Протестиращи майки – заплашвани с пребиване!?

Пуснаха димки върху деца с увреждания, твърдят те
14 ное 2018 18:08, Анисия Иванова
112

Заплахи към протестиращите майки на деца с увреждания, които вече близо месец настояват за оставката на вицепремиера Валери Симеонов.

"Не може да толерираме насилието. На законен протест да дойдат агитки и да пуснат димки върху деца с увреждания, върху семейства, които са тук да защитят достойнството на цяла България, е недопустимо и саботаж спрямо нас. Сега текат публични и лични заплахи, че ще бъдем пребити. Дори на страницата ни се пишат подобни съобщения. Абсурдно е да посегнеш на деца и хора с увреждания", обясни Вера Иванова, която е представител на протестиращите майки.

Пред Bulgaria ON AIR тя съобщи, че майките са уведомили органите на реда и очакват те да си свършат работата.

Вера Иванова отбеляза още - майките са дочули, че става дума за агитки, които са близки до партия "Атака".

Тя бе категорична, че е срамно, ако наистина "държавата се държи на лице като Валери Симеонов".

Иванова подчерта, че майките продължават да отстояват своите права и не ги е страх. По думите ѝ няма кой да ги спре, защото е заложено бъдещето на децата им.

Днес е 24-ият пореден ден, откакто майките протестират. И тази вечер те излизат на нов протест, който ще започне пред Министерския съвет.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


112
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
29
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тези майки превърнаха в професия перманентното позиране в медийното пространство с нещастието на децата си !Те вече не очакват съчувствие, те не желаят съчувствие, а те се опитват с взлом да получат това съчувствие от другите, без да се интересуват, че наоколо им може да има хора с не по добра съдба от тяхната !
46
32
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Като знам, че тия майки ще вземат по 2-3 000 лв на месец без нищо да работят и аз бих ги набил, ако мина оттам!
45
27
 
23
 
! Отговори
месара преди 5 години
алоооо, протестиращите дето системата ви убивала (майките), ами вие останахте една шепа бе, явно вие сте най високо платените!
44
22
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Самият факт, че протеста на майките има "лица", говори, че е инсценировка
43
15
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Много искам да падне правителството, да дойде БСП, цените да се надуят, 150-те милиона дадени на майките да потънат в пясъка, БСП да се оправдаят с бюджета заложен им от Борисов и майките да останат с пръст в устатата.
42
15
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Убеден съм, че сега и БСП са хвърляли димки с надеждата да ги набият МВР, и те да излязат с теорита "Герб репресира народа - правителстовото веднага да падне". Ама като падне правителството цените ще се юрнат ОЩЕ по-нагоре. Да, трябав да го натскаме за нов бюджет и повече пари за заплати, но не да хвърля оставки, защото тогава бизнеса ще избяга и цените ще изпукат-
41
16
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Много интересно как разбраха, че провокаторите са от Атака и какви са им доказателствата. Та нали Сидеров бе сред първите, които поискаха оставката на Валери Симеонов. Много по-логично е провотакорите да са от техните редици - хора на БСП, с цел да представят как "лошите" управляващи репресират опозицията. Подобен театър се разиграваше, пък ог Герб когато бутаха Орешарски в нощтат на белия автобус - тогава Бетанова къретше павета, а тех ни хора се хвърляха пред автобуса, а после - защо МВР бие.
40
11
 
16
 
! Отговори
мал умник преди 5 години
До Анонимен 36АМИ СТАНИ И ТИ ТАКАВА МАЙКА ИЛИ ТАТКА,ЗА ДА ГИ РАЗБЕРЕШ./недай боже/
39
19
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тези майки вече са на път да обвинят Симеонов за уврежданията на децата им !
38
22
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Майките минаха на фейкове за да манипулират обществото.Много прилича на рафиниран инструктаж от чужда тайна служба !
37
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
do 35Драги Анонимен, пожелавам ти от все сърце да разбереш...
36
7
 
15
 
! Отговори
Майка-рекетьор преди 5 години
Койте не ни плаща такса спокойствие и му правим протести, системата ни убива.
35
6
 
25
 
! Отговори
До Трол преди 5 години
На кого служат бесепарите мислиш? Къде заминаха да работят децата им веднага след 10ти Ноември - по западните банки заминаха. Ако има някой свързан с банките това е лявото световно движение, в частност комунистите. Потърси от къде са парите за Октомврийската Революция. Комунистите са ТВОРЕНИЕ на банковия капитал в борбата му с индустриалния! Десните сили традиционно са свързани с индустриалния капитал!Ограмотете се за да не правите глупости и за да не ви използват!
34
18
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"майките" да кажат първо, по колко лева на ден им плащат от ПоСирано 20 за да стоят на улицата, вместо да си гледат "болните" деца! Тогава ще ги разбера
33
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Столът трябва да се смени а не седящите на него.той е същият от 44та до сега
32
16
 
18
 
! Отговори
Трол преди 5 години
Значи госпожите може да ви дразнят, че говорят от името на България, но истината е че Българите не искат герперасткото управление на ББ и сателитите им от патриотарската тайфа. Те служат само и единствено на международните финансови престъпници. Да не забравяме, че всички избори последните 10 години ги печелят със стотици нарушения по време на вота. Та и въпроса дали са избрани от българите или са назначени отвън стои отворен. Хубавото е, че на скорошните предсрочни избори няма да са в парламент
31
4
 
14
 
! Отговори
Така е преди 5 години
Оня е отмъстителен, все пак преди да работи като Началник на държавата е бил в бранша.
30
5
 
12
 
! Отговори
много плоско преди 5 години
...с тези заплахи В ПУБЛИЧНИ медии... Кой има изгода да се злепоставя обектът на техния протест - Дали не им ги пишат *** от заинтересовани партии и партийки гладни за власт?
29
17
 
22
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
Тази явно е увредена - защитавала достойството на целия народ. Близо месец е зарязала дом, семейство и болно дете, и само за пари говори. Какво достойнство. Десетки хилади са инвалидите, незрящи, неподвижни от трудови злополуки, но нито дума за тях. Само за нейното дете. Дадоха и пари. Сега Симеонов, после премиера, после...В началото я подкрепях, но мина всяка граница. Задмина Нинова и Йнчева.
28
20
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нормално е милиционерската партия ГРОБ да използва милицонерски методи.Все пак е срамно за 21-ви век и за Европейска държава.