Протестът на майките – до приемане оставката на Симеонов

Те се разграничиха от всякакви политически искания
Обновена: 17 ное 2018 10:26 | 17 ное 2018 10:00, Елка Василева
150
Протестът на майките – до приемане оставката на Симеонов
Снимка: архив, Булфото

Протестиращите майки на деца с увреждания заявиха пред журналисти, че протестите им продължават до гласуването на оставката на вицепремиера Валери Симеонов в Народното събрание. Те заявиха това на брифинг по темата след вчерашната оставка на Симеонов.

Майките отново припомниха, че протестът е бил с едно единствено искане - оставката на вицепремиера и е провокиран от обидните думи на Симеонов към тях. Според тях някои политически формации са се опитали да опорочат протеста им, предаде БТА.

Още по темата

Майките за пореден път се разграничиха от всякакви политически искания и заявиха, че са били на улицата само в името на децата си, а децата по думите им "не се продават".

Майките приемат оставката на Валери Симеонов като крачка към едно ново обществено разбиране, че политиците нямат право да се подиграват с хората и ако го правят, трябва да понесат отговорност за това.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


150
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
121
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
О, горкото червено *** се натъжи и обиди, че не са всички тъпоумнички като него и се ядосва. Ооооо, радвай се даже, инак тази държава е погубена, ако бяха и другите като теб, хейт микробченце.
120
1
 
3
 
! Отговори
Питам преди 5 години
До Анонимен 126 И как разбра че Симеонов е напълно амортизиран ? Майките ли го амортизираха? Симеонов става депутат и шапка на тояга.
119
0
 
6
 
! Отговори
Ти да видиш... преди 5 години
Ако се провери колко от протестиращите имат увредени деца , какво ли ще излезе ?
118
0
 
6
 
! Отговори
Munchen_DE преди 5 години
На снимката гледам, че майчовците преобладават в процентно съотношение ;-)
117
0
 
6
 
! Отговори
Боко преди 5 години
Айдеее разтурайте седенката
116
9
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
СИМЕОНОВ НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ДОПУСКА ОБРАТНО В ПАРЛАМЕНТА..ТОЙ Е НАПЪЛНО АМОРТИЗИРАН КАТО ПОЛИТИК И Е ВРЕДЕН ЗА БЪЛГАРИЯ.
115
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен Журналята също са виновни, колкото платените майки на деца касички. Ежедневно БТВ, Нова, Европа...и печатни медии ни атакуваха с "новини"за протеста с черни знамена. Защо не ги попитаха: Защо веят траурни знамена? Защо блокират възлови кръстовища и пречат на всички останали? Сега пък измислиха репресия? Питам: Защо не стачкувате пред дома на Нинов, съпруг на Нинова-шеф отдел ценообразуване в Лукойл, пред медиите, пред президентството, което ни нарече ***, а България блато???
114
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Напротив смятам че майките не искат пари за да се кефят някъде по СПА процедури и екскурзии те искат да не ги разхождат като маймуни от едно бюро до друго -това е системата сега .Те искат държавата да им помогне в грижите за техните деца които не могат да ходят в общите училища но това не означава че децата трябва да останат изолирани а трябват по специални грижи
113
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Целта на Борисов е да няма протести за да могат спокойно да си вършеят.Като видя че протестите се задълбочават и почна да разписва оставки да сваля цената на бензина т.е едно голямо замазване това не е решение -не е решение и за тези чиито пенсии са по 230лв защото са се пенсионирали в един определен период от време -това не е демократично не е и справедливо раздавайки им по 40лв т.е по 3лв на месец това е унижение
112
3
 
18
 
! Отговори
Бай Иван 2 преди 5 години
Ха Ха.Да не си мислите че те протестират за оставката на Симеонов! Не разбира се .Те искат пари .Оставката е само първа цел.Основната им да е да искат пари.Само че не казват от къде ще дойдат.От нашите данъци разбира се.Ей за това се обезлюдява БГ. Останаха само некадърници , администрация и полицаи.
111
2
 
16
 
! Отговори
Ани преди 5 години
Днес е ден за размисъл.България претърпя покушение срещу свободата на изразяване.Така ли ще я караме? Ако е изгодно на социалистите - може. Ако не им е изгодно - не може. България се превръща в територия на недъгавите.А аз бях си помислила че на стари години може да се върна в родината.
110
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До виждане госпожи,до следващия протест!
109
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Айде обидените да се загащват и дома! Омръзна ми да гледам обидени, и Нинова, и Радев, и Манолова...! Тоя човек що хора обиди...! Ашколсун!
108
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ккаво работят тези майки,защо увредените им деца, мръзнат на студа,докато в парламента се приемат промени в тяхна полза?Дали наедрялите и погрозняли -Слави и пишман-режисьорите му,руската БСП,или заблудените от Лондон,ще подобрят тяхното положение?
107
1
 
17
 
! Отговори
въпрос преди 5 години
А няма ли да ги продължат докато Иво Христов не се извини на избирателите за 80% ***?
106
15
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
МАСОВИ РЕПРЕСИИ В ЦЯЛАТА СТРАНА.МВР ЗАДЪРЖА И ЗАПЛАШВА ПОГОЛОВНО ХОРА ДА НЕ УЧАСТВАТ В ПРОТЕСТИТЕ СРЕЩУ ВЛАСТТА И НИКОЯ МЕДИЯ НЕ ПОВДИГА ВЪПРОСА.ТАКОВА НЕЩО АКО СЕ СЛУЧИ В ДРУГА ЕВРОПЕЙСКА ДЪРЖАВА МЕДИИТЕ ВЕДНАГА ЩЕ ГРЪМНАТ И ПРАВИТЕЛСТВОТО НА МИГА СИ ОТИВА,САМО ТУК ВСЕКИ СИ ТРАЕ И ПАЗИ ТИКВЕНО-ГЕРБАВАТА (СТАБИЛНОСТ)
105
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Майки,аз не съм увредил вашите деца и не искам да Ви плащам.
104
10
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Истината е много проста, т.н. майки са инструмент на БСП и т.н. Президент др. Радев за сваляне на правителството. И въобще не е целта да дойдат БСП на власт, а Радев да направи служебно правителство и да направи завой към Русия. Такива глупави протести за всичко не може да има. Това всичко е организирано от товарищ Решетников генерал от КГБ и пръв приятел на др. Радев и др. Нинова. За известно време хората се заблудиха, но вече всичко си дойде на мястото. Май Валери Симеонов ще излезе прав.Прочети още на: https://dnes.bg/obshtestvo/2018/11/17/protestyt-na-maikite-do-priemane-ostavkata-
103
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В тази страна, който каже истината трябва да е си подаде оставката.
102
4
 
19
 
! Отговори
Хъм. преди 5 години
До АнонименПърво искаха пари, после за оставка на министър, после връщането му, после участие в изготвянето на проекто-закон/и го изготвиха във вреда на всички инвалиди/, после оставката на В. Симеонов...Тогава предрекох, че и това няма да спре протестите им, защото са платени, алчни и злобни същества-кълнящи всеки, който не желае те да определят бъдещето ни...Познах, вече искат нова оставка. Питам се какво ще стане с тези твари, като останат без децата си-касички, като никога не са работели?