Лидерът на ДБГ: Хората са оставени да се оправят сами!

"Недоволстват от различни неща и това показва, че протестите са естествени"
15 ное 2018 10:52, Екип на Bulgaria On Air
27

"В 90% от общините хората взимат лоши заплати и не могат да си позволят основни стоки като поскъпналия хляб, поскъпналия ток, поскъпналата вода и поскъпналото гориво. Това е стрес. Тежък стрес, който може да се реши само с предсрочни избори", настоя пред Bulgaria ON AIR Димитър Делчев - председател на Движение "България на гражданите".

Цялата страна е скована от протести – от една страна са майките на деца с увреждания, които искат оставката на Валери Симеонов, а от друга – хората, недоволни от ниските доходи в България и високите цени на стоките.

Цялото напрежение, струпало се на главата на управляващите, отвори широко вратата за действие на опозиционните сили, но и на извънпарламентарната опозиция, която загрява за евроизборите догодина.

Още по темата

"Ние подкрепяме протестите. Хората вече тотално се отегчиха от властта. Обществото иска смяна на модела на управление, защото сега парите се овладяват от една тясно клика и техните приближени фирми", заяви Делчев и допълни: "Протестите не са от вчера, хората вече близо година недоволстват от начина си на живот.  Това показва едно отчуждение на властта. Те излизат на улицата за различни неща и това е много силен показател, че протестите са естествени, а не са организирани от някоя политическа партия", посочи той.

Десният лидер бе категоричен, че правителството не спазва волята на 2 млн. българи за създаването на електронно правителство и електронно гласуване.

"Ние предлагаме да се намали ДДС-то от 20 на 18%, да не се централизират парите на държавата в София, а излишъкът да отива директно в държавния резерв, в сребърния фонд и в общините. Предлагаме и релна борба с корупцията", твърди Делчев.

По думите му още от създаването на това правителство, то не мисли за решаването на проблемите на хора, просто те са оставени да се оправят сами.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Глас народен- глас Божий!!!
26
3
 
1
 
! Отговори
До 24 преди 5 години
Млади мушмороко аз съм на 70 г.Роден съм и съм живял до 61 във Червената на Бачо Киро и Дондуков,а след това на Н.Славков до 21 и 22 СПУ и завърших 21 през 1966г Ти на дядо си тия парчета не ги пробутвай.Ние си пиехме кафенце и ,,Слънчев бряг" ,а с дрогата се друсаха малко хора в ,,Магарешкия рай"/питай някой възрастен къде беше/.Тази вашата слободия я нямаше момче,Просто не знаеш колко много елементарни и смешни днес неща не ни бяха позволени и водеха до Московска 5/от към,,входа" М.Търново/
25
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тука един непрекъснато говори едно и също от името на народа.Вие с всичките си фалшиви атрибути,със измишльотините и със ,,протестите" от 50-100 платени човека които блокирате кръстовища ли сте народа бе юнак? Тая я слушахме 45 години все в името на народа и се видя колко струвате Не разбрахте ли НАРОДА НЕ ВИ ИСКА.Вече три пъти ви отхвърля и все ще е така.А Гечев,Добрев,Р.Овч,Гущеров,Гергов,Райчев,Цеко Минев,Инджов,Баневи,Арабаджиев,Гуцанов и т.н.ще продължават да ви промиват мозъците.
24
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 23 Абе какво се правиш на умен разбирач от времето на социализма и преди даже него като си се родил след 2001 година ? то явно модерната дрога ви е исушила мозъка на софииските протестери
23
3
 
4
 
! Отговори
До отговорете ми хор преди 5 години
И какво е донесла БКП-атентати,саботажи ,бомби и пищови ,три пъти държавен банкрут,констатацията че е едно,, недоносче "и е довела до,, едно недоразвито общество"/думи на Вожда Т.Ж./И тази шайка която за 45 години върна България години назад с измислените мозунги за ,,възход"????.А тези без възхода малки държави като нас-Дания,Белгия,Австрия,Холандия,Норвегия,Люксембург ,Швейцария и т.н. къде отидоха и какви заплати получаваха?А ние???Важно е с какво ще те запомнят хората,.другарю с чугунена гла
22
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Дано се оправи най после тази държава. Законите да са за хората, а не против тях.
21
7
 
14
 
! Отговори
Отговорете ми хора преди 5 години
БСП я има 120 г нали така?Ако утре Бойко предаде богу дух колко години ще я има след него ГЕРБ?Тази шайка няма бъдеще според мен ,а вие как мислите?
20
7
 
11
 
! Отговори
Forever преди 5 години
До чиновник : Колкото и да ти е мъка на душата герб ще си заминат,народа не ги иска,а за алтернатива,винаги има и друга,няма незаменими хора и правителства.
19
5
 
15
 
! Отговори
Счети преди 5 години
До Чиновник Трябва да знаете, че и тези дето сме образовани и не сме съвсем от простолюдието не искаме ГЕРБ и БСП ! Аз лично искам броят на депутатите да бъде намален от 240 на 80. Повече не ни трябват. Администрацията включително и вие да бъде намалена на половина, тъй като в професионалния си опит съм забелязал, че поне половината от вашите колеги си бъркат в носа. Прозрачни обществени поръчки, намаляване на ддс-ставките за храни и лекарства. Пълна данъчна ревизия на всички политици !
18
12
 
7
 
! Отговори
Бау преди 5 години
До ЧиновникНарода е просто ... бесен. Т.к самочувствието му не му позволява да обвини себе си в проваления си живот, използва другата алтернатива - властта. Тя, държавата и управляващите са виновни за това, че е беден. Тя държавата трябва да му дава пари за всичко! Даже да не е учил, даже да го мързи, няма значение! По чужбина така живеят. Факта, че "чужбина" са мааалко по-богати от нас, няма значение. Искат като по чужбина :D
17
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ами то това е същността на свободния живот!Да се оправяш сам!Ама *** иска бай Тошо да му възпита детето, да му намери работа и да му дава заплата.Иска сиренето да е стотинки пък нищо, че заплатата му е 100лв.После иска и 800лв пенсия като цял живот е взимал 100лв да си клати краката по цял ден.
16
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А ние сме от ВГ на селяните,много сме, силни ме!
15
2
 
2
 
! Отговори
MEN преди 5 години
AAAAAAAAA,NE ZNAELI KAKAV ,,MODEL,, AMI MNOGO LESNO-NAPRIMER SHVEDSKI MODEL,NE MUTRENSKI MODEL.
14
16
 
13
 
! Отговори
Чиновник преди 5 години
До SharkТова, че не искате нито ГЕРБ, нито БСП го знаем отдавна, но не разбрахме кой смятате да изберете на тяхно място. Имам подозрения, че нямате представа какво да правите, ако свалите властта. И това е нормално за простолюдието, които ежедневно доказавате, че сте абсолютни лyмпeни.
13
4
 
14
 
! Отговори
Делчев, преди 5 години
Много общи приказки:"Тежък стрес, който може да се реши само с предсрочни избори смяна на модела"!!!???Какъв МОДЕЛ; другият е социализъм.Видяхме го. Какво ще направите вие, ако дойдете?НИЩО.Или и ти като БСП-то- НОВИ сме! СЪС 120 години опит и история!НАХАЛНИЦИ! Нали затова ви пометохме и Берлинската стена! За да можете да пращате децата си в САЩ и на Запад, а в България да се "ГОРДЕЕТЕ" с делотот на БКП1944-1989 ДВУЛИЧНИЦИ.А старостта ви е на ЗАПАД и САЩ при децата. В САЩ соцпартии са забр
12
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ЧиновникСлавитуууу!!! Какви митинги ше направи, какви концерти, колко викани и пиини ши има малииии!!!
11
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До SharkЗабравха, пич. Висчко забравиха. Забравиха, че бате Бойко се появи в мединото пространстов, като белия рицар на цар Симеон, който хващаше лошите и щеше да избави България от мутрите. И то младите го забравиха, дето също бяха там. Разни хора, забравиха и 90те. Забравиха, как в София имаше заведения, в които влизаха по 20 парчета с автомати на връта и караха дургите да напуснат. Забравиха и 89-а и викат, че било преврат и имало бунтове. С такива забраванковци живеем.
10
14
 
15
 
! Отговори
Чиновник преди 5 години
Дори да свалите ГЕРБ от власт, след това, пак ГЕРБ ще управлява. В близките години няма кой да друг да спечели изборите.
9
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
То пък вие така "оправихте" народа,докато бяхте във властта,че още му държи влага.От един дол дренки сте с днешните,затова оттекохте в канала и тия ще ви последват.
8
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До LoykoА кой ще е?