Петролният бранш обеща: Търсим мерки за по-евтино гориво!

Това увери изпълнителният директор след среща с Томислав Дончев
Обновена: 15 ное 2018 18:31 | 15 ное 2018 14:00,
89

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Мерки за нормализиране на пазара и за намялване на цените на горивата обеща да предприеме Българската петролна и газова асоциация. Това стана факт на извънредна среща в МС с вицепремиера Томислав Дончев.

До края на деня мерките ще бъдат съгласувани и с Управителния съвет на асоциацията, увери нейният изпълнителен директор Андрей Делчев.

"Това, което обсъждаме, е включително мерки, които изискват държавна намеса. В смисъл - някои от тях промяна в законодателството, тоест не е нещо, което може да се случи в рамките на ден, два. Има и такива мерки, но има мерки, които изискват промяна в законодателството", посочи Делчев пред БНТ.

Още по темата

Той допълни, че от Асоциацията се съобразяват със Закона за защита на конкуренцията.

"Никой да не остава с грешното впечатление, че отиваме, разбираме се петролната асоциация нещо. И автоматично то има отражение върху цените. Такова нещо няма да се случи", отсече той.

От петролния бранш бяха лаконични – поевтиняването на горивата от последните дни не било в резултат от протестите, а отразявало тенденцията на световните пазари.

"Ако следите цената на суровия петрол, ще отбележите, че тя падна сериозно, падна до едни нива, които са много под онези 80 и няколко долара за барел, които бяха преди един месец и оттам респективно и цените на крайния продукт, на горивата", каза Делчев.

На министър Дончев от асоциацията са представили и анализ, а и предложения за стабилизиране на пазара, но предстои те да бъдат съгласувани с всички членове в асоциацията и след това представени на обществеността.

Идеята на финансовия министър Владислав Горанов в касовите бележки да се отбелязва размера на акциза и на ДДС ще бъдат обсъдени от членовете на асоциацията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


89
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
1
 
21
 
! Отговори
Алекс преди 5 години
Навсякъде по медиите прави впечатление опит за изкривяване на протеста. Изказват се всякакви политолози, социолози, платени драскачи. Изкараха, че протестите и недоволството е платено, нагласено, мутренско-олигархическо. Уви това което се цели да откаже хората мисля, че ще има точно обратен ефект. Това силно дразни хората и ще изкара двойно повече на улицата!!!!
57
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
От 15 години съм на олио с дизеларката. Как дизеларката гори олио ли. Много лесно. Олиото трябва да е минало през огън като например да са пържили картофки. Взима се такова олио и се филтрира с цел да няма парченца картофки. В колата се монтира система с отделен резервоар и подгряване. През лятото може да палите директно на олио но през зимата се пали на нафта и след 5 минути превключвате на олио. Където минете след вас ще мирише на пържени картофки. Олиото го купувам от 10 заведения на 30 ст.
56
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И ръсете захар, да е мека зимата, че ако дойдат сметките за парно и ток, това с бензина песен ще е ...
55
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Tarsete pari sa minimum 550 lv pensia tavan 1000 i minimum 1500 lv saplata tavan 3000 lv muslete sa maikite bolni deza stsri gora bedni ako ne mojeta se mahaite 7000 saplati 4500 saplati v nc i imate imoti milioni gerberi sa 10 g ot kade sabogatjahte pavlova 50 miliona kade sa
54
4
 
3
 
! Отговори
Иван преди 5 години
Търсете опции за по-екологично гориво
53
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Русофили, с вашите протести и Путин няма да ви вземе в Евразията !Че вие искате бензина да ви е по-евтин от Москва !То затова и Горбачов ви натири от цицката !
52
0
 
6
 
! Отговори
:) преди 5 години
До Анонимен 51И държавата няма краде, ще ти продава евтин бензин, така ли?
51
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Някой вярва ли на тия браншови организации?!
50
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В коя цяла Европа е над 3 лева?
49
1
 
15
 
! Отговори
Свобода преди 5 години
Само не разбрах дизелът, защо не падна ?
48
13
 
6
 
! Отговори
Мияч на чинии преди 5 години
До 45Бензина по цяла Европа е над 3 лева, та не разбирам Андрешко защо си е бръкнал в джобовете и кисне по площадите !Но да попитам, да пращам ли пари или ще продължите да чакате ?
47
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Докато Русия ни краде няма оправия. Национализирайте Лукойл и ще се нормализират цените на горивата.
46
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тези ви имат за ***..оти. Тирсили мерките а теглилките няма ли ги. Когато ви пълнят резервоарите не само ви удрят в цените а и в количеството гориво. Как става това ли. Ами по много лесен начин. Докато качи помпата гориво ви отчита въздуха. Плащате за въздух а накраят и малко пеня. По интересното е че в Македония цената на дизела е 1.75 лв. като имате предвид че горивото го внасят от нефтохима в бургас. На каква цена го купуват ами на 60 ст. останалото е печалба за държавата и безинжията.
45
2
 
11
 
! Отговори
Емиграция-евакуация преди 5 години
Аз на назначени олигарси с партизанско-мутренски произход не вярвам. Бюджетът си го пълнете сами. Явно да е единственият начин да ви уволним, защото вие властта с само с кръв ще я дадете, е като ви спрем кранчето с данъците ни и продуктите, които купуваме от вас. Най-бедната *** в Европа, в която превърнахте България, колкото и да ми е мъчно, трябва да я изоставя, за да оцелея. Пред оцеляването, емоциите са маловажни.
44
0
 
19
 
! Отговори
the ghost преди 5 години
"Петролният бранш обеща: Търсим мерки за по-евтино гориво!"======================================и моя щеф така ми вика ( вече 15год)- търся начин да увелича заплатите
43
0
 
8
 
! Отговори
ааууу преди 5 години
По-евтино гориво ли?? Пясък в очите и смях в залата!!Защо убихте изобретателя на двигателя с вода А ????
42
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нищо не става от тая държава.Ти му викаш "повиши доходите!", той ти вика "ще фиксираме цените", или "ще намалим цените". Само и само заплатите да останат ниски. Нямам думи.
41
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В Гърция в момента А 95 е 3,44 лв. за литър.
40
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
То това със складовете на Лукойл едва ли е от времето на Тиквата.Нещата са така от много дълго време.
39
2
 
21
 
! Отговори
извод преди 5 години
ОТ БЛИЗО 15 г. СЕ ЗНАЕ ИСТИНАТА--ЦЕНАТА НИКОГА НЯМА ДА ПАДНЕ, ДОКАТО АКЦИЗНИТЕ СКЛАДОВЕ - ПО ВМЕСТИМОСТ СА НА ЕДИН СОБСТВЕНИК. АКО БЪЛГАРИЯ ИСКА ДА ПОМОГНЕ НА СВОИТЕ ГРАЖДАНИ, ТРЯБВА ДА НАПРАВИ СТОПАНИСТВАНИ ОТ ДЪРЖАВАТА АКЦИЗНИ СКЛАДОВЕ И ЦЕНАТА ЩЕ ПАДНЕ ВЕДНАГА. НО, ДЪРЖАВАТА НА БОКО ТИКВАТА, РУСКАТА МАФИЯ И ЗЛАТЕВ НЕ ЖЕЛАЕ ТОВА. Друг е въпросът , че българските граждани искат да бъдат мачкани и лъгани. Доказателство: вече 30 г. гласуват за мафията, а последните 10г. за Боко Тиквата. Хак ни е