Протести, недоволство... А цените се определят по пазарен механизъм!

Ще се промени ли нещо в цените на горивата с текущите протести?
12 ное 2018 09:30,
583

Недоволни граждани от повече от 30 града на страната излязоха на шумни протести по улици и булеварди вчера, за да изразят несъгласието си с новите, по-високи цени на горивата, планираното поскъпване на "Гражданска отговорност" и раздутата държавна администрация.

Протестните шествия на някои места създадоха напрежение. В столицата за кратко бе блокирано движението в централната градска част.

Затворени бяха и едни от най-важните пътни артерии - АМ "Тракия" и международен път Е-79 на изхода на Благоевград, където се стигна и до леки пътни инциденти.

Още по темата

"Това, което се случва е нормално, хората с право протестират. Не очаквам да постигнат нещо по отношение на исканията, които имат, но до политически трусове е много вероятно да се стигне", коментира в студиото на "България сутрин" Ваня Григорова от КТ "Подкрепа".

По отношение на цените на горивата бившият служебен премиер Стефан Софиянски подчерта, че протестите на гражданите трудно могат да променят нещо, тъй като става въпрос за пазарни механизми.

"Това недоволство обаче показва, че сред обществото има голямо напрежение, което идва от несигурността на управляващите. Налице е едно нестабилно правителство", каза Софиянски.

Пред Bulgaria ON AIR той допълни още, че имайки предвид непрекъснатото покачване на цените у нас може да се смята, че в държавата ни е пред прага на икономическа криза.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


583
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
481
0
 
6
 
! Отговори
Иш преди 5 години
Бобчо от как го отсвириха ЕНП-то най позорно оставяйки го да си говори сам , нещо не се чува. А можеше да е мъж да муане едиш шамар на Валерката - голяма работа няколко милиона от моренцето догодина по-малко, можеше да звънне на лукОйлчовците да им каже два три лева вече си личи, можеше да поканеи Нинкова на вечеря при манчев в кошмари в кухнята и всичо щеше да спи, а той чака Славчо да го покани, е март иде..гербави магарета бол, който има машинка ще си отсреиже и пак на нов глас ще се кара.
480
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
БЪЛГАРИЯ Е И ТЕХНОИМПЕКС...........ДОЛУ ЧЕРВЕНАТА МАФИЯ
479
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
КОГО ЛЪЖЕТЕ БЕ? ПАЗАРЕН МЕХАНИЗЪМ ДРЪН ДРЪН - НА СВЕТОВНИТЕ БОРСИ ПЕТРОЛЪТ ПАДА ВАЧЕ НЯКОЛКО СЕДМИЦИ! ВЪЪЪЪЪН! КАТО НЕ МОЖЕТЕ ДА ВЛИЯЕТЕ, ЧУПКА! ДА ДОЙДАТ НАЙ- ПОСЛЕ КАДЪРНИ УПРАВНИЦИ!
478
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Когато има картел, цените не се определят на пазарен принцип, а се диктуват от картелното споразумение. Единственият начин това да се избегне е известен - държавата да има собствено производство на горива и собствена верига за разпространение. Това със сигурност ще регулира пазара без да противоречи на пазарните принципи. Видяхме как раздразни осите в гнездото дребния Марешки, а ако играч на пазара заедно с частния бизнес е държавата, това ще има огромен антикартелен ефект.
477
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
КАТО ЕДИН ЗАД ИСКАНИЯТА НА ПРОТЕСТА- ДА ПРИБЕРЕМ НЕЗАКОННОТО НА ЧЕРВЕНАТА МАФИЯ И ДА ГО РАЗДАДЕМ НА БЕДНИТЕ. ВСИЧКИ ЧЕРВЕНИ КРАДЦИ В ЗАТВОРИТЕ.
476
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ДОЛУ ГРАБЛИВИТЕ ЧЕРВЕНИ ОЛИГАРСИ ОГРАБИЛИ НАРОДА СИ.
475
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За мотива на протеста: "Не искам да живея повече на такова място, а не че нямам 5 лева да си платя бензина"Андрей Райчев сефте да каже нещо умно!
474
0
 
12
 
! Отговори
Мишо преди 5 години
Това с цените е само върха на айсберга. В България не се генерира стойност на нищо, тук се препродава, преопакова, досглобява, рециклира, лъже се, краде се, маниполира се, подвежда се и т.н. , като медиите са толкова виновни за това диредже колкото и политиците. Години на ред се показваше една реалност а реалното оставаше скрито, сега всеки казващ и показваш истината е фалшива медия и новина, но скоро всеки виновен малко или много ще си плаи цената за гуляя близо 40 години.
473
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ДОЛУ ЧЕРВЕНАТА ОЛИГАРХИЯ ОБРАЛА НАРОДА СИ- ГАДНЯРИ- НЯМАТ МИЛОСТ- ИСКАМЕ ВИСОКИ ЗАПЛАТИ И ПЕНСИИ- ПРИБИРАТ ОТ ЧЕРВЕНАТА ОЛИГАРХИЯ ОГРАБЕНИТЕ ПАРИ ОТ НАРОДА И ГИ РАЗДАВАТ КАТО ВИСОКИ ЗАПЛАТИ И ПЕНСИИ- ДОЛУ ИНПЕКСОВА И ДРУГИТЕ ГАДНИ ЧЕРВЕНИ КХМЕРИ.
472
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бокич, зарадвай народа с някой макроикономически показател че много тъжни новини от една година бе!
471
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
абе тия гербавите ги бива само да крадат за нищо друго не стават сега и летище софия са го почти джиросали з караманелата по протести и имунитетикато сте накадърни да управлявате едно летища дето не е на загуба измитайте сеама не тия саме няма да си идат иплюят комунистите задминахте ги 100 пътивсички са за въжето
470
1
 
9
 
! Отговори
Пешо Пешев преди 5 години
В БГ, няма и не е имало пазарна икономика! Цените се определят от монополи, корпоративни интереси се защитават, с цени който те си поискат! Къде и в коя сфера на икономическият живот съществува реална конкуренция?!? В строителният бранш ли.. хаха.. който е до ГЕРБ е виграта, другите едва ще живуркат! транспорта ли.. айде де, Биомет, Ивкони ;) Герберски чада послушни.. за каквото и се хванете.. за пазара на труда ли..където и да пипне човек е връскарщина и чадърии
469
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бокич, къде се скри бе мишок!? Кога ще ти чуем "позицията по въпроса"
468
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
като се има в превид,че в семейство има по 2-3 трошки "автомобили", и те влачат гориво,застраховки и техническо обслужване, кое е скъпо ? на мен като ми е скъпо едно нещо,не купувам и не ползвам.
467
0
 
10
 
! Отговори
до От Пловдив преди 5 години
Либхер дойдоха тук за да плащат малко. Ако ще плашат много могат и в Германия защото там работника е квалифициран и дисциплиниран.И не вярно, че производството на хладилници е високорентабилно.Това производство е само едно сглобяване на шкафове.Парите са там където има наука, където е развойната дейност и там където се продава готовата продукция - фирмата майка, а не цеха за сглобяване на шкафове в Пловдив.Такива са ни чуждестранните "инвеститори".Те са колонизатори. Никой не плаща на роба.
466
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Банкянският тoлyп ни язди не защото е алчен и пpocт, а за да не позволи на комунистите да ни яздят!Благодарим ти, Царю Тиквен!
465
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ааа, престъпният Еднокнижник ни пази от червените престъпници значи!Чак сега разбрах.Гениална схема!
464
3
 
12
 
! Отговори
Az преди 5 години
Петрол 120 долара / барел - бензин 2,50 лв.; петрол 40 долара / барел - бензин 2,30 лв., петрол 80 долара / барел - бензин 2,50 лв.На това ценообразуване ли му викате "пазарен механизъм" ? Защото НЕ Е. Това си е на-обикновено мошеничестово и безпределна наглост, ослонена на сигурността, гарантирана на мафията от държавния чадър.
463
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За Бога, братя не купувайте.
462
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какъв пазарен механизъм, какви 5 лева ? В държавата на Мутрите и Монополите ? Айде не ставайте смешни.