Коледата е по-хубава у дома: Завръщането след спечелена Зелена карта

Срещаме ви с една българка, избрала живот в България пред Денвър
15 ное 2018 10:45,
174

Да спечелиш зелена карта, да заминеш за Америка и да се завърнеш с мисълта никога повече да не напускаш България.

В "Завърналите се с Петя Кертикова" ви представяме историята за това кое кара поредната българка да се прибере у дома и защо едно софийско село е далеч по-притегателно място за живеене от американския Денвър?

За мнозина зелената карта означава път към страната на неограничените възможности, шанс да изживееш американската мечта.

Всяка година около 100 хил. наши сънародници кандидатстват, а между хиляда и две хиляди са късметлиите, които печелят от лотарията.

Сред тях е Десислава Кирилова. Днес, три години по-късно, тази зелена карта най-вероятно ще изгори.

Нито Десислава, нито съпругът ѝ искат да станат американски граждани, защото там нямат усещането за дом.

Десислава споделя, че всеки път, когато заговори за Америка, гърлото я стяга. Убедена е, че парите, които можеш да изкараш там, не са всичко. Две години семейството празнува Коледа там или поне се опитва.

"Дори да се опиташ да пресъздадеш традициите, които ние имаме на Бъдни вечер и Коледа, не е същото. Правиш нещо, но някак си не го чувстваш. Нещо липсва. Исках за 1 януари да направя сурвачка на малката, но не можах", сподели Десислава пред Bulgaria ON AIR.

Решението й да се прибере в България не е емоционално, а е дълго обмисляно.

"Не знам дали съм направила грешка, но който каквото и да казва, че съм луда, че съм ненормална, аз се чувствам добре тук. Радвам се, че заминах и успях да ида там, за да осъзная какво имам аз тук и какво е България", обясни Десислава.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


174
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
105
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
САЩ са втори в света след Йемен по улични престрелки.
104
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ясно ми е каква природа има в сащ малка главичко с малка мечтичко, живея от 25 години тук.
103
3
 
10
 
! Отговори
до 107 преди 5 години
Ако постът ти е ироничен, ще ти кажа, че в България за 2017-та са извършени 1 485 убийства при 7 милиона население.В САЩ за същата година убийствата за 17 982, но при 335 милиона население.
102
1
 
21
 
! Отговори
до 108 преди 5 години
Ха-ха, ти наясно ли си въобще с природата в САЩ и какви неща има там ?Или са ти казали че от Витоша по-високо нема и от Искъро по-глибоко нема ?***.
101
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Миналия път като ходих в България, станаха 3 масови стрелби където утепаха общо 90+ човека, едната беше пред НДК където хората се бяха събрали на концерт и некякъв българин от съседния хотел стреля и рсни 500+ и уби 56 човека. Откриха в него 15 автомата и 10000 патрона. България е пропаднала там не се връща, в САЩ си оправих живота...
100
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Жената бързо е усетила истината за САЩ, и природата не мирише на природа, това съм го изпитвал. Евала, браво на един истински и искрен човек.Изненадан съм за тази НЕ антибългарска статия и репортаж.
99
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аз съм в Денвър, Колорадо. Уредил съм се, оправил съм си живота.
98
0
 
5
 
! Отговори
Mr.STARBUCKS преди 5 години
До до 91MD
97
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тая явно си е мислила, че като е спечелила Зелена карта и като отиде в Амерка, там някой ще й дава всеки ден по хиляда долара щото е много красива.
96
2
 
21
 
! Отговори
Гешо преди 5 години
От 30 години съм в чужбина и не се оплаквам.Това което постигнах можех и в България може би да го постигна, но тази свобода която имам я нямах в Бг .Всяка година ходя в Бг и като се върна обратно , разбирам колко съм добре в чужбина .В чужбина трябва здраво да се работи и си добре възнаграден ( но не като общ работник ) , видях много българи който не успяха защото сравняваха чужбина с Бг .
95
0
 
12
 
! Отговори
до 96 преди 5 години
Аз съм на 400 к в Пауло Алто
94
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И аз недоумявав такива турбочалга селянкни защо въобще тръгват за Щатите.Чул нещо тя, ама не разбрала докрай и юруш с куфарите.Да се постне във Фейса. Ама като разбрала, че там трябва да се работи - айде обратно.
93
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аз съм на 320К годишно в Мазачузетс!
92
19
 
8
 
! Отговори
Зависи от човека 2 преди 5 години
И аз така мога да ви кажа. В САЩ с 200 хил. $ годишно не е чак толкова добре. Като теглиш чертата след кредити, пари за училището на децата и т.н. и нещата не са чак толкова розови. Сега се върнахме в България и въпреки че сега печеля само половината пари (100 к$) мога да ви кажа, че в България много добре се живее дори с много по-малкото пари от колкото човек може да изкарва там. Не разбирам хората, които се оплакват и протестират в момента из страната. От България по-хубаво няма!
91
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ами как няма да се върнеш от Денвър. Цяло Колорадо и въобще средните щати са пълна селяния. Животът е по Източното и Западното крайбрежие. Останалото е по-зле и от БГ-село.
90
0
 
5
 
! Отговори
до 91 преди 5 години
Пич ти в коя част на САЩ си.Аз съм в Бейкърсфийлд, КА от 2007
89
0
 
5
 
! Отговори
Mr.STARBUCKS преди 5 години
До Анонимен 89 Аз съм старо куче в Америка :)И не "вися" тук много.Влизам ей така, за лакардията.Ок, искаш ли да ми се обадиш по телефона?И ще разбереш . къде съм.
88
0
 
4
 
! Отговори
Mr.STARBUCKS преди 5 години
До до 86Thank you so much ...... :))
87
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Старбъкс, съгласен съм с теб, само да те попитам - ти защо висиш денонощно в ДНЕС.БГ.Нали уж си в Америка.Или си си просто в Люлин ?
86
0
 
6
 
! Отговори
до 86 преди 5 години
ДЪРТБЪКС, за първи път ти слагам +