Поредна вечер на протести, майките с автопоход в София

В "Люлин" движението е силно затруднено
Обновена: 14 ное 2018 19:45 | 14 ное 2018 19:37, Александър Попов
171
Поредна вечер на протести, майките с автопоход в София
В "Люлин" движението е затруднено. Снимка: Dnes.bg

За поредна вечер хиляди граждани излязоха на протест в няколко български града. Повод за недоволството им са лошите условия за живот в страната.

Демонстрациите, започнали в началото като протест срещу високите цени на горивата, вече имат множество други искания, свързани с доходите, данъците, монополите.

Още по темата
В София за 24-ти пореден ден протестират майките на деца с увреждания, като този път те минаха през столични булеварди под формата на автопоход. Колоната вече стигна до кв. "Люлин". Те настояват за оставката на Валери Симеонов.

С викове "Валери - позор, оставка и затвор", протестиращи за оставката на вицепремиера блокираха кръстовището на два от ключовите булеварди в столичния жк "Люлин" - "Царица Йоанна" и "Панчо Владигеров". Протестиращите скандират още "Мафия" и "Оставка", удрят тъпани и развяват знамена. За кратко във всички посоки се образуваха колони от чакащи коли, които полицията трудно пропуска.

Почти един час след като се събраха пред Катедралния храм, протестиращите във Варна блокираха движението. На мястото има повече от 400 души. Протестът отново е подкрепен от представители на мотоклубовете в града, които поведоха с моторите си множеството по бул. "Мария Луиза". Със скандирания, "Мафия" и "Оставка" те се отправиха към Общината. Много от присъстващите носят трибагреници и плакати. Част от тях настояват за оставката на Валери Симеонов и цялото правителство.

В Перник демонстрантите за поредна вечер блокираха автомагистралата "Люлин" при пътен възел "Даскалово", като протестът е срещу високите цени на горивата. Той протича нормално и без ексцесии, съобщиха от МВР. Обходният маршрут е през Мало Бучино.

В Стара Загора десетки се включиха в шествие по улиците на града и поискаха оставка на правителството, съд и затвор за виновните затова, че България е най-бедната страна в Европейския съюз.

В Шумен се събраха около 30-ина души на площад "Кристал". Те поискаха по-високи заплати и стандарт на живот и призоваха политиците за бързи и адекватни действия. 

В Бургас също се събраха около 30 души пред сградата на общината. Техният протест е срещу високите цени на горивата, високите сметки и ниските доходи.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


171
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
67
7
 
14
 
! Отговори
До Бойко Борисов преди 5 години
Който се смята за Бог, рано ли късно си плаща за арогантността.И да знаеш по времето на Станишев се живееше нормално. Като дойде ТИ на власт НЕ се спря да крадеш и съсипа България.
66
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Но накрая си си изтеглил парите именно защото Бойко вече беше застъпил от власт и държавата гарантира влоговете.А при Виденов изтегли ли си влоговете, някой изплати ли ти разликата в инфлацията - 5 000 %.Това е разликата между ГЕРБ и БСП. При вашето управление на БСП държавата фалира и всички обедняват, докато при ГЕРБ хората са доволни и всички просперират!
65
5
 
10
 
! Отговори
До анонимен преди 5 години
БОЙКО да е спасил нещо???? Не помниш ли, че хората, които имаха сметки в КТБ, за обикновените българи става дума,ЦЯЛА ГОДИНА НЕ можеха да си изтеглят парите от сметките. А тоя Василев си живее като цар в Сърбия.
64
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Спокойно, данъкоплатци. Наспете се и утре пак на работа, че трябва да храните много безделници. Нищо, че ви пречат да се прибирате от работа. Вие сте свикнали на всичко.
63
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Грешиш. КТБ фалира когато Бойко беше на власт. Парите си ги разделиха:Бойко, Бареков, Цветанов , Василев и Плевнелие----------Ти грешиш. КТБ фалира края на Юли 2014 г., когато Орешарски все още беше на власт.Направи си справка, червен *** на БСП!
62
6
 
12
 
! Отговори
Бойко Борисов преди 5 години
Фабрики, заводи, предприятия да ти работят? Отдавна затворили с продадени машини. В България дори НЯМА икономика.------Така ти си мислиш, червен анцуг. При вашето управление на БСП имаше дефлация минус 2, 5 %. При нашето управление имаме ръст с 4,8 %.При вашето управление на Орешарски мин заплата беше 320 лв, при нашето 450 лв.Когато фактите говорят и боговете мълчат.Разбра ли, червен анцуг!
61
5
 
9
 
! Отговори
До 60 преди 5 години
Грешиш. КТБ фалира когато Бойко беше на власт. Парите си ги разделиха:Бойко, Бареков, Цветанов , Василев и Плевнелиев.
60
2
 
8
 
! Отговори
Бойко Борисов преди 5 години
До ОСТАВКАМандат 4,5,6!
59
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Уж протестират срещу горивата, пък хукнали с колите.. Егати протестиращите... Утре да не решат да протестират срещу ниските температури, като излязат с къси ръкави?
58
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До До 43Напротив, точно Бойко спаси нашите спестявания в банките от Орешарски. КТБ фалира тъкмо при Орешарски. Бойко ни спаси от хиперинфлацията, която е обичайна за всяко управление на БСП!
57
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Вече не им е достатъчно да им осигурявам ежедневните нужди работейки вместо тях-те вече искат да им осигуря и по - висок стандарт
56
10
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И на мен започва да ми писва - хора, които живеят от моите данъци да искат да ми диктуват дневния ред, да ми пречат да се прибера след десетки часове труд... Все по-дясно се настройвам-писна ми от всякакви социално слаби хрантутници.
55
9
 
14
 
! Отговори
До 43 преди 5 години
Докато не свали Орешарски не се спря Бойко. Всеки ден протести от първия ден, в който той дойде на власт. Като не искахте Пеевски да се беше махнал само Пеевски.ГЕРБ унищожи България и продължава.
54
9
 
14
 
! Отговори
До 43 Ти си Бойко преди 5 години
Бойко ти ли си бре? Я кажи къде я видиш България ПЪРВА икономическа сила? Фабрики, заводи, предприятия да ти работят? Отдавна затворили с продадени машини. В България дори НЯМА икономика. Разни мутри с хотели, на които никой вече не иска да работи. И има да чакаш да ти се развива селския туризъм. Ако не са ти руснаците и туристи нямаше да идват. На Запад хората знаят Гърция и Турция. За България не са и чували.
53
10
 
10
 
! Отговори
ОСТАВКА преди 5 години
оставка
52
10
 
16
 
! Отговори
Наблюдател преди 5 години
Това не са майки, а женски ***. Истинските майки вечер са при децата си и не хайманосват по улиците, крещейки вулгарни изрази!
51
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
52 Е не може да всички да са "умни"като теб.
50
7
 
8
 
! Отговори
Христо преди 5 години
Аман вече от мало - умни "протестъри" !!!
49
7
 
9
 
! Отговори
До споко 45 преди 5 години
Софиянци като си видят изравнителните сметки на парното ще нададат такъв вой. И помнете половината ноември беше рекордно топъл месец. 30 града протестират сред които и Пловдив. Ама викаш щом не е София, Пловдив също е градче.
48
7
 
7
 
! Отговори
О*С*Т*А*В*К*А БОЙКО преди 5 години
Отговарям на анонимен 38.