Поредна вечер на протести, майките с автопоход в София

В "Люлин" движението е силно затруднено
Обновена: 14 ное 2018 19:45 | 14 ное 2018 19:37, Александър Попов
171
Поредна вечер на протести, майките с автопоход в София
В "Люлин" движението е затруднено. Снимка: Dnes.bg

За поредна вечер хиляди граждани излязоха на протест в няколко български града. Повод за недоволството им са лошите условия за живот в страната.

Демонстрациите, започнали в началото като протест срещу високите цени на горивата, вече имат множество други искания, свързани с доходите, данъците, монополите.

Още по темата
В София за 24-ти пореден ден протестират майките на деца с увреждания, като този път те минаха през столични булеварди под формата на автопоход. Колоната вече стигна до кв. "Люлин". Те настояват за оставката на Валери Симеонов.

С викове "Валери - позор, оставка и затвор", протестиращи за оставката на вицепремиера блокираха кръстовището на два от ключовите булеварди в столичния жк "Люлин" - "Царица Йоанна" и "Панчо Владигеров". Протестиращите скандират още "Мафия" и "Оставка", удрят тъпани и развяват знамена. За кратко във всички посоки се образуваха колони от чакащи коли, които полицията трудно пропуска.

Почти един час след като се събраха пред Катедралния храм, протестиращите във Варна блокираха движението. На мястото има повече от 400 души. Протестът отново е подкрепен от представители на мотоклубовете в града, които поведоха с моторите си множеството по бул. "Мария Луиза". Със скандирания, "Мафия" и "Оставка" те се отправиха към Общината. Много от присъстващите носят трибагреници и плакати. Част от тях настояват за оставката на Валери Симеонов и цялото правителство.

В Перник демонстрантите за поредна вечер блокираха автомагистралата "Люлин" при пътен възел "Даскалово", като протестът е срещу високите цени на горивата. Той протича нормално и без ексцесии, съобщиха от МВР. Обходният маршрут е през Мало Бучино.

В Стара Загора десетки се включиха в шествие по улиците на града и поискаха оставка на правителството, съд и затвор за виновните затова, че България е най-бедната страна в Европейския съюз.

В Шумен се събраха около 30-ина души на площад "Кристал". Те поискаха по-високи заплати и стандарт на живот и призоваха политиците за бързи и адекватни действия. 

В Бургас също се събраха около 30 души пред сградата на общината. Техният протест е срещу високите цени на горивата, високите сметки и ниските доходи.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


171
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
87
2
 
8
 
! Отговори
спококо преди 5 години
Във Варна протестът е по-голям от софийският.Във Шумен също.Видео в Афера го показва.
86
4
 
7
 
! Отговори
До Бойко Борисов преди 5 години
Бойко, значи който не те харесва трябва да е комунист??? И не съм депутат, за да мога да крада еврофондове, за разлика от теб.
85
6
 
6
 
! Отговори
До споко преди 5 години
Споко бе споко, то София НЕ е България.
84
4
 
5
 
! Отговори
За КТБ аз помня 2 преди 5 години
КТБ фалира, защото Бареков и някои политици източиха парите й да си платят политическите кампании и да дойдат на власт след Орешарски. Ц.Василев трябваше да бъде екстрадиран и съден. Опитаха се да продадат и някои негови картини, сигурно са били колекционерски, за да върнат част от парите, но се появи някакъв човек пратен от Василев да каже, че картините не са на Василев, а негови и не бяха продадени.
83
9
 
11
 
! Отговори
Споко преди 5 години
Споко, София не протестира активно, значи протестите в някои градчета по страната постепенно ще затихнат. Само когато София излезе мощно на протест, пада което и да е правителство. Справка вижте унизителния край на червеното правителство на Орешарски...
82
0
 
10
 
! Отговори
До Бойко преди 5 години
Наистина си Бойко. Да се отървеш пак с Нинова се захваща. Що си мислиш, че точно Нинова ще става премиер, други кандидати няма ли според тебе? И не всички са като Митьо Пищова.
81
10
 
13
 
! Отговори
ДокогаЩеБезчинстват? преди 5 години
Тези докога ще хулиганстват по оживените улици точно тогава, когато трудещите се се прибират от работа?Докога ще се издевават с хората, които им изработват и дават даром готовите пари, гарантирани им от правителството, което те от "благодарност" искат да дестабилизират?Докога полицията, на която ние плащаме, ще ги оставя да вилнеят безнаказано?
80
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Поколението на прехода е гневно! Те не искат това, което е досега да продължава и занапред. Няма как в ГЕРБ да се появят внезапно нови идеи, нови лица, нов тип поведение, нито нова енергия за нещо съзидателно.Излизането по площадите няма да приключи скоро. Сегашният политически модел не може да продължи. Той доведе до преврущането на властта в йерархия от мрежи(суджуци), които се хранят с корупция.
79
5
 
10
 
! Отговори
До 79 преди 5 години
Виждаш ли как си противоречиш. Първо казваш, че КТБ е фалирала по времето на Орешарски и като е дошъл Бойко вече не е съществувала, а сега казваш, че Бойко се е опитал да я спаси да не фалира. Платените от ГЕРБ много се оплетохте в лъжите.
78
5
 
10
 
! Отговори
До Бойко Борисов преди 5 години
С тикви НЕ ми се спори. Като твоят стандарт си е висок,ходи си на острова и не се връщай. Да знаеш обаче, че и на тия на дето плащаш и те не те харесват.
77
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Обясняваше, защото човекът се опитваше до последно да спаси КТБ, но вие от БСП вече й бяхте видели сметката.
76
1
 
3
 
! Отговори
Dino преди 5 години
Maikite sa klevetnici.Simeonov ne e korumpiran.Ako sam na miastoto na Simeonov, shte gi dam na sad.
75
2
 
8
 
! Отговори
До 65 аз помня преди 5 години
Ти грешиш. Помня като Бойко обясняваше на някакви чужденци колко е стабилна банковата ни система. И няколко дена след това фалира КТБ. Впрочем щеше да повлече и *** първа инвестиционна банка, 3 дена не можеха да се изтеглят пари от никой банкомат за сметки в първа инвестиционна банка. За няколко дни някои хора си бяха изпразнили сметките във ***. По някакво чудо се разминаха на косъм и те от фалит, но не благодарение на Бойко.
74
7
 
8
 
! Отговори
Бойко Борисов преди 5 години
До До Бойко БорисовЦените са различни, защото България просперира и мин. заплата се е вдигнала. При Станишев мин заплата беше 320 лв, при ГЕРБ тя е 450 лв.Стандартът е по-висок при ГЕРБ и затова цениите са по-високи. По-развитата държава е с винаги по-високи цени.А България е с най висока заплати на Балканите, като и с най висок ръст на БВП за 2016 г., направи си справка и недей дрънка червени глупости!
73
3
 
7
 
! Отговори
Бойко Борисов преди 5 години
До До Бойко БорисовА Корнелия какви заплати и какви цени обещава?
72
5
 
6
 
! Отговори
Бойко Борисов преди 5 години
Който го е мързяло да си изтегли парите не си ги е изтеглил. Държавата плати тогава 3, 5 млрд. лв. Ако искаш аз да седна на опашката и да ти изтегля твоят влог, а?Даже ви мързи и да дишате вие от БСП!При Станишев ти си живял нормално защото си комунист и крадеше еврофондове от червените ти фирми. Затова ЕС ви спря еврофондовете на БСП.Сега се налага да работиш. Затова протестираш, защото не си свикнал да работиш, а да крадеш.При ГЕРБ, който работи е добре, който го мързи протестира.
71
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Февруари като излязат новите двойно увеличени местни данъци, народа ще излезе и ще измете тая корумпирана крадлива ***.
70
8
 
11
 
! Отговори
До Бойко Борисов преди 5 години
Цените бяха различни по Времето на Орешарски преди повече от 10години. Като дойде ТИ на власт вдигна цените до небесата. Нека ти напомня, че СЕГА в България заплатата е най-ниска не само в Е.С, а и на Балканите.
69
3
 
4
 
! Отговори
Сандо преди 5 години
и аз съм всеки ден на автопоход
68
5
 
8
 
! Отговори
До 68 преди 5 години
Да знаеш много хора не успяха да си изтеглят парите от КТБ или изтеглиха само част и то след 1 година. В друга държава Василев щеше да бъде осъден. Сега говорим за сегашнато правителство, не ми сравнявай Бойко с Виденов, или Желев. Питаш конкретно и аз ти отговарям. Не измествай темата.