Протести, недоволство... А цените се определят по пазарен механизъм!

Ще се промени ли нещо в цените на горивата с текущите протести?
12 ное 2018 09:30,
583

Недоволни граждани от повече от 30 града на страната излязоха на шумни протести по улици и булеварди вчера, за да изразят несъгласието си с новите, по-високи цени на горивата, планираното поскъпване на "Гражданска отговорност" и раздутата държавна администрация.

Протестните шествия на някои места създадоха напрежение. В столицата за кратко бе блокирано движението в централната градска част.

Затворени бяха и едни от най-важните пътни артерии - АМ "Тракия" и международен път Е-79 на изхода на Благоевград, където се стигна и до леки пътни инциденти.

Още по темата

"Това, което се случва е нормално, хората с право протестират. Не очаквам да постигнат нещо по отношение на исканията, които имат, но до политически трусове е много вероятно да се стигне", коментира в студиото на "България сутрин" Ваня Григорова от КТ "Подкрепа".

По отношение на цените на горивата бившият служебен премиер Стефан Софиянски подчерта, че протестите на гражданите трудно могат да променят нещо, тъй като става въпрос за пазарни механизми.

"Това недоволство обаче показва, че сред обществото има голямо напрежение, което идва от несигурността на управляващите. Налице е едно нестабилно правителство", каза Софиянски.

Пред Bulgaria ON AIR той допълни още, че имайки предвид непрекъснатото покачване на цените у нас може да се смята, че в държавата ни е пред прага на икономическа криза.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


583
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
461
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хората с 200 лева пенсии да ***, нали? Или да си повишават квалификацията и да станат IT-та може би?Гербави папагали!
460
1
 
10
 
! Отговори
Тролчето, преди 5 години
"Като гледам" нищо не си видяло. Далеч не са таксиджиите. Това са обикновени хора, които не желаят повече да бъдат тъпкани и да живеят в мизерия, да плащат скъпите возила, къщи и яхти на управляващите.
459
13
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Като гледам основно таксиджии протестират за горивата.. няма да почиват всяка година на моретата в Гърция и Турция хаха
458
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пазарен механизъм? Хахаха! Определят се от стандарта на страната овчеглавецо Софиянски.След като заплатите са африкански ,не може цените да са западноевропейски.Накрая всички крадци на прехода ще свършите на гилотината.
457
10
 
5
 
! Отговори
И КОЙ, преди 5 години
Е начело на митингите?! Мутри и футболни безделници с шест,осем и десет цилиндрови Мерцедеси,Ровъри,Фолксвагени, Джагуари,всичко това дето харчи по 15л на сто?!Ами дрогари,обновени комсомолци и ***,слезте от тези боквално камиони,купете си малки,икономични хибриди и да видим няма ли да ви се получат сметките?! Наблюдателния зрител може да забележи,че едни и същи мутри по анцузи и маратонки висят като дежурни по всички митинги!!Явно пак се почва със съботажът!Натрупаха се милиарди за крадене
456
1
 
14
 
! Отговори
Kuala преди 5 години
Недоволството е отдавна. Още когато тоя господин беше кмет например. Той и неговите другари въведоха модният стил да имаме пътища с дупки, необезопасени, некачествено ремонтирани, но по тях да се движат супер бързи и с хиляди екстри коли. Та даже и някои съпруги май да се возят и с частни самолети.
455
0
 
12
 
! Отговори
Мантра преди 5 години
Най-обичам израза "свободен пазар", което разбирайте свободно да ви завладеем и управляваме на принципа, който има повече и е по-голям печели, като голямата иконимика ни засмуква и изплюва! Това стана и с нас!!! Как е, обаче в държави, като нас, тоест малки?! Държава е регулатор на пазара, точно за да не има картели, монополи и т.н., най-вече за страдегическите ресурски, като вода, ток и т.н.
454
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ЗАДКУЛИСИЕТОТе двете партии барабар с дпс са в един отбор. провери цените на горивата. Не става за ден два протести цените да паднат с 12 ст. за бензин. Упорката за пазарна икономика издъхва в този случай и всичко сочи към едни спекуланти и лобисти, кой парламентарно представен, кой чиновник.
453
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Като гледам основно таксиджии протестират за горивата.. няма да почиват всяка година на моретата в Гърция и Турция хаха
452
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Проблемът е там, че когато влязохме в ЕС вместо да развиваме икономика позволихме да ни крадат и да ни управляват малоумно. И сега пазарната икономика си казва думата. Оня ден четох в друг форум някъв *** как се обясняваше че за да се гради икономика трябва да скачат цените на всичко.Икономика се гради с продукт с висока добавена стойност който да е гръбнакът на една икономика, не спекула с цени. Ако всички шмекери (бсп,герб, няма значение кой) в парламента не се разкарат ни чака нова 97ма
451
13
 
7
 
! Отговори
ЗАДКУЛИСИЕТО преди 5 години
Почна да нервничи,щото май забравихте,че се прибираха едни 4ри милиарда годишно от откраднати ДДС,митнически далавери и хиляди други гимнастики!Борисов ги одуши и ги дава на учители,държавни служители,полицаи.лекари,съдии,прокурори,военни!!И сега какво,ще си тръгне ГЕРБ и ще дойдат червенужковците,точейки лиги,ще съборят за пореден път държавата и ще ви се еб,е мамицата!Софиянски и той точи сополи и много ги знае,а сега ми хвали и Сатанишев??? Дето и пирон не е забил?!
450
2
 
15
 
! Отговори
ЗАЩО преди 5 години
ЗАЩО НЯМА ОФИЦИАЛНО ИЗЯВЛЕНИЕ ЗА СЛУЧВАЩОТО СЕ В СТРАНАТА....ТОВА Е БЯГСТВО ОТ ОТГОВОРНОСТ!
449
2
 
6
 
! Отговори
Я па ти... преди 5 години
До Пазарен механизъм? 440 Де го това сирена на средна цена 25 лв. и луканка по 45 лв. ?Нещо надуваш цените да насъскаш социалистите ли?След 20г. цените ти може и да актуални.
448
0
 
7
 
! Отговори
Име преди 5 години
не бе, не се заяждам, ама само гей прайди не е икономика!
447
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Да добавяКакъв е "напредъка" при еднокнижника... Ремонта на тунелите и пътя на Витиня продължава сигурно 3 и повече години! Съотношението цени - заплати - по-зле, отколкото при съсела дори! "Оправя" Източни и Западни Балкани, докато тук цените растат все нагоре за сметка на доходите и явно това има за "напредък"!
446
0
 
4
 
! Отговори
Име преди 5 години
неграмотните цензури пак отнесоха плувката... пазарните механизми си имат лостове! това го знае дори неграмотника ви ърсев!
445
0
 
0
 
! Отговори
Име преди 5 години
представяте ли си. кланът клинтън, костов и прокопиев с абсолютната власт на азб!
444
13
 
4
 
! Отговори
Да добавя преди 5 години
До Анонимен 437 За мандатите на партиите си прав. БСП да няма право на мандат изобщо. При Борисов все пак има някакъв напредък , дакато при Корнелия ни чакат годините на Луканов и Виденов.
443
1
 
3
 
! Отговори
Име преди 5 години
нека да видим, ти, бедни ми читателю, как можеш да повлияеш на борсатата на храните, да речем. ето, наместо да хвърлиш педесе бона от балкона да се съберем и играем на борсата, при "големите" ротшилдо-соросци? накрая, пак е все едно, че си ги изгвърлил от балкона. а по едно си време имаше среди, нека ги наречем леви среди, които ни агитираха да пъхаме парите си за пенсии в борсата... :-))))
442
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Истински протест срещу високите цени на горивата ще е, ако се напълнят велоалеите т.е спрем да купуваме горива.Сега всеки се е качил на возилото си и реве от скъпотия. Във всяка нормална държава колата е скъпо удоволствие и държавата цели да го направи такова, с цел да направи градската среда по-нормална и приветлива.