Протести, недоволство... А цените се определят по пазарен механизъм!

Ще се промени ли нещо в цените на горивата с текущите протести?
12 ное 2018 09:30,
583

Недоволни граждани от повече от 30 града на страната излязоха на шумни протести по улици и булеварди вчера, за да изразят несъгласието си с новите, по-високи цени на горивата, планираното поскъпване на "Гражданска отговорност" и раздутата държавна администрация.

Протестните шествия на някои места създадоха напрежение. В столицата за кратко бе блокирано движението в централната градска част.

Затворени бяха и едни от най-важните пътни артерии - АМ "Тракия" и международен път Е-79 на изхода на Благоевград, където се стигна и до леки пътни инциденти.

Още по темата

"Това, което се случва е нормално, хората с право протестират. Не очаквам да постигнат нещо по отношение на исканията, които имат, но до политически трусове е много вероятно да се стигне", коментира в студиото на "България сутрин" Ваня Григорова от КТ "Подкрепа".

По отношение на цените на горивата бившият служебен премиер Стефан Софиянски подчерта, че протестите на гражданите трудно могат да променят нещо, тъй като става въпрос за пазарни механизми.

"Това недоволство обаче показва, че сред обществото има голямо напрежение, което идва от несигурността на управляващите. Налице е едно нестабилно правителство", каза Софиянски.

Пред Bulgaria ON AIR той допълни още, че имайки предвид непрекъснатото покачване на цените у нас може да се смята, че в държавата ни е пред прага на икономическа криза.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


583
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
521
4
 
17
 
! Отговори
Някой преди 5 години
Мисля, че има много хора, които не разбират какво се случва, а то е : Вдигането на горивата и на данъците е капката, която започва да прелива чашата.
520
0
 
1
 
! Отговори
прост Селянин преди 5 години
Мойта Пенка работи с биогориво
519
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Горивата трябва да се вдигат повече, селяни прости!!!Не е задължително да карате коли и да купувате бензин и дизел................ходете пеша, има и велосипеди!!!Поняли, ребята???
518
10
 
7
 
! Отговори
Лукойл преди 5 години
Ще ви дигам горивото постояно. Селяни прости.Хванете се да произвеждате.
517
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До528. Няма запад няма изток, работиш пройзвеждаш печелиш. Селянин *** да го знаеш. Като даваш качество и правиш оборот. Дигаш цената.Може да гътнеш сега с качествен продукт и фирма Лесидрен.
516
3
 
3
 
! Отговори
за горивата преди 5 години
Така е при неокапитализма..............свиквайте........... картелите и корпорациите диктуват цените на горивата !!!!
515
2
 
4
 
! Отговори
за горивата преди 5 години
Така е при транснационалния капитализъм, не само в България, но и в целия свят.............транснационалните корпорации определят цените на горивата!Свиквайте...............нищо не може да се направи, правителството е безсилно!Безсилни са и комисии............КЕВР и др!!!
514
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Дошли е времеДа, да се освободи спокойно място за пазарния монопол на западните лешояди. Дадохме им здравата си храна, ядем им отровите, купуваме им вредната синтетика, точим лиги пред извратеното им изкуство, ахкаме пред третокачествена и опасна техника, правена в Китай, продавана ни от западни фирми... абе ... изобщо, безпрепятствен колониализъм в компрадорско управление
513
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До НепознатаВсичко стана картел. Никакъв пазарен механизъм няма. Няма конкуренцишя. Всичко е лъжа и тоталитаризъм! Всяка усслуга е така направена, че в крайна сметка плащаш същата сума, независимо от различните изпълнители. Това изоб не е от еднаква стойност на материалите и труда. Те са различни, но има договорка между фирмите. Офертите са пълна порнография. Договорите - също. Никой не наблюдава образеца за задължително съдържание. Осигурена от държавата лъжа за клиента!!!
512
2
 
8
 
! Отговори
Дошли е време преди 5 години
За национализация на Лукоил!Вън Рушките изедници от Родината!
511
0
 
5
 
! Отговори
92 % от пазара преди 5 години
На горивата у нас се контролира от ЛукоилМонопола води до високи цениЕлементарно е
510
1
 
7
 
! Отговори
Въпросче преди 5 години
Като са високи цените защо никой не протестира пред централата на Лукойл?!
509
3
 
3
 
! Отговори
НН преди 5 години
Днес излезе анализ ,че ако сравняваме цените на горивата без да включваме акциза ,който е различен във всяка държава от ЕС то ние караме едни от най-скъпите горива в Европа.Как е възможно при нашите доходи бензина във Франция преди да се обложи с акциз да е 0,53 евро за литър а при нас да е 0,63 евро за литър ?
508
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
в Одрин дизелът е 1.90лв
507
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Цените на горивата се определят като на Ориенталски пазар. Картелите в горивата обичат пазаренето и слагат двойни и тройни цени. Купувачът трябва да се пазари, за да намали цената. Така работи българският пазар на горива - Ориенталски пазар на горива.
506
7
 
5
 
! Отговори
До 518 преди 5 години
Ок като има държавна намеса, дай да я отраним, щом това е проблем, дай решение на този проблем? Кои са тези "мутродемократи", в какво се състои тяхната престъпна дейност, какъв закон трябва да има срещу такива лоши практики? Какво ми се цупиш тук и на мен не ми е приятно да плащам повече, но каква е алтернатива? Някаква червени революции след които ще потънем в мизерия и глад - не аз съм против! Ако някой има да каже нещо разумно да го направи, ако има решение да го покаже!
505
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Парламентът и депутатите са съсздани, за да защитават интересите на народа, а те вършат точно обратното. Някой спешно трябва да им изясни позициите на тия иначе по-добре без тях. Само да им плащаме заплатите, жилищата, в които живеят безплатно и всичките им безплатни привилегии.
504
1
 
7
 
! Отговори
До 517 преди 5 години
Държавната намеса в икономиката я има и винаги е в полза на мутродемократите, които от 10 години завзеха и политическата власт в България.
503
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ЛУКОЙЛ ПРОДАВА НАЙ СКЪПИЯ ДИЗЕЛ В ЕВРОПА- НА ПРОТЕСТ ПРОТИВ ЧЕРВЕНАТА ОЛИГАРХИЯ КОЯТО УНИЩОЖАВА БГ ИКОНОМИКА. НА ЦИРК КАТО НА ЦИРК- ДОЛУ ЧЕРВЕНАТА ОЛИГАРХИЯ РАЗБИЛА БЕДНИЯ БГ НАРОД.
502
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сами се съботираме с тези глупави и безсмислени протести - дайте разумна алтернатива, дайте реални решения, стига вече с тези розови комунистечески утопии за държавни намеси в икономиката, това не е решение, а задълбочане на проблема, мислете, бъдете разумни, стига вече с тези детински сръдни!