Коледата е по-хубава у дома: Завръщането след спечелена Зелена карта

Срещаме ви с една българка, избрала живот в България пред Денвър
15 ное 2018 10:45,
174

Да спечелиш зелена карта, да заминеш за Америка и да се завърнеш с мисълта никога повече да не напускаш България.

В "Завърналите се с Петя Кертикова" ви представяме историята за това кое кара поредната българка да се прибере у дома и защо едно софийско село е далеч по-притегателно място за живеене от американския Денвър?

За мнозина зелената карта означава път към страната на неограничените възможности, шанс да изживееш американската мечта.

Всяка година около 100 хил. наши сънародници кандидатстват, а между хиляда и две хиляди са късметлиите, които печелят от лотарията.

Сред тях е Десислава Кирилова. Днес, три години по-късно, тази зелена карта най-вероятно ще изгори.

Нито Десислава, нито съпругът ѝ искат да станат американски граждани, защото там нямат усещането за дом.

Десислава споделя, че всеки път, когато заговори за Америка, гърлото я стяга. Убедена е, че парите, които можеш да изкараш там, не са всичко. Две години семейството празнува Коледа там или поне се опитва.

"Дори да се опиташ да пресъздадеш традициите, които ние имаме на Бъдни вечер и Коледа, не е същото. Правиш нещо, но някак си не го чувстваш. Нещо липсва. Исках за 1 януари да направя сурвачка на малката, но не можах", сподели Десислава пред Bulgaria ON AIR.

Решението й да се прибере в България не е емоционално, а е дълго обмисляно.

"Не знам дали съм направила грешка, но който каквото и да казва, че съм луда, че съм ненормална, аз се чувствам добре тук. Радвам се, че заминах и успях да ида там, за да осъзная какво имам аз тук и какво е България", обясни Десислава.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


174
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
65
5
 
0
 
! Отговори
balgarski vapros преди 5 години
Zashto niama kuka(bivsha kuka) pop i kuka(bivsha kuka) kmet
64
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Българина тръгне ли да емигрира трябва да е пределно наясно че ако е в Германия трябва да заприлича на германците и по облекло и по подстригване и по навици и т.н. по всичко! Същото е за всяка точка от света. Българина е най нетолерантен към чуждия ред. Дори когато е гост в друга държава иска да е по неговата вода.
63
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Държавата това са хората живеещи в нея. Както си го направят така си го живеят.
62
2
 
11
 
! Отговори
Няма БГ средна класа преди 5 години
В България няма средна класа, която да има сигурност за утрешния ден. Има едни политикани = богаташи и бедните от другата страна, които умишлено се държат на дъното, защото така стават по-послушни и удобни. Политиканите решили да нарекат малко по-скъпо работещите бедни = основно в ИТ сектора, средна класа. Но в коя развита държава т. нар. средна класа не може да си позволи нова кола от среден клас, както е в България!? В пирамидата на Маслоу на първо място е оцеляването, после са емоциите.
61
18
 
13
 
! Отговори
Бил някога преди 5 години
Какво като може да си купиш нов айфон и да напълниш кошичката с химически екскременти? Там нямаш дом,нямаш роднини,нямаш приятели.нищо човешко и естествено няма там,фалшиви лица,фалшиви усмивки ,лъскави реклами и прикрита безчовечност!
60
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ЦецоНе казвам че е лошо или поне не пречи на никого. Но въпросната българщина я соча като причина за много "неща"
59
2
 
21
 
! Отговори
Асен преди 5 години
До До Чикаго и назадСъгласен съм, за лицемерието и фалша, но в България не е ли така. Няма страна на този свят, в която хората (мнозинството) не са лицемери. Реално погледнато по-големи лицемери от нас няма, всичките други народи са същите като нас. Нека не съдим за другите народи и култури, нека приемем, че са различни от нас, както ние сме различни от тях. Защо трябва всичко да е добро и лошо. Който иска да живее в Канада нека живее, който иска в България, да е в България, няма нищо лошо.
58
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Много хора се връщат но никой не сяда пред накаква Телевизия да се снима , нещо не пасва тука
57
6
 
7
 
! Отговори
Цецо преди 5 години
До Анонимен 49Съгласен съм с теб, че трудно се социализираме в "белите" държави, това е така, защото не сме се "роботизирали" като хората в тези общества... и мисля, че това не е нещо лошо, а напротив...
56
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Според мен не казва какво конкретно се е случило , доста детайли от тяхното пребиваване в Денвър липсва , какво е работила по колко часа на ден и за какви пари , само негативизъм за Америка , дали не се прави на луда или клипа е СГЛОБЕН
55
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Друго си е да се заколи прасето пред блока за Коледа, както се беше изразил Шамара.
54
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
По коментарите ще разбереш кой не е виждал границата, той хвали западния деградирал , *** и джендърски свят. Нали от там ни наливат помията и ни ограбват?
53
3
 
10
 
! Отговори
До 49 преди 5 години
Канев е милиардер в Америка,ама щом казваш ,че нямало успели . Тя Америка е цялата изградена от имигранти ,местните са индианците...
52
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 39Защото българите крадат от евро фондовете, от държавата и тн. Всеки гледа да открадне нещо без да свърши нещо качествено и полезно.
51
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Когато си зает през целия ден в Чужбина нямаш време да си мислиш за България , просто България накак си изчезва от мислите ти , те обаче явно са нямали работа и си седяли у квартирата и за това така
50
5
 
31
 
! Отговори
До Чикаго и назад преди 5 години
Америка е за самотници. Има хора които не обичат да контактуват с хора. За тях Америка е супер. Живееш на 2-3 часа път с кола от града.Кварталът ти е от 50 къщи и всеки само кима но не говори с теб. Караш с часове,работиш и се прибираш. Имаш пари . Някой ги устройва ,други не. Усмивките и разговорите са фалшиви. Усмихва ти се а после те ругае пред шефа. Лицемерие и фалшиви разговори. Затова и не е издържала.
49
12
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Българина трудно се социализира в белите държави. Особено когато българщината му прелива. Този и подобни примери красноречиво говорят колко българите са далече от нормалните хора и защо няма нито един реализиран и успял българин на запад вече 30 години.
48
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На мен ми писна в България хора като Валери Симеонов да обиждат майките с деца и после тези хора да се правят че все едно нищо не е станало.В Сащ ако някой сенатор си позволи такъв език то си подписва остаката още на мига
47
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сълзливо, но едно ми е странно: защо някой не направи предаване за тези хора след 2-3 години, примерно? Дали пак мислят същото, нали...
46
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Същото е и западна европа- измама. Само въздуха с радиация дето не плащаш, обират ти всичко. Вдигнаха наемите, данъците и жилища нямат. Вс. Дават на бежанците. И каквото остане даваш за храна гмо и химия, в болницата чакаш 8 ч. В бърза помощ че и доктори няма. Всичко е реклама и лъжа.