Протестът "Кой ни бърка в джоба?": Повторениие на 2013-а или...

Политологът Цветанка Андреева и социологът Кольо Колев пред Bulgaria ON AIR
Обновена: 14 ное 2018 15:51 | 14 ное 2018 14:30,
403

Какви отстъпки е готово да направи правителството, за да запълни отворилите се пропасти и да отговори на исканията на протестиращите?

Според политолога Цветанка Андреева протестите в цялата страна от последни дни са идентични с февруарските протести от 2013 г. и тя има усещането, че гледаме почти същия сценарий.

"Имаме комбиниран натиск, който не е свързан само с улицата. Изпълнителната власт започва да става зависима от натиск в парламента. Президентът Радев е главен актьор в този сценарий. Тези протести биха довели до Орешарски 2 през Радев 2. Вижте как веднага се измести акцентът. Беше срещу горивата. Тук говорим за сериозни монополи. Веднага се покри темата с горивата", обясни тя пред Bulgaria ON AIR.

Още по темата

"Виждам групи, които умеят да се самоорганизират. Профилът на тези хора е с аморфни искания. Няма ясно мото на този протест", каза още Андреева, визирайки футболни фенове и рокери.

Социологът Кольо Колев не се съгласи с нейната позиция и подчерта, че протестът е съвършено автентичен.

"Малко или много отвращение от властта, непрекъснато бъркаща в джоба ни. Не ти трябва Валери Симеонов, който прави огромна изцепка без никакво основание. Хората излизат на улицата и казват "Аман от тази крадлива държава", настоя социологът в "България сутрин".

Колев е на мнение, че все по-малко са възможностите премиерът Бойко Борисов да реагира в ситуацията и по думите му той няма много полезни ходове.

Според него въпросът вече не е дали ще има предсрочни избори, а кога - с местните избори или с евроизборите.

Цветанка Андреева също допусна, че ще се стигне до предсрочни парламентарни избори, ако ситуацията продължи да бъде същата.

"Лицата на тези протести ще ги видим в листите на ДПС", заключи Андреева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


403
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
348
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 345Не разбрах "тешко" или телешко за 3 лв?
347
18
 
10
 
! Отговори
Плевнята преди 5 години
Заспахте ли, бе, протестъри. Озлобели от яд комунисти които искат да свалят законно избраното правителство. Правителство докарано на власт от най-умната и красива част от народа. А сега какво е? Добре че Бойко ви озапти навреме. Утре да настъпи малко и жандармерията и ще се кротнете съвсем.
346
5
 
10
 
! Отговори
До споко преди 5 години
100 пъти едно и също копираш. Като си видиш изравнителнага сметка от топлофикация, ще видим няма ли да ревнеш, като казваш, че на софиянци не им пука за протеста. Вдигне ли се цената на горивата, се вдига всичко.
345
5
 
8
 
! Отговори
Комунисти преди 5 години
Краде ни се
344
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пенсионерите нищо не са работили, а само са крали затова сме на тоя хал.
343
3
 
15
 
! Отговори
Цц преди 5 години
И аз ще изляза да протестирам - знаете ли колко ми е данъка на шестте апартамента?? Едвам свързвам двата края, яхтата е без катализатор...
342
1
 
14
 
! Отговори
ЕВРЕИТЕ преди 5 години
днес вдигнаха цената на природния газ с 18% !!!!!!тая зима ще ви вземат и гащите приятелите ви от САЩ !
341
5
 
16
 
! Отговори
месара преди 5 години
Пенсионерите са тези, построили това, което вие сега разграбвате, ле кета жалки
340
5
 
15
 
! Отговори
Кеф голем преди 5 години
като чета как *** троловете че протестите били платени,червени,смешни че хората щом имали коли били богати и от 100 кладенеца вода носят само и само да омаловажат случващото се.От другата страна техните господари политици и те мрънкат,фъфлят и подсмърчат че на видиш ли то от тях нищо не зависело и че то пазарна икономика било и кво ли не.Ами свиквайте на ръбатия(характер де)на новото поколение ,то не е послушно като като израсналите през комунизма и ще ви създава все повече ядове.
339
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А ЗА ПЕНСИОНЕРИТЕ ОТПУСНАХА ПО 40 ЛЕВА КОЛЕДНИ ЕБАВКИ...ЗА ТЕЗИ ТАМ ГОРЕ САМО НАРОДЕН СЪД И ВЪЖЕ-------А те пенсионерите какво точно работят?
338
6
 
9
 
! Отговори
Споко преди 5 години
Споко, София не протестира активно, значи протестите в някои градчета по страната постепенно ще затихнат. Само когато София излезе мощно на протест, пада което и да е правителство. Справка вижте унизителния край на червеното правителство на Орешарски...
337
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Оставка!!Мандат 4,5,6!
336
5
 
14
 
! Отговори
Оставка!! преди 5 години
Тия мръсни продажници управляващите ще ни карат да ходим на работа! Мафиоти, да им робуваме! Искаме смяна на системата, да ни се плаща без да работим! Да обикаляме касетата по цял ден! Айде стига сте ни крали милиардите, вкарайте ги тия трилиони по сметките на хората! Съд! Системата ни убива!!!
335
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Толкова ли е тешко 3 лева на ден да спестиш? ГО за 1000лева на година нищо нее -половин заплата.Тия протестиращите като ги гледам по телевизията са чисто политически червените бай Тошините дечица.Сега е момента генерале Борисов прати танковете и да се свършва !
334
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всеки пуши в заведенията.Всеки говори по телефон докато кара кола.Пешеходците пресичат на червено и не винаги на пътеките.Всеки дава подкуп на катаджиите за да мине тънко.Дават се подкупи на чиновниците.Паркира се кой където пожелае по тротоарите.*** се изхвърля навсякъде.... и т.н и т.н.И за всичко това ви е виновен Бойко, нали ;)Дори не сте смешни...
333
4
 
6
 
! Отговори
Империята отвръща преди 5 години
Манекените и финансово мотивираните идат.И аз ако ми плащат надник и половина да се мотам по гезмето ,кой знае.
332
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Стой бе ,нема лошо . Заедно сме силни и ще победим.Някой ден. Скоро.
331
9
 
6
 
! Отговори
До ГЕРБ Активисти преди 5 години
Пак сте завладяли форума и народа ви е виновен за провалите ви при вече десет години управление.***, момчета, положението се спича, изкарвайте умните и красивите на антипротест, аз ли да ви уча. Хем веднъж сте го правили, ще стане и сега. Развързвйте кесията, продухайте вувузелите, барабанчетата и т.н. и работата ще стане.Айде на хората - лека нощ, а на Активисти ГЕБ - вие си знаете.
330
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Явно е обещано на гербафжийските кметове,че ще им напълнят бюджетите от данъка за колите,но не очакваха такава реакция...
329
7
 
17
 
! Отговори
ЛоШо преди 5 години
Не знам за вас, но аз емигрирам ! Писна ми от липса на държава, скъпи цени, ниски заплати и рушвети на лекари.