Как да бъде укротено недоволството? С доходи!

Организация на протестите има, въпреки че гневът е автентичен
104
Как да бъде укротено недоволството? С доходи!
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Протестите през последните дни срещу високите цени на горивата и новата цена на "Гражданската отговорност" са напълно основателни, смята лидерът на КНСБ Пламен Димитров.

Още по темата

"Това трябва да е явен знак за управляващите и работодателите в нашата страна. Те трябва да разберат, че няма друга алтернатива освен увеличението на доходите", коментира той пред Нова тв.

Според него масовото недоволство е проява на недоверие на гражданите към институциите.

Той заяви, че никой не обяснява как се образуват цените на горивата в България, което кара обществото да се съмнява, че те са реални. Същото се отнася и до всички застрахователни продукти, добави Димитров.

"Тази неяснота в комбинация с ниските доходи води до автентичен гняв", категоричен беше президентът на КНСБ.
Пламен Димитров заяви, че има обща координация на недоволството.

Той е убеден, че гневът на хората е автентичен, но няма как да няма организация на протестите.

По неговите думи проблемът за финансовата стабилност на страната не трябва да се подценява.

"Застрахователите очевидно имат проблем, но той трябва да се реши, без да се вдига "Гражданската отговорност". Увеличението на заплатите в частния сектор е единственото решение. Всеки, който протестира за заплати, е подкрепен от нас", добави Димитров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


104
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
89
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен2 преди 5 години
Номер 92, че то в комунизма/социализма не беше ли същото? Пак имаше два файтона хора, които бяха теглени от работливия българин. На Запад никъде го няма това. Колкото повече бачкаш, толкова повече изкарваш и толкова по-добре живееш. Обаче българската чугунена червена мутро-капиталистическа глава не може да ги разбере тези прости факти. Той има само елементарни функции като ядене, сране, пикаене и ядене (освинване). Той не може да разбира хората, които бачкат за него. И си мисли, че са мъ длъжни.
88
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Единственият правилен отговор:Народното недоволство може да бъде укротено само С ДОХОДИ!!!!!!!!!! А за съжаление управляващите ни безумци не са в състояние да осъществят по никакъв начин тези доходи, защото са пълни безумци!!!!!!!!!!!
87
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В България ще се живее горе-долу нормално , ако се върне под някаква форма социализма. Всичко друго е просто дрънкане. Капитализма за 30 години донесе щастие на 2 файтона хора. Останалите - те теглят файтоните.
86
0
 
0
 
! Отговори
Yatar преди 5 години
Zhisazira tv varti karikatura s ortodoksalnata kornelia ninova v roliata na magareshki ezdach bez samar i bg narod v roliata na slabo ortodoksalno magare... ezdacha s tabelka na vrata 5 000lv zaplata i toiaga v rakata....magareto s tabelka 200 leva pensia i torba s seno ot tekeseto... :-)...smiah v pustiniata....
85
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ЩЕ РАЗБЕРЕТЕ КАК ЩЕ СЕ УКРОТИ НАРОДНОТО НЕДОВОЛСТВО - С ОСТАВКА!!!
84
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Комунистите по време на соца крадяха.Но тези днешните управници направо се уляха.Държавата е един одавна обран бостан.
83
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Винету,човека от Банкя,футболист номер 1 за 2016 година,Супермена.Той ще оправи нещата.
82
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 82Комунисти ще казваш на твоята рода и гербелунгелските ти съпартийци, мозък.... 150 лв. заплати получаваха само тези, които ги мързеше да работят и разчитаха партията да ги "уреди"! Нашите получаваха двамата по 1000 лв. на месец, понякога повече и никога не са били партийни членове! А теб явно и полската работа не те е научила на труд...
81
7
 
7
 
! Отговори
Един преди 5 години
Никой не смее, да се изправи срещу руската мафия, да спре точенето на държавата през лукойл ,белене, газпром !!
80
0
 
16
 
! Отговори
1 преди 5 години
Мисля си, сега всичко тепърва започва! Идва отоплителния сезон и когато по- голяма част от доходите отива за отопление, не зная какво ще става? Вдигна се цената на хляба и сумата която се даваше за него за месец сега се дава за три седмици! А и само хляб ли е?
79
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 69Горива се внасят от Гърция, Румъния, Сърбия и Австрия. Пред техните посолства ще има ли протести? А пред къщата в Драгалевци на тоя дето продаде нефтохима протести ще има ли?Внасят се само 100 октановите, защото съвеЦкия Нефтохим няма възможност да ги произвежда.И колко се внасят, че не виждам, някой да зарежда от тях?
78
17
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 78300 лв. заплата на въпросния пенсионер преди 30 г. се приравняват по стандарт на 2500 - 3000 лв. днешна заплата...Ало психо ... преди 30 години баба и дядо бяха пенсионери, а майка ми и баща ми са плучвали по 150лв и детството ми мина в работа на полето за да имаме храна, че с тия убити 300лв ходехме с кръпки по дрехите ти за днешни 3000лв ми говориш.Баси ненормалните комунисти.
77
16
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На каквото и да са се равнявали парите на въпросния пенсионер - ЖАН ВИДЕНОВ и БСП му ги окрадоха.Да си ги търси от тях.Що се е сетил да *** сега?
76
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 79А доходите на политиците трябва ли да се изработят? А партийните субсидии? Или те могат да падат от небето? Щото аз нямам усещането, че са заслужили това, което получават.Така е ама разходите по политиците са една плюнка в сравнение със средствата необходими за по-добър живот на целия народ.Депутатите и да не получат по един лев на нас няма да се отрази никак.
75
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До изнервен "Ами те тези доходи не падат от небето. Нали трябва да се изработят."А доходите на политиците трябва ли да се изработят? А партийните субсидии? Или те могат да падат от небето? Щото аз нямам усещането, че са заслужили това, което получават.
74
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 75300 лв. заплата на въпросния пенсионер преди 30 г. се приравняват по стандарт на 2500 - 3000 лв. днешна заплата... А колко се е "скатавал".... Нали не си му сватил, а ти явно си "по-работлив"! Да си жив и здрав и ти ще се пенсионираш един ден, друга песен ще запееш, ако ти дадат пенсия 200 лв.!
73
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 75Айде, стига си се правил, че не знаеш какво става!Омръзнаха ни герберските *** с тяхната пропаганда, че народът бил мързелив. Хората работят до изнемога по 12 часа на ден, 6 дена в седмицата, накрая им подхвърлят жълти стотинки.
72
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Организатор на протеста е бедността!Заличите ли поста ми, ще сезирам СЕМ, ще подам сигнал по всички европейски институции, че ми е наложена цензура и НЯМА СВОБОДА НА СЛОВОТО!
71
18
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен72Въпросният пенсионер цял живот се е скатавал на заплатка 300лв. тихо, кротко, на черно.И сега изведнъж се сеща, че пенсията му била малка.Отде да му се намерят пари за по-висока пенсия?Ако завалят от небето първо на пенсионерите и майките да се даде.
70
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До изнервенАми те се изработват, но мноооого малък процента отива за възнаграждения! Основно за лично облагодетелстване на собственици, по офшорки,, за назначилите и подкрепящи ги политици и т.н. Искаш да кажеш, че една шивачка бъхтеща по над 12 ч. на ден за 500 - 600 лв. "нищо" не изработва ли?