Протест пред МС поиска оставка на правителството

Все повече българи ще напускат страната, заяви Александър Томов
10 ное 2018 14:25, Анисия Иванова
70
Протест пред МС поиска оставка на правителството
Снимки: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Снимки: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

С поредица от протести започна 29-ата годишнина от началото на Прехода. Пред Министерския съвет в София започна протест срещу управлението на страната. А датата 10 ноември е избрана умишлено.

Протестиращите блокираха движението по бул. "Дондуков" и със скандирания и плакати поискаха оставка на правителството. Протестиращите настояват за референдум за по-високи заплати, по-високи пенсии и по-висок икономически растеж.

Един от организаторите на протеста е политикът Александър Томов, който обясни пред Bulgaria ON AIR какви са исканията и предложенията на протестиращите. Той и екипът му са подготвили програма за ускорение на българското развитие.

"Силно обезпокоени сме за съдбата на страната. При тези параметри на Бюджет 2019 България се оказва в абсолютното дъно на Европа. При такова дъно на пенсии, заплати, производителност, износ все повече българи ще напускат България, принудени от икономически реалности", заяви Томов.

"Правителството отказва да приеме различни модели, различна политика. Днес хората спукаха балоните на бюджета, той наистина е балон", каза още бившият вицепремиер, цитиран от Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


70
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ай дееее! И този изпълзя! Ужаст! Аз гладни не познавам. И чичо ми дето пропи дори водомера си не гладува. Къде ги има гладните?
46
1
 
0
 
! Отговори
уф, аман преди 5 години
До Ънонизен 55ИнтелигентО, в тайгата много трудно ще бягаш "гол". Голи сте бягали твоята селендурска фамилия, докато най-после *** ви метнаха по един дочен комбинезон, та нормалните хора да не ви гледат мърлявите срамотии. Наръчникът ти е правен от невежи като теб.А държавата, за която пак неграмотно лъжеш, че има 400 години история, успя за действителните си 248 години (1776-2018) съществуване, да направи такива добри и гадни неща, каквито други държави не можаха за 1337.Учи, бе!
45
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 55А ти, представителю на най-тъпата част от народ, лежал 500 години под турско робство, след 200 години гръцко, защото брат е предавал брата си, убивал е или се подписвал под султански указ за убийството на най-светлите си чеда, и дори сам си ги е застрелвал в челото, а сега най-лицемерно продаде държавата си и благата и на европейски и задокеански лешояди ... И не знаеш, че ИМПЕРАТОРЪТ от "тайгата" премахна феодализма през 1861 г.- 4 г. преди янките да премахнат РОБСТВОТО!
44
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Най-точната сентенция през последните десет години - ""Това правителство пада, когато е сигурно, че пак ще го изберат"!!!
43
4
 
11
 
! Отговори
На луди ни направиха преди 5 години
Повсеместна корупция и кражби, високи цени на храна, гориво, електроенергия, повишение на данъци, вдигане за застраховки, раздаване на парични бонуси за сринатия търговски регистър, липса на сигурност, сринато здравеопазване, продажба на паспорти и гражданство, разградена държавност и лобистки закони. На всичко това ГЕРБ, патриотите и Марешки му казват просперитет на България.
42
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Зщо тук нищо не се споменава за протестите в Казанлък, Видин, Перник, Варна и други градове на страната. Пълно мълчание на медиите устите са запушени с пари от ГЕРБ.
41
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Най-хубавият народ с най-хубавоте песни, с най-старата култура, заобиколен от най-хубавата природа, най-добър и търпелив е доведен до просешка тояга от някакви долни и завистливи същества, служещи си с пари! Някакви хартийки! Хора, чиято история е 400 години или други бягали голи в тайгата и били крепостни селяни до 1917! На тях ли се кланяш народе мой?! За някакви долари и рубли! Ти си народът на Орфей! Народът на Симеон и Лъвски! Не може да спиш вечно! Ставай и реши съдбата си сам! Не слугувай
40
10
 
9
 
! Отговори
Уф, и тоз преди 5 години
ИЗПЪЛЗЯ!! И всички ПОДСМЪРЧАТ( забележете- от БСПто!!!)" горките ни деца- вчужбина!"""Ами като подсмърчате, шо не дадете ПРИМЕР с някое ВАШЕ БЕСЕПАРСКО ОТРОЧЕ ето- учи в България, работи, живее в БЪЛГАРИЯ!Кога жалващите се от БСП ще кажат КЪДЕ са техните деца?НЕКА да учат, работят и живеят на Запад и в САЩ- НИКОЙ не завижда: но да не НАСТРОЙВАТ и да не ходят из страната да изнасят речи БЕЗ СМИСЪЛ; само да излъчват ОТРИЦАТЕЛНА ЕНЕРГИЯ. ПОзнахте ли се?
39
12
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Отидох на протест като мислех, че ще протестираме срещу Бонусфалуса и високите цени на бензина! Като видях старите муцуни и веднага си тръгнах! Спрете да си правите реклама нафталини! Опорочавате всичко!
38
1
 
22
 
! Отговори
сс преди 5 години
Няма да се плашите ... Лошото тепърва предстои :)
37
14
 
7
 
! Отговори
месара преди 5 години
от платени протести, за нормалните хора не остана място където да протестират (ако има за какво)! другарката провокаторка "спасителката" нинова се е разпростряла из държавата!
36
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Лупи нали източи Кремиковци и сега го е страх да не дойде и неговия ред да отговаря пред съда.
35
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Днес е денят за срамуване! СДС дойдоха за да правят демокрация, но създадоха анархия! След тях се върнахме към диктатура, но не на пролетариата, а на мафията. Животът ни мина в преходи и рИформи и прогонихме децата си, затворихме се и нямаме нито надежда, нито време да я сбъднем!
34
14
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Русофили за смяна на модела" се редят под балкона на Борисов,....власт им се иска, че Кремъл ги натиска !
33
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Същите тези които сега протестират да си припомнат преди 30 години как виреха двата пръста и рипаха на члена на драгалевския ***...н..гал. По онова време бях 15 годишен и много добре си спомням навалицата по цариградско шосе и скандиранията Стани Да Седнем. Защо сега същите тези реват като Вдовици за ... Няма да ревете а вземете по едно въже и се обесете. Защото заради такива като вас аз и моите деца сега патиме.
32
3
 
9
 
! Отговори
До 45 преди 5 години
Усещам,че си от некадърните ***.
31
12
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ало Ваньо, шест апартамента от тъщата, тефтерчето на Златанов, странно загинали вещи лица, Гинки, Минки, платени от държавата дупки за десетки милиони, острови, хасиенди, мис ***, калинки, конвенции, пактове за миграцията, фалити на застрахователи, глоби за всичко, щавене, поскъпване в пъти на всичко...Какво ли наистина искаме?Да се гръмнат, крадците нагли, гербави!Това искаме от тях! Достатъчно ли е?
30
4
 
7
 
! Отговори
антиджендар преди 5 години
Азвимразабезплатно
29
7
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ОСТВКА на джендар-мафията.
28
30
 
11
 
! Отговори
Какво искат пак? преди 5 години
В България си е идеално. Не е хубаво само за грозните, глупавите и некадърните. Те винаги и навсякъде са зле и все някой друг им е виновен.А красивите, умните и способните винаги са добре. Печелят и живеят добре без значение дали са в чужбина или в България.Некадърниците и в чужбина да отидат и в най богатата държава да отидат пак са си мизерници и винаги са на дъното на социалната пирамида.