Протестът на майките – до приемане оставката на Симеонов

Те се разграничиха от всякакви политически искания
Обновена: 17 ное 2018 10:26 | 17 ное 2018 10:00, Елка Василева
150
Протестът на майките – до приемане оставката на Симеонов
Снимка: архив, Булфото

Протестиращите майки на деца с увреждания заявиха пред журналисти, че протестите им продължават до гласуването на оставката на вицепремиера Валери Симеонов в Народното събрание. Те заявиха това на брифинг по темата след вчерашната оставка на Симеонов.

Майките отново припомниха, че протестът е бил с едно единствено искане - оставката на вицепремиера и е провокиран от обидните думи на Симеонов към тях. Според тях някои политически формации са се опитали да опорочат протеста им, предаде БТА.

Още по темата

Майките за пореден път се разграничиха от всякакви политически искания и заявиха, че са били на улицата само в името на децата си, а децата по думите им "не се продават".

Майките приемат оставката на Валери Симеонов като крачка към едно ново обществено разбиране, че политиците нямат право да се подиграват с хората и ако го правят, трябва да понесат отговорност за това.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


150
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
101
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Само *** на ОП и ГЕРБ под статията. Вече ми омръзна да чета еднотипните им коментари. Пишат едно и също под всяка статия.
100
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ОбидиКой обижда майките изобщо? Никой.Хората тук се възмущават от платените "протестиращи", които имат наглостта да се представят за борбени майки. Това няма нищо общо с майчинството.Относно месечните доходи на повечето българи - ами точно тези жени, които имат наистина болни деца или уж-болни, с уреден документ за инвалидност, точно те неотдавна получиха най-добър бонус. Без да работят, ще взимат месечно повече пари в сравнение с две трети от работещите българи.
99
2
 
13
 
! Отговори
К6 преди 5 години
Много интересно, 15-20 човека могат да свалят правителство това говори за нестабилна държава. Направете face recognition на "майките' и ще се учудите само какви хора протестират. Но определено сме 100% зависими от Лукойл , следващия протест е на дневен ред
98
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Коментар 32 е право в целта: ...И въобще не е целта да дойдат БСП на власт, а Радев да направи служебно правителство и да направи завой към Русия. Такива глупави протести за всичко не може да има. Това всичко е организирано от товарищ Решетников генерал от КГБ и пръв приятел на др. Радев и др. Нинова....
97
1
 
4
 
! Отговори
ДО 105 преди 5 години
ЩОМ СМЕ В ЕВРОПА ТРЯБВА ДА РАБОТИМ ПО ЕВРОПЕЙСКИ И СПОМНИ СИ ДЯДО ТИ И ПРАДЯДО ТИ КАКВО СА ДАЛИ НА СТРАНАТА С ПОСРАНИТЕ ***
96
18
 
6
 
! Отговори
Обиди преди 5 години
Продължавате да обиждате майките. Вас кой ви роди бе майка или *** срамота да пишете глупости ,щом сме с Европа трябва европейски заплати и пенсии да получаваме.
95
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А сега де! Какво правим? Трябва нов повод за протест!
94
4
 
25
 
! Отговори
За уж-болните деца преди 5 години
Какво имаше предвид Валери Симеонов,когато произнесе тази фраза?Имаше предвид онези, заради които настояваше да се направи ревизия, за да се издирят фалшивите инвалиди!Защо му беше попречено да направи такава ревизия, след като всички знаем, че една част от лицата, водещи се за инвалиди всъщност са "уж-болни"?Парите, давани даром на тези "уж-болни" са от нашия джоб! Как наричаме онзи, който краде от чужд джоб? Какви се оказаха наглите улични викачки?ДЖЕБЧИЙКИ-помагачки на уж-болните джебчии!
93
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А майките със здравите деца не заслужават ли по-високо майчинство?Минах два пъти покрай протестта на тези кресливите. Имаше не повече от 20 човека. Споменаха името на Слави Трифонов всяка вечер излъчвал протестта им. И от къде пари за микрофони??? Един микрофон не е евтин и се чуваше на целия площад.
92
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Едно дете с увреждания получава и сега по 900лв на месец плюс още много добавки. Е ние милиони ли да изкарваме за тях? Едно ромче като го увредят и има пари за цялото котило.
91
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
После може да продължат и след това - ако има кой да им плаща.
90
1
 
11
 
! Отговори
Въпрос преди 5 години
към агент Димитър, който тези дни получи престижна журналистическа награда:Вие г-н Кеворкян нерядко правите добри анализи на различни явления от нашия живот. Бог знае защо, нарекохте безобразията на вреслите "чудо на прехода". И пояснихте, че "само майките" били останали да се борят?!Вие излъгахте, господине! Няколко десетки подбуяли, платени персони, не са представителна извадка, по която да съдите за българските майки!Ние работим и гледаме децата си. Нас някой попита ли ни дали ни е лесно?
89
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
С ушите си чух майка, която каза, че знаела че ще има увредено дете, но решила да го отгледа, а посел се жалваше, че държавата не й помага. НАГЛОСТ!
88
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ОБщината трябва да ти определи час и място където да протестираш. Да сте чули майките да питат Фандъкова? И после - не били организирани от БСП.
87
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
до 90 н ти нормален ли си, или не познаваш Конституцията? може да се протестира САМО В ИЗВЪНРАБОТНО ВРЕМЕ. Много ми е интересно майките искали ли са предварително право на протест от общината? не нали? ами тогава са престъпнички!
86
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Защо едни жени раждат болни деца??? Вече медицината не е ли достатъчно напреднала, за да се хванат заболявания в ранен етап , за да може жената да направи аборт. Ако са знаели, че ще родят болно дете тогава сами да си носят кръста. Знаели са, че няма да родят пълноценен човек, сори, защо хора нямащи нищо общо с тяхното решение да се натоварват с високи данъци. Здравите да не са вечни и от желязо да ги издържат.
85
2
 
10
 
! Отговори
ivailo преди 5 години
Луд умора няма... Като НС гласува оставката на Симеонов, майките и останалите *** ще измислят някакъв друг повод да кръстосват улици и булеварди по цяла вечер...Ама като има мекотело начело на държавата да им се връзва на капризите , така ще е.
84
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сега какво ще правим? Започва да лъщи русофилската същност на протеста по-скоро метежа и намесата на останките на Сесесере във вътрешните работи на България. Русофилите Радев и Нинова ще трябва да сменят тактиката вероятно ще изкарат тълпи от недоволни пенсионери членове на БКП с празни тенджери по площадите.
83
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
...Майките за пореден път се разграничиха от всякакви политически искания и заявиха, че са били на улицата само в името на децата си, а децата по думите им "не се продават"...Оказва се, че "майките" са доста изпростяли същества и си заслужават ситуацията като твърдят, че нямат политически изисквания!А какви други изисквания имат? Не може да имаш други изисквания освен политически, ако не си политически д.е.бил!
82
4
 
12
 
! Отговори
Рошко преди 5 години
Да очакваме БСП да организира протест на лелките! Майките вече не са интересни.