Борисов: Хакерите ни са първи, имаме потенциал!

Балканите бяха "барутен погреб", да сме градивни, призова той
55

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Потенциалът на младите хора на Балканите може да се използва за градивни цели, заяви премиерът Бойко Борисов при откриването на четвъртото издание на Startup Europe Summit.

"Балканите години наред бяха наричани "барутен погреб", през какви ли не войни и събития не минахме, но не на последно място бяхме от първенците по фалшифициране и източване на кредитни карти, касови апарати и хакерски атаки, което показва, че имаме огромен потенциал", изтъкна премиерът.

Според него потенциалът на младежите трябва да стане градивен, защото техни връстници с много по-малко умения са направили компании, които печелят честно милиарди долари.

Във форума участват премиерите на Сърбия Ана Бърнабич, на Македония Зоран Заев и на Черна гора Душко Маркович. Ще участва и вицепремиерът на Косово Енвер Ходжай, както и представители на държави от ЕС и региона. В рамките на събитието се очаква да бъде подписана съвместна Декларация за подсилване технологичните предприемачески среди в Централна и Източна Европа и Западните Балкани.

"С помощта на ЕК, с цифровите иновационни хъбовете и с политическата воля на колегите от другите държави искаме регионът да се превърне в център на цифровата икономика. Неслучайно, когато говорим за транспортна, говорим и за дигитална инфраструктура. С днешната среща и следващите панели искаме да създадем платформата, с която гражданите от региона да създадем мощна, балканска цифрова икономика и да дръпнем напред в следващите години", посочи Борисов, цитиран от БТА.

Българският комисар по въпросите на цифровата икономика Мария Габриел пък заяви, че почти една четвърт от роботите за услуги в света се правят в Европа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
0
 
1
 
! Отговори
ноби преди 5 години
Все едно да имаме най-добрите фалшификатори. Значи имат потенциал за финансисти. А майсторите на фалшиви карти - първи банкери :) Толкова си може, пожaрникарчето
46
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да копаят крипто валути ли?Или да отглеждат овце във виртуални ферми?Да покоряват империи и превземат планети онлайн.
45
0
 
4
 
! Отговори
110000101001100 преди 5 години
И в Нигерия хакерите им са добри, но знаем как стоят нещата там
44
0
 
2
 
! Отговори
Путин преди 5 години
Как обиждаш мои хакери??????Руски хакери са първи в Света. Ако не вярваш на следващия вот ще събереш под 1% гласове. Това може да се случи и с Тръмп. Обмислям....
43
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Щом изразява някаква гордостот български хакери само потвърждаваче е много зле с интелекта .Без да чета статията самокоментирайки заглавието .
42
1
 
0
 
! Отговори
ПрограмистЪт преди 5 години
"С помощта на ЕК, с цифровите иновационни хъбовете и с политическата воля на колегите от другите държави искаме регионът да се превърне в център на цифровата икономика."Регионът няма да се превърне в център на цифровата икономика. В момента 'цифровата икономика' в БГ се развива заради липсата на намеса на държавата/мафията.И няма как да расте повече без държавна политика по-въпроса.Но с намесата на българските потици нещата ще станат по-лоши.
41
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Е това е акъла на Бойко !Далаверата,кражбата ,да навредиш на някого !Това е нивото на сикаджията ,завладял страната .А другите да не му искаме оставка ,а на мошеника Каракачанов ?Няма народ ,досега стотици хиляди пред парламента ,а то 300 човека !И от тях ги е страх щото са гузни ,представете си ако излезем всички !
40
0
 
7
 
! Отговори
Проста преди 5 години
държава - *** главатар.
39
0
 
16
 
! Отговори
Tangra преди 5 години
Друго казават вашите хора от ДАНС и ГДБОП. В държавните структури няма един добър специалист. Изгонихте почти всички кадърни хора, които имат малко достойнство и морал
38
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ама нали не трябвло ИТ-та, трябвало овчари, защото в европа се търсело "овчо". Сега пък потенциал сме имали.
37
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
България предаде православието на 16 юни 1913 г !Вместо да изгоним исляма в Азия ние нападнахме православни братя !Последва ислямизация !
36
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Със сигурност сме първи по кутевска измеет....
35
1
 
25
 
! Отговори
Въпросче? преди 5 години
Боко, преди да станем номер едно в цифровата икономика, ще може ли да оправим Търговския регистър и да му сложим един бекъп, а?
34
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
IT калинка до IT калинка са в ГЕРБ. Тиквата плаща на 10 човека да му четата пощата, а компютъра на Габриел е пълен с вируси и тя го изключва, за да не я хакнат.
33
1
 
29
 
! Отговори
Forever преди 5 години
Борисов се възхищава на измамниците,наистина ръси глупост след глупост.
32
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Голяма излагация с този лаладжия
31
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
То излиза, че бандитските наклонности са най-ценният ни национален капитал! Малеее
30
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
У нас "хакват" банкоматите с газови бутилки - много сме добри по "хакването". Предлагам да започнем производството на банкомати
29
0
 
27
 
! Отговори
Аха преди 5 години
И автоапашите ни са сред най-добрите! И килърите! И изнасилвачите! Изобщо сме най-добрите и продължаваме напред!
28
0
 
3
 
! Отговори
до 10 преди 5 години
1. Амер. ботушът стъпи в България, аз стъпих в сащ. Това се нарича "взаимноизгодна размяна" нали?2. Капиталистчетата посветиха живота си да ни пречат, съботират, ограничават и разрушават нашите държави. А когато не успяха си намериха прадатели да ги разрушат отвътре. 3.Не се радвай толкова тупинчо защото тия същите работеха срещу теб, родителите ти и техните родители, а лумпегранясалите се радваха по площадите. Айде срга на свирката.