Коледата е по-хубава у дома: Завръщането след спечелена Зелена карта

Срещаме ви с една българка, избрала живот в България пред Денвър
15 ное 2018 10:45,
174

Да спечелиш зелена карта, да заминеш за Америка и да се завърнеш с мисълта никога повече да не напускаш България.

В "Завърналите се с Петя Кертикова" ви представяме историята за това кое кара поредната българка да се прибере у дома и защо едно софийско село е далеч по-притегателно място за живеене от американския Денвър?

За мнозина зелената карта означава път към страната на неограничените възможности, шанс да изживееш американската мечта.

Всяка година около 100 хил. наши сънародници кандидатстват, а между хиляда и две хиляди са късметлиите, които печелят от лотарията.

Сред тях е Десислава Кирилова. Днес, три години по-късно, тази зелена карта най-вероятно ще изгори.

Нито Десислава, нито съпругът ѝ искат да станат американски граждани, защото там нямат усещането за дом.

Десислава споделя, че всеки път, когато заговори за Америка, гърлото я стяга. Убедена е, че парите, които можеш да изкараш там, не са всичко. Две години семейството празнува Коледа там или поне се опитва.

"Дори да се опиташ да пресъздадеш традициите, които ние имаме на Бъдни вечер и Коледа, не е същото. Правиш нещо, но някак си не го чувстваш. Нещо липсва. Исках за 1 януари да направя сурвачка на малката, но не можах", сподели Десислава пред Bulgaria ON AIR.

Решението й да се прибере в България не е емоционално, а е дълго обмисляно.

"Не знам дали съм направила грешка, но който каквото и да казва, че съм луда, че съм ненормална, аз се чувствам добре тук. Радвам се, че заминах и успях да ида там, за да осъзная какво имам аз тук и какво е България", обясни Десислава.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


174
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
26
 
! Отговори
Батман преди 5 години
В последно време има някаква тенденция хора които са спечелили зелена карта да се връщат пак в България. Имам и много приятели които са се върнали. Лично мен не ме привлича САЩ, а за тези който ходят в Англия там малко е по-различно така да кажа - в смисъл не е толкова далече 2:30h със самолет. Нали скимнети може да се прибереш, докато за САЩ е доста доста път и си зарязал всичко тук. Много може да се пише по темата.
4
19
 
6
 
! Отговори
Тръмп преди 5 години
Заблудена УФСЪ!!!!!!!!!!! хааха.. ела на село да те кръщават простаците от парламента.. УУУУУУУУУу
3
10
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И аз бих избрал София пред Денвър...
2
2
 
39
 
! Отговори
... преди 5 години
Това е много добре! Моного се радвам, че някой отишъл навъм после се е върнал тук! Само, че за съжаление точно в началото на лятото тази година, 47 годишната ми братовчедка помоли дъщеря си, която работи в Англия да и намери някаква работа там и заедно с мъжа си вече са в Англия и работят там! Напусна заради това, че тук в моя роден град получаваше около 450лв заплата! Просто нямаше как да се издържа тук!
1
0
 
16
 
! Отговори
= преди 5 години
Политическата върхушка is getting smarter :-)