Поредна вечер на протести, майките с автопоход в София

В "Люлин" движението е силно затруднено
Обновена: 14 ное 2018 19:45 | 14 ное 2018 19:37, Александър Попов
171
Поредна вечер на протести, майките с автопоход в София
В "Люлин" движението е затруднено. Снимка: Dnes.bg

За поредна вечер хиляди граждани излязоха на протест в няколко български града. Повод за недоволството им са лошите условия за живот в страната.

Демонстрациите, започнали в началото като протест срещу високите цени на горивата, вече имат множество други искания, свързани с доходите, данъците, монополите.

Още по темата
В София за 24-ти пореден ден протестират майките на деца с увреждания, като този път те минаха през столични булеварди под формата на автопоход. Колоната вече стигна до кв. "Люлин". Те настояват за оставката на Валери Симеонов.

С викове "Валери - позор, оставка и затвор", протестиращи за оставката на вицепремиера блокираха кръстовището на два от ключовите булеварди в столичния жк "Люлин" - "Царица Йоанна" и "Панчо Владигеров". Протестиращите скандират още "Мафия" и "Оставка", удрят тъпани и развяват знамена. За кратко във всички посоки се образуваха колони от чакащи коли, които полицията трудно пропуска.

Почти един час след като се събраха пред Катедралния храм, протестиращите във Варна блокираха движението. На мястото има повече от 400 души. Протестът отново е подкрепен от представители на мотоклубовете в града, които поведоха с моторите си множеството по бул. "Мария Луиза". Със скандирания, "Мафия" и "Оставка" те се отправиха към Общината. Много от присъстващите носят трибагреници и плакати. Част от тях настояват за оставката на Валери Симеонов и цялото правителство.

В Перник демонстрантите за поредна вечер блокираха автомагистралата "Люлин" при пътен възел "Даскалово", като протестът е срещу високите цени на горивата. Той протича нормално и без ексцесии, съобщиха от МВР. Обходният маршрут е през Мало Бучино.

В Стара Загора десетки се включиха в шествие по улиците на града и поискаха оставка на правителството, съд и затвор за виновните затова, че България е най-бедната страна в Европейския съюз.

В Шумен се събраха около 30-ина души на площад "Кристал". Те поискаха по-високи заплати и стандарт на живот и призоваха политиците за бързи и адекватни действия. 

В Бургас също се събраха около 30 души пред сградата на общината. Техният протест е срещу високите цени на горивата, високите сметки и ниските доходи.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


171
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
107
6
 
11
 
! Отговори
До 113 преди 5 години
Смешен си. Светът няма са свърши без ГЕРБ,ако ГЕРБ остане за България не знам дали ще я има.
106
8
 
12
 
! Отговори
до 113 преди 5 години
:) просто гледам сеир И наистина ми е любопитно каква точно алтернатива на герб предлагате вие протестиращите ?Понеже извън *** с путинчо и доганчо с обръчите , други реялно нямате :)Славчо учиндолски с кастинга е за сега само проект :)
105
12
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пълна ПАРОДИЯ,тук 30,там 50,по нанам 100,ПА-РО-Д-И-Я ПЛАТЕНА.Вече всички го казват организирани "протести".Магистрала Люлин била блокирана,ХАХАХАХА,МАГИСТРАЛАТА Е ЗАТВОРЕНА ПОРАДИ СВЛАЧИЩНИ ПРОЦЕСИ а БТВийците съобщават от "хораТА"хахахаха.Исканията вече не били за горивата,еми така де,те цените падат с тенденция надолу,майте вече никой не ги е..бе и сега ОСТАНАХА ФУТБОЛНИТЕ АГИТКИ С НЕПЪЛНОЛЕТНИ КЕЛЕ.ШИ И ТЕХНИТЕ ТАРТОРИ ПРЕСТЪПНИЦИ.Да си гледа правителството работата,а полицията...СЪЩО!!
104
1
 
7
 
! Отговори
До 111 преди 5 години
Няма да изберем теб. Пръсни се от яд
103
9
 
7
 
! Отговори
Да де преди 5 години
Въобще на никой не му дреме, че народа е на улицата. Дори администрацията на Бойко си е раздала парични бонуси от 900 до 3000 лева на човек.
102
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И кого смятат да предпочетат сега другарите комунисти -> *** с путинчо , или славчо с кастинга , или доганчо с обръчите ?Я да чуем ?
101
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
хайде *** , идвайте с фат-мак-ов да отваряте концлагерите !като в доброто старо време , кога нямаше протести
100
4
 
5
 
! Отговори
Бойко Борисов преди 5 години
Ей ти дето искаше документи за островаКажи си ЕГН-то, номерът на личната карта и ще ти пратя копие от нотариалния акт на острова. Само гледай да нямаш глоби към КАТ, да си си платил данъците, да не укриваш данъци, да не си писал доноси, да си декларирал,че имаш повече от едно жилище, да не си пресичал на червено говорейки по телефона, да си слагал винаги колана като шофираш, да не си пушил на обществено място. Едно правило да не си спазил някога НЕ гарантирам, че имотът който имаш е законен.
99
10
 
15
 
! Отговори
БЪЛГАРИЯ преди 5 години
Само за 29 години нашата родина България от средно развита икономически държава се превърна в страна от третия свят . Тотално ликвидирани икономически сектори , ужасяваща корупция и престъпност ,масова емиграция на населението .За това положение отговорността е на всички правителства управлявали за периода 1989 2018 години.Народа е подложен на тотален геноцид по всички направления.Това е нетърпимо.Въпроса вече не е дали ще имаме утре какво да ядем ,въпроса е дали утре ще оцелеем.
98
3
 
8
 
! Отговори
Тъп на 179 градуса преди 5 години
- Богатите дали някъде по света протестират по улици и по площади? - А умните?
97
11
 
13
 
! Отговори
Б. Борисов преди 5 години
Аз съм баш комунист. Дясната ръка на Бай Тошо. Ще крада еврофондове, ако имаше и американски фондове и тях щях да крада, ама Тръъъмп... Путин къде ли крие руските спестявания??? Ако пиеше като Елцин щеше да каже, ама тоя не се напива.
96
9
 
9
 
! Отговори
Бойко Борисов преди 5 години
И на мен с червени анцузи не ми се спори, ама какво да правя трябва да спасявам държавата от такива като теб!
95
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аз знам за гръцкия остров, ама може вече да си е купил и друг остров Бойко. *** в Банкя да го питаш. Само дето----------Дай ми нотариалният кат на този остров за да ми докажеш, че собственост на Бойко Борисов!
94
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
аре да идват вече *** със сибирската империйка да освободи поданиците за 3-ти пътТе комунистите знаят как да "успокояват протестиращи" . Не случайно нямаше протести при тяхната диктатура и всички бяха супер доволни :)
93
6
 
11
 
! Отговори
До анонимен преди 5 години
Аз знам за гръцкия остров, ама може вече да си е купил и друг остров Бойко. *** в Банкя да го питаш. Само дето няма ти отвори.
92
3
 
10
 
! Отговори
Бойко Борисов преди 5 години
С тикви НЕ ми се спори. Като твоят стандарт си е висок,ходи си на острова и не се връщай. Да знае--------За какъв остров става въпрос?
91
7
 
7
 
! Отговори
Бойко Борисов преди 5 години
До До Бойко БорисовСлед като подкрепяш комунисти ти Си комунист, а еврофондовете Станишев ги крадеше от името на такива като теб!
90
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За какъв остров става въпрос?
89
4
 
4
 
! Отговори
Бойко Борисов преди 5 години
Ще национализирам острова дето го купих.Вързахте ли се бе будали????
88
7
 
13
 
! Отговори
Бойко Борисов преди 5 години
При ГЕРБ, живее добре тоз който е крал ли крал,А който работи е ***.