Протестът "Кой ни бърка в джоба?": Повторениие на 2013-а или...

Политологът Цветанка Андреева и социологът Кольо Колев пред Bulgaria ON AIR
Обновена: 14 ное 2018 15:51 | 14 ное 2018 14:30,
403

Какви отстъпки е готово да направи правителството, за да запълни отворилите се пропасти и да отговори на исканията на протестиращите?

Според политолога Цветанка Андреева протестите в цялата страна от последни дни са идентични с февруарските протести от 2013 г. и тя има усещането, че гледаме почти същия сценарий.

"Имаме комбиниран натиск, който не е свързан само с улицата. Изпълнителната власт започва да става зависима от натиск в парламента. Президентът Радев е главен актьор в този сценарий. Тези протести биха довели до Орешарски 2 през Радев 2. Вижте как веднага се измести акцентът. Беше срещу горивата. Тук говорим за сериозни монополи. Веднага се покри темата с горивата", обясни тя пред Bulgaria ON AIR.

Още по темата

"Виждам групи, които умеят да се самоорганизират. Профилът на тези хора е с аморфни искания. Няма ясно мото на този протест", каза още Андреева, визирайки футболни фенове и рокери.

Социологът Кольо Колев не се съгласи с нейната позиция и подчерта, че протестът е съвършено автентичен.

"Малко или много отвращение от властта, непрекъснато бъркаща в джоба ни. Не ти трябва Валери Симеонов, който прави огромна изцепка без никакво основание. Хората излизат на улицата и казват "Аман от тази крадлива държава", настоя социологът в "България сутрин".

Колев е на мнение, че все по-малко са възможностите премиерът Бойко Борисов да реагира в ситуацията и по думите му той няма много полезни ходове.

Според него въпросът вече не е дали ще има предсрочни избори, а кога - с местните избори или с евроизборите.

Цветанка Андреева също допусна, че ще се стигне до предсрочни парламентарни избори, ако ситуацията продължи да бъде същата.

"Лицата на тези протести ще ги видим в листите на ДПС", заключи Андреева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


403
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
5
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не вярвам на никоя партия! Всички са заедно и против народа. Всичките им коалиции са вредни.
7
41
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Искам да попитам всички протестиращи, след като падне правителството, какво очаквате!!! Че, ще паднат и цените на горивата и застраховките ли??? Ако мислите така или сте много наивни или сте много......
6
37
 
12
 
! Отговори
Off преди 5 години
Протеста на анцузите
5
13
 
47
 
! Отговори
Цецо Мен преди 5 години
Ако Бойко е най-доброто за тази държава.... закривай. Всичко било по мед и масло. Добре 1989 г 9 млн население 8 млн българи. Сега 5 млн население 3 млн българи. Та кое точно му е доброто?
4
10
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всичко е за кокала. Нова политическа система грънци. Ще има избори и БКП се надява да спечели. И като дойдат те на власт какво? Заплати ли ще вдигнат, ще осъдят комунистите, които направиха криминалната приватизация и ще вкарат себе си в затвора ли? Ще сменят своите червени кадри в съдебната система ли? Ще вкарат в затвора всичките си милионери и милиардери ли? Ще осъдят комунизма и зверствата му и поискат лустрация ли?Ами ето без гореизброените неща България не може да тръгне напред.
3
3
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всички политици и техните бизнесмени по всевъзможни начини и ежедневно ограбват измъчения народ!
2
39
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Искате да свалите ГЕРБ от власт....ок, а кой според вас ще ги замести БСП+ДПС ли???И това вас ви устройва???
1
6
 
56
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Андреева, пари ви под крачетата вече...