси на служители в Агенцията, раздавани в периода, през който регистърът не е работил.

Става ясно, че Агенцията е изплатила допълнителни възнаграждения за постигнати резултати, съгласно Наредбата за заплатите на служителите в държавната администрации и Вътрешните правила за заплатите в Агенция по вписванията.

Сумата, изплатена в последното тримесечие на 2018 г. е в размер на 599 007 лв. Тя е разпределена според индивидуална оценка на всеки от общо 635-те служителя на Агенцията.

Средномесечният фонд "Работна заплата" на Агенцията по вписванията е в размер на 813 034 лв., стана ясно от становището.

Още по темата

"Всеки работодател търси начини да стимулира служителите си, а в държавната администрация механизмът това да се случи са допълнителните възнаграждения от икономии, които могат да се изплащат до 4 пъти в годината. Изплащането на бонуси в Агенция по вписванията е следствие от показани добри резултати на служителите и начин да ги мотивираме да продължават да работят ефективно", коментира Козарева.

"Отговорните за срива на Търговския регистър – Директорът и експертите от Дирекция ИОТ, не са получили ДМС за последното тримесечие. Нека не забравяме, обаче, че останалите служители на Агенцията не са спирали работата си, дори и по време на срива", допълва тя.

Агенцията по вписванията администрира четири регистри – Търговски регистър и регистър на ЮЛНЦ, Имотен регистър, Регистър Булстат и Регистър на имуществените отношения на съпрузите.

В изпратената позиция се уточнява, че дори и по време на срива на Търговския регистър, работата в цялата Агенция не е спирала. В писмото се уточнява, че след инцидента, работата в институцията е с по-голям интензитет от обичайния и се работи и в извън работно време. Към момента Агенцията се произнася в срок по всички постъпили вписвания, като е преодоляна забава от 20 дни.


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Чуете ли, прочетете ли Агенция. Значи да имате нещо на ум. Ще ви измамят.
При холдинга е същото , но в по голям мащаб.
11
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Агенцията не е работила, когато трябва.
Не е осигурила финансиране за хардуер, след което фирмата по поддръжката даваха 24 часови смени, за да възстановят срива, но бонусите не са за служителите на фирмата по поддръжката, а за агенцията, която не си е свършила навреме работата
10
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Доста неправилно е да се наричат бонуси, тази давана веднъж на три месеца част от заплатата. Изпозлването на неправилното бонуси, води до тази истерия, която се вихри.
9
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
E те отговорните не бяха ли уволнени веднага? Остава да са ги уволнили с бонуси или пък още да са на службицата си
8
7
 
6
 
! Отговори
Е-е-е, а стига де преди 5 месеца
Народа гладува, а ГЕРБ пак бонуси си раздават!
7
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Хонорара за срива!Много малко!
6
4
 
7
 
! Отговори
Мето преди 5 месеца
В тези държавни агенцийки само си раздават бонуси без да работят и си уреждат родата до девето коляно да ходят да "работят" там.
5
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До Анонимен 3

защото всяка държавна служба има допълнително материално стимулиране, което може да е кокото заплатата ти, че и отгоре

отделно има позиции като главен архитект в общината и подобни, на които няма значение колко ти плащат официално :)
4
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
ee, щом все пак са работили нека да вземат бонус ...
а дали са свършили някаква работа, важно ли е? или това няма отношение към бонуса
3
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Според данните в статията, там средната заплата е 707 лева, още 236 лева бонуси взимат средно на месец, общо 943 лева. Разбира се като пуйка със зеле, едни са на 510 лева заплата, други на много пъти повече. Интересно ми е защо изобщо работят в тази Агенция за 500-600 лева, от които след данъци и осигуровки им остават пари колкото да не умрат от глад. В София животът е доста по-скъп от провинцията.
2
0
 
11
 
! Отговори
Стефанов преди 5 месеца
А онази Садифе Мехмедова парашутистката?
1
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Те бонусите си ги получиха, та и изхарчиха. Той тоя срив да не е безплатен. Ей го кирчо парахода как надува свирката.