С каишка на врата, с дива котка под ръка и на... Летище София

Каракалът е вид рис, който струва близо 7000 евро
16 ное 2018 16:30, Нели Христова
80
С каишка на врата, с дива котка под ръка и на... Летище София
Снимки: Забелязано в София/Facebook

Едва ли хората с домашни любимци са нещо необичайно около летищата, но една жена вся смут не само сред пътуващите и посрещащите, но и в социалните мрежи.

Снимки на дама, разхождаща... каракал из аерогарата бяха публикувани във Facebook групата "Забелязано в София" и разбира се предизвикаха смут.

Докато едни се любуват на красивото животно, други се възмущават, че мястото на дивото животно не е на летището, а в зоогическата градина.

Някои от потребителите дори цитират Закона за защита на животните, който гласи:

Чл. 21. (Изм. - ДВ, бр. 92 от 2011 г.) Забранява се внасяне, придобиване, продажба, притежаване и отглеждане на екземпляри от разред примати и на диви котки, с изключение на зоологически градини и спасителни центрове.

Каракалът е вид рис, който е позволен за отглеждане като домашен любимец в толкова държави, в колкото е и забранен.

Той е може би най-скъпото домашно животно, което се продава в света, а цената му варира между 3000 и 7000 евро. 

Отглеждането им от хора в апартаменти наистина може да се нарече мъчение за животното, защото те са физически добре развити хищници.

Не ядат нищо друго, освен месо, а изхранването им надскача 200 лева на месец.

Енергични са, скачат високо, нападат, катерят се и ловуват предимно вечер.

Мястото на каракала наистина не е между четирите стени на дома, а е под въпрос е и дали се чувства добре вързан на каишка.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


80
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Щом се продават легално, защо да е забранено да си го купи човек и да се грижи за него, щом има тази възможност?! Ако има нарушение, то е на зоо магазините, които ги продават.
18
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Той е може би най-скъпото домашно животно, което се продава в света, а цената му варира между 3000 и 7000 евро." Сибирските питомни (реално са опитомени) лисици струват по 10 000 долара в САЩ. Отделно соколите на арабските принцове също са страшно скъпи, да не говорим за гепардите им. Така както казва онази реклама за бързи кредити: "стига глупости!"
17
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Оо много е сладко, дали мърка? :))
16
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Глейте защо админите на сайта са с дефицит на когнитивни възможности и нужда от помощно училище: трият невинната дума "***". ОК, сега правя копи/пейст на член от български закон, цитиран от същият обременен сайт по-горе:"Чл. 21. (Изм. - ДВ, бр. 92 от 2011 г.) Забранява се внасяне, придобиване, продажба, притежаване и отглеждане на екземпляри от разред *** и на диви котки, с изключение на зоологически градини и спасителни центрове."Е, не са ли за лечение с ток?
15
25
 
12
 
! Отговори
Як ван Силен преди 5 години
Колко трябва да си неумен за да се поставиш в положение на личен прислужник 24/7 на същество с мозък колкото орех ? Имам предвид всички стопани на т.н. домашни любимци.
14
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако животинчето е гледано и обичано значи всичко е ОК.
13
3
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Първо, въпреки природния си вид, щом се отглежда от човек, не е дива. Освен това вероятно не я отглеждат в апартамент 30 кв.,а вероятно в къща, с тревна площ и дървета. Със сигурност, човек който може да си позволи да купи такова животно, може и добре да се грижи за него. Много е красиво :)
12
6
 
37
 
! Отговори
Горан преди 5 години
Значи, аз виждам една много добре гледана дива котка, едва ли се чувства зле, ей така по вида и се ориентирам! Много шум за нищо! Нито изглежда нещастна, нито стресирана, по-скоро скучае!
11
0
 
15
 
! Отговори
Discovery преди 5 години
Апе ли?
10
0
 
24
 
! Отговори
бай Иван преди 5 години
То и много депутати са за зоопарка,но са в парламента.Е,после след дъжд качулка спец съдът се занимава с тях ,но минават метър, и не ги изпращат където им е мястото.
9
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пак ли вегански терзания?
8
0
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кой е казал че мачката живее между четири стени. По-вероятно в някое голямо имение намиращо се в полите на Витоша
7
3
 
42
 
! Отговори
някой си там преди 5 години
То мястото и на кучета по-тежки от 2-3 кг. също не е в апартаментите, но масово ги има и никой не се жалва.А... имам котка. От 2 годишна, в продължение на 9-10 години живя на свобода - на вилата, даже я хранихме и ние и съседите, но преди 2-3 години решихме да си я приберем отново в АПАРТАМЕНТА. 2 седмици не спря да мърка и само ядеше и спеше и НЕ СЕ ДОБЛИЖАВАШЕ до вратата, да не би да я изгоним отново от РАЯ.Та, сред природата си е хубаво, стига да не ти дойде до главата да се бориш за храна.
6
0
 
26
 
! Отговори
ГАДОРЯН преди 5 години
Като бебета са още по големи сладури. Аха аха да са по красиви от така любимите ми персийки. Но нищо не може да се мери с бебетата на тигъра и леопарда. Поне тогава са и безобидни.
5
3
 
36
 
! Отговори
Станислав преди 5 години
Ама ако водише голямо куче без каишка нищо нямаше да кажете ама котка на каишка и голям проблем
4
8
 
34
 
! Отговори
Зоо преди 5 години
Изключителни глупости са написани тук. Каракалът не е нищо повече от една по едра котка. И като такава, прекарва около 20 часа от денонощието в сън. Като хищник, разбира се, че предпочита месо, но няма никакви гастраномичести проблеми и с гранулите.
3
15
 
18
 
! Отговори
Пешо преди 5 години
Това трябва да е подсъдно. А слон в гарсониера разрешено ли е?
2
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Има една поговорка: който дава парите той свири на кaвaлa.
1
0
 
77
 
! Отговори
Щерю преди 5 години
"Не ядат нищо друго, освен месо, а изхранването им надскача 200 лева на месец." - Баси, тъща ми е каракал...