Плевнелиев пак: Радев се държи като опозиционен лидер!

Президентът не вижда предпоставки за оставка на кабинета
15 ное 2018 10:30,
368
Плевнелиев пак: Радев се държи като опозиционен лидер!
Снимка: Кадър NOVA TV

"Президентът Радев в момента се държи като опозиционен лидер и донякъде като подбудител на протестите. Той подклажда напрежението, а не бива да прави това в ситуацията, в която се намира държавата", обяви Росен Плевнелиев, президент (2012 – 2017 г.).

Още по темата

Той бе категоричен, че не вижда предпоставки за оставка на правителството, но подчерта, че протестите на гражданите трябва да бъдат чути и институциите да се опитат да помогнат на недоволните.

"Не съм убеден дали не сме свидетели на геополитически сблъсък на българска територия и службите трябва много внимателно да проверят това. Не може коли с руски регистрационни номера да предвождат протестите. А Русия няма интерес от това България да прави стъпки напред към влизането си в Шенген", коментира Плевнелиев пред Нова тв.

Той изрази мнение, че премиерът губи от това, че не е взел бързо решение да поиска оставката на заместника си Валери Симеонов, след като той нарече майките на деца с увреждания: "Кресливи жени с уж болни деца".

"За подобни думи трябва да се носи отговорност. Пример за демократична култура е да си подадеш оставката в подобна ситуация", настоя Плевнелиев.

Той подчерта, че правителството на Борисов е постигнало не малко – проведе успешно европредседателство, сключи исторически договор за приятелство с Македония, а сега е на път да отвори вратите на страната ни към Еврозоната и Шенген, благодарение на позитивния доклад от ЕК.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


368
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
286
2
 
0
 
! Отговори
Цвента Ц преди 5 години
Плевнелиев не беше ли една жена от фермата?
285
2
 
0
 
! Отговори
OTOMAN LEGACY.. преди 5 години
..Plevneliev grabeshe s rutce....izpolzvayki vratichkite v zakona..koito toy glasuva! ..Ot ulichno bezrabotno ...zabogatya grabeyki bulgarina! Toy dobur za chujdiya bisnes....no vrag na Bulgariya
284
4
 
1
 
! Отговори
Емо преди 5 години
Този Румен е ненужен предмет.
283
1
 
0
 
! Отговори
OTOMAN LEGACY.. преди 5 години
Pleeliev...ti zashtitavash intetesite na Zapadnite chakali....prodavayki chesta I kruvta na naciyata! Imotite ti sa na ZAPAD....v Gurciya! ..Radev investira samo v Bulgariya...I NE targuva za slava I medali!
282
4
 
3
 
! Отговори
Додо преди 5 години
Имам доста наблюдения в политиката като цяло, но съвсем откровено, не мога да преценя кой от двамата е по-лошия избор за президент, Старшина Чорап Радев, или Расим Банов. Единия да хванеш, другия да удариш!
281
17
 
4
 
! Отговори
Дочо преди 5 години
Радев е национален предател и *** на товарищч Путин. За шепа рубли е готов да продаде България. Плюя на Радев.
280
2
 
14
 
! Отговори
месара преди 5 години
Колеги гербави, моля излезте с единна позиция по въпроса. Твърденията ви, че руснаци предвождат протести срещу руския Лукойл са шизофренични.
279
3
 
17
 
! Отговори
Скриий се бе роги преди 5 години
Да не би да му е избягала булката, че много свободно време има.
278
4
 
18
 
! Отговори
Съвет преди 5 години
Не се изказвайте, г-н Плевнелиев. Помним как създадохте пропастта между "умните и красивите" и останалите. Вие имате най-голяма вина за разделението в обществото. Защо се чувствате задължен да се изказвате по всеки въпрос. Ами трайте си, нека ние, хората, да преценяваме. Хайде холан, не са само "умните и красивите"...
277
3
 
18
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
Глистът пак се подаде от г*за на историята
276
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Интересно ми е големия патриот и двуметров чалгар Трифонов дали ще посмее да се обади по повод руските организатори на "българските" протести.
275
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Къде са сега кpeтенясалите русофили дето твърдят че Русия не се месела във вътрешните работи на България? За тях дори и явната организация на метеж по улиците на България не е намеса във вътрешните ни работи.
274
14
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сега какво излиза. Руснаците предвождат и подбуждат протестите. Всички мълчат гузно. Днешните наследници на руския генерал Каулбарс си развяват кончето из България организират метеж у нас пред очите на упраляващи и разни служби и службички в защита на законноста и целостта на България, и няма кой да им каже копче. Срам ме е че съм управляван от такива български мекотели, а най-точната дума е предатели. И този срам по челата на нашите политици трябва да го забърсва един бивш президент. Срамота!
273
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ей смешен, за разлика от теб Радев е избран с огромно мнозинство от народа и има такъв рейтинг, какъвто ти няма да събереш за още 5 прераждания. Скрий се бе мишок!
272
5
 
19
 
! Отговори
Arsenal преди 5 години
Срам ме е,че този плевел ми е бил президент.Скрий се,че хората са погнусени от жалкия ти образ.
271
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Плевнелиев пак"Извинявай, кой си ти, че коментираш президента на България?
270
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
путинофилите се разквичаха че БГ полека лека се отдалечава от путинчовата империйка в западна посока Нъл тъй другаре партийни секретарчета ?
269
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Не може коли с руски регистрационни номера да предвождат протестите."Защо Борисов мълчи по този повод, защо така наречените патриоти мълчат? Защо Цацаров мълчи? Защо ДАНС мълчи? Защо извънпарламентарната опозиция мълчи? Защо това трябва да го казва един бивш президент, а тези които уж управляват тази страна и уж милеят за нея не смеят и дума да обелят? България суверенна държава ли е или руски васал?
268
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Този децата да си отглежда по-внимателно.
267
0
 
1
 
! Отговори
ЛАРИ преди 5 години
мдаа, маса първосигнални индивиди трупат ...