Габриел: Предстои трансформация на работните места

Еврокомисарят в предаването "Брюксел 1" с Милена Милотинова
10 ное 2018 21:52, Екип на Bulgaria On Air
95

"Изкуственият интелект има много влияние вече в много сфери. Но трябва да поставим в центъра правилните етични въпроси, включително този, свързан с личните данни. През декември експертна група по изкуствен интелект ще публикува първа версия на Насоки за действие по т. нар. етичните въпроси, свързани с изкуствен интелект," каза в разговор с Милена Милотинова еврокомисарят по цифровизацията Мария Габриел.

"Важно е да идентифицираме кои сектори ще бъдат най-краткосрочно засегнати, в които най-краткосрочно трябва да вземем мерки. Засега нямаме отговор на този въпрос. Едни изследвания казват, че 60% от работните места ще изчезнат, други - 9 %. Но е ясно, че трансформация на работните места ще има," каза още Габриел.

"Искаме като ЕК през януари да дадем на бизнеса и гражданите нова платформа на изкуствен интелект, в която всеки един ще има достъп, така че да съумее да тества своя софтуер", обяви еврокомисарят пред Bulgaria ON AIR.

Продължава работата на Европейската комисия по въпроса за фалшиви новини.

"Проблемът е многоаспектен, няма рецепта-чудо," каза Мария Габриел.

4 големи компании - Twitter, Facebook, Google и Mozilla, са дали индивидуални пътни карти с мерки, които ще приложат за справяне с проблема.

"Те поеха ангажимент да направят конкретни стъпки за намаляване на видимостта на фалшивите новини. Ако до края на декември това не се случи, ще предложа друго решение, в това число и с регулаторен характер. Не могат да ме убедят, че фалшивите акаунти не могат да бъдат махнати," заяви Мария Габриел.

Като пример за кампания фалшиви новини от фалшиви адреси тя даде ситуацията преди месеци в ЕП, когато евродепутати са получавали 6000 имейла на ден със съдържание, защитаващо една от тезите в големия дебат за авторските права. В съдържанието на имейлите бил ясно доловим интересът на големите компании. В началото получателите на тези имейли са мислили, че те са изпратени от реални субекти.

Вижте целия разговор на Милена Милотинова с Мария Габриел във видеото.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


95
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Блокирайте ме ако искате, но просто няма да бъде морално, ако не и тегля една мазна псyвня на тая !!!
22
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Искат да наложат цензура. Много им пречат новините, които не минават през техен вестоносец. Най-големите създатели на фалшиви и безсмислени новини са телевизиите, радиата и вестниците, дотирани от всякакви лобита.
21
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Гаргамел да се произнася само за смърфовете, да не си отваря устата относно информационните технологии и изкуствения интелект!
20
0
 
35
 
! Отговори
Експерт AI преди 5 години
Тази е най-тъпATA от всички! Писна ми да ръси безмозъчнoст, омръзна ми от смотаните и безполезни, празни приказки! Хубаво го е казал колегата по-долу, че тая хал хабер си няма от цифрова и аналогова схемотехника, някаква пaча тръгнала да говори за изкуствен интелект!
19
0
 
27
 
! Отговори
шматка преди 5 години
ОфффХайде първо създайте изкуствен интелект пък тогава се страхувайте
18
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кунева я върнаха като сътрудник в ЕК и работи с пълни сили да затвори 5 и 6-ти блок наАЕЦ а е без ценза ще ходи при мъжа си да бере домати и френски корнишони
17
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тая еврокомисарката и другата евродепутатката Габриел дет са *** на чужденци и едната и другата на чужденци ще останат без пенсия пенсията от 50 хл евро
16
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
От изкуствен интелект толкова. хаха Само бисери!
15
0
 
12
 
! Отговори
ПроСоТо преди 5 години
Тая сега бръщолеви за работи,от които и понятие си няма.....Е,питам аз:-АМА КАКВО СТАВА,дявол да го вземе?!!?!
14
1
 
17
 
! Отговори
ПроСоТо преди 5 години
то не беше Кукуневица (къде е тая велика дама сега ?),то не беше КриСталинка (къде е тая велика дама сега ?),..то не беха другите.Сега па звездата на тр_авестита "Габриел" изгря......Човек неволно се пита:-Добре,хубаво,но защо НИТО ЕДНА ОТ ТИЯ "......" не допринесе нещо и за България?Точно обратното:-Помните,че Кукуневица са пощури да агитира за затваряне на АЕЦ-а.КриСталинката са пощури да праща милиони помощи за ДРУГИ,но когато стана въпрос за трагедията у нас,отсече:-"Оправяйте са!"
13
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Реформи и закриване на ненужната ЕК за да има пари за другите работни места."Проблемът е многоаспектен, няма рецепта-чудо," каза Мария Габриел.Ти си чиновник-чудо и трябва да решиш проблемите тихо и със замах без да се обясняваш.
12
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Надявам се първо на тези от ЕК да им вземе работата. По добре изкуствен интелект от никакъв.
11
0
 
25
 
! Отговори
:):) преди 5 години
абе кака, стига с тез ай ти та, икономиката не е само програмисти и колцентрове, има и хлебари, строители, миньори и тн които правят нещо което можеш да пипнеш с ръка...
10
0
 
28
 
! Отговори
ПроСоТо преди 5 години
какво да ви кажа?...Трагедия,трагедия!въвлекоха ни в ТЕАТЪР НА АБСУРДА!....И пенявим са,непенявим са, ФИГУРАНТИ като тая ще акат върху битието ни....Вече започвам да съжалявам,че очите ми са отворени!..Вероятно щях да се чувствам по-комфортно,ако бях...КР_ЕТЕН като тая "ЩАСТЛИВКА"..
9
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мария ама Габриел...това звучи гордо!!!!Демек аз не съм част от п..ростите българи
8
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
То такива като тази затова ги наначават да закриват работни места и осигуряват властта на еврочиновниците от Брюксел
7
1
 
29
 
! Отговори
Старо куче преди 5 години
Така е, моето момиче! Нямаме нужда от теб! Отивай си при съпруга! И не се появявай повече в българското пространство!
6
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До дедо Пешоами на 50 каква искаш да е?
5
0
 
10
 
! Отговори
Смотан преди 5 години
ама кой това брадчета мария габриел та той мяза на да не казвам на какво ама щом е брадчет да викаме сичкото за него
4
0
 
15
 
! Отговори
дедо Пешо преди 5 години
Тая Милотинова колко е остаряла.