Протестиращи майки – заплашвани с пребиване!?

Пуснаха димки върху деца с увреждания, твърдят те
14 ное 2018 18:08, Анисия Иванова
112

Заплахи към протестиращите майки на деца с увреждания, които вече близо месец настояват за оставката на вицепремиера Валери Симеонов.

"Не може да толерираме насилието. На законен протест да дойдат агитки и да пуснат димки върху деца с увреждания, върху семейства, които са тук да защитят достойнството на цяла България, е недопустимо и саботаж спрямо нас. Сега текат публични и лични заплахи, че ще бъдем пребити. Дори на страницата ни се пишат подобни съобщения. Абсурдно е да посегнеш на деца и хора с увреждания", обясни Вера Иванова, която е представител на протестиращите майки.

Пред Bulgaria ON AIR тя съобщи, че майките са уведомили органите на реда и очакват те да си свършат работата.

Вера Иванова отбеляза още - майките са дочули, че става дума за агитки, които са близки до партия "Атака".

Тя бе категорична, че е срамно, ако наистина "държавата се държи на лице като Валери Симеонов".

Иванова подчерта, че майките продължават да отстояват своите права и не ги е страх. По думите ѝ няма кой да ги спре, защото е заложено бъдещето на децата им.

Днес е 24-ият пореден ден, откакто майките протестират. И тази вечер те излизат на нов протест, който ще започне пред Министерския съвет.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


112
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
14
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да отиват в Сирия и Либия там има много сакати деца от войната как успяват като се води война, тия какво искат майната си онде вземат пари да са хем на улицата и хем да си гледат децата превърнали са протестите в бизнес, а ДДС кога ще плащат.
26
11
 
26
 
! Отговори
Драги госпожи преди 5 години
Правете какното искате, но моляви, не се идентифицирайте с цяла България
25
13
 
25
 
! Отговори
!? преди 5 години
Защо си мислят че, "цяла България" иска от тях да защитават достоинството И? Кога и къде са упълномощени за това - на референдум ли? Има си избори за тази работа - да изчакат народа да се изкаже! Това ако не изпълняват политическа поръчка, разбира се.
24
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В Бг отдавна се използват силови методи за държане на хората в подчинение чрез страх.
23
11
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Типични патриотарски номера.Обиди, унижения, заплахи, закани, чувство на страх, силови методи...
22
20
 
23
 
! Отговори
18 преди 5 години
Гледах го сега това видео. Наистина милиционерщината на Цеко и Тиквун вече преминава всички граници. Време е тези неща да се изпратят в Брюксел и в западните медии. Тогава на Тиквата ще му стане много сложно положението.
21
26
 
17
 
! Отговори
Мен преди 5 години
Някой баща, или майка на здрави български деца, с 700-800 лв. заплата, на когото е писнало да чака с часове за да е прибере поради блокадите и стачките организирани от тези"майки" на деца-касички-получаващи 927+280 лв. социални помощи от неговите данъци, може не само да ги заплаши......
20
27
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какви протести бе протести може 1-2 дена имаш искания излагаш ги и се махаш тия нямат искания нямат нищо стоят там докато им изпълнят исканията това е инудване значи децата им могат да протестират и какво тогава искат. Гледайте в Сирия какво стана всичко почна с едни платени протести.
19
12
 
23
 
! Отговори
Ха-ха преди 5 години
А можеше Борисов да даде на Валерко някакъв синекурен пост и да го махне от очите на хората...Ама както казва народът:"Наяла се въшката,па излязла на челото!"
18
10
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не са заплашвани само майките. Политическите репресии от блозкото минало са реалност. Във фейсбук има видео на една Българска майка Anita Hristova от Самоков как милиционерите и връчват предупреждение за това че синът и е споделял статуси за протести в социалната мрежа.
17
7
 
16
 
! Отговори
ай сиктир преди 5 години
До АнонименОнзи само ще напомня, че първите два пъти на суджука никой не му е искал оставката той сам си би камшика, а пък ако ще си мерим "трошките" бъди сигурен, че автомобила ми е по-нов от твоя таралясник.
16
24
 
24
 
! Отговори
Да добавя преди 5 години
Че те са си за пребиване.Получиха каквото искаха , сега се взеха много на сериозно и се занимават с политика.
15
25
 
24
 
! Отговори
Mad season преди 5 години
Като ви е скъпо в България, отивайте да живеете в чужбина. Там всичко е два пъти по- евтино от България, няма никакви данъци и застраховки а заплатите са 20 пъти по-високи от българските. Освен това от чешмите тече мед и масло и местните ви чакат с нетърпение.
14
30
 
24
 
! Отговори
Букети ли очакват? преди 5 години
Какво могат да предизвикат, ако протестите им бъдат приети сериозно? Предсрочни избори, парите за които не са предвидени и ще бъдат откъснати от нашия залък - залъкът на работещите. Плащаме данъци, за да има готови парички за тези майки и за техните деца, а те искат да откъснат от залъка на нашите деца!Какъв ще е резултатът, ако понесем тази финансова щета? Никакъв, защото хората не желаят БСП на власт. Пак ще надделее ГЕРБ. Но Корнелия и компания може би ще получат по-голяма парче от баницата!
13
23
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ГЕРБ са толкова нагли и безскруполни, толкова силно са се вкопчили във властта, че няма да се учудя ако плащат на рецидивисти да пребиват майките и да тормозят децата им.Напълно в стила на Борисов и Цветанов е.
12
28
 
22
 
! Отговори
КРАЙНО ВРЕМЕ преди 5 години
е полицията и слъжбите да се заемат с тези платени и щатни протестиращи !крайно време е да научим кой и с какви пари ги организира тези "активни мероприятия" в Българиякрайно време е да се рзпитат тези т.н. "бежанци" и да научим кой и с какви пари ги организира тези "бежански" вълни !!!
11
35
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ай сиктирПонеже сте изключително нагли, скоро ще джвакате суджука. Този път няма да има никаква оставка, както предните два пъти. За 5-10 лв. по-висок данък за изтърбушените ви трошки, тръгнали циркове да правите по улиците.
10
24
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
малко по дълбок анализ на протеста на майките показва че той се толерираше чинно отразяваше в медиите, за да се приспи вниманието на народа от опитите за лобизъм в дануците за колите и нови схеми за ГО за автомобилите, а също и монопола с горивата. Да ама не, народа не спи като му бъркат в джоба съдран. А майките си постигнаха целите и е време да се погрижат за дечицата вместо да ги лашкат по студа.
9
11
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не разбраха че ББ и ВС са партийни мутри на ЕС.
8
29
 
23
 
! Отговори
ь преди 5 години
Че Симеонов е *** съмнение няма , но и тези другарки с черните знамена са добре платени за да "протестират" месеци наред.И след като им гласуваха закон какъвто искаха,и след като им заделиха пари в бюджета повече от колкото искаха те пак протестират.Явно другарите от позитано доста добре плащат на тази част от тях,която остана да протестира.Защото останалите отдавна си отидоха в къщи да си гледат децата.Но след като ще печелят пачки от политика,защо ще им даваме помощи?