Полицията за протеста: Без тежки инциденти, но има задържани

В момента продължават протестите във Велико Търново и Бургас
Обновена: 18 ное 2018 19:12 | 18 ное 2018 19:05, Красимир Ангелов
199
Полицията за протеста: Без тежки инциденти, но има задържани
Снимка: БТА

Към настоящия момент няма сериозни инциденти на протестите в страната, но има задържани лица, обяви директорът на Главна дирекция "Национална полиция" гл. комисар Христо Терзийски по време на брифинг в столицата.

Още по темата
"Към настоящия момент продължават протестите във Велико Търново, Бургас, Каварна. Нямаме сериозни инциденти, не са допуснати сериозни нарушавания на обществения ред. На някои пътни участъци и магистрали бяха допуснати съвсем кратковременни запушвания на пътните артерии, но след преговори с протестиращите те бяха освободени", посочи Терзийски.

По думите му най-дълго запушване на пътя е било осъществено в района на ГКПП "Кулата". След предприемане на съответните полицейски действия, беше освободен пътят“, каза гл. комисар Терзийски, цитиран от "Фокус".

По думите му продължават протестите и към този час, но с много по-нисък интензитет.

"Към настоящия момент има задържани 4-5 лица. Най-сериозният е в СДВР", каза още директорът на ГД "Национална полиция".

Става въпрос за дрифтиране по време на протеста, за което е задържан 20-годишен младеж, образувано е бързо полицейско производство за хулиганство. Директорът на СДВР ст. комисар Ивайло Иванов уточни, че заради действията на младия мъж е имало реална опасност да бъдат наранени случайно граждани и полицаи. Лицето е 98-ти набор, младо момче, криминално проявен. Образувано е бързо полицейско производство за хулиганство, обясни ст. комисар Иванов.

На въпрос дали тази вечер ще бъде блокирана магистрала "Люлин", комисар Христо Терзийски уточни, че е имало две групи граждани от Перник. "Бяха на пл. "Кн. Александър I Батенберг" около 50-60 човека, които имат намерение да направят протестни действия в района на пътен възел “Драгичево“, но ние имаме достатъчно сили, така че да не допуснем запушването. В момента е доста сериозен трафикът от провинцията към София“, допълни още гл. комисар Терзийски.

Протестът в столицата продължи близо 3 часа. Междувременно за поредна вечер пред Министерския съвет се събраха и майки на деца с увреждания. Както е известно, те обявиха, че ще продължат протестните си действия, макар и без да блокират пътища, до приемането на оставката на Валери Симеонов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


199
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
123
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Писна ми да издържам ушеви корумпирани прасюги. Непотребни потомствени ***.
122
5
 
5
 
! Отговори
Уууу! преди 5 години
И някои питат кой?!Ами Бойко какво каза когато хвърли оставка?!А?!КОЙ?!КОЙ го е поръчал?!Или забравихте?!Кой раздава порциите?!КОЙ?!Кой бе кой?!!!!А?!!!Кой има най-голям интерес да има протести сега?!КОЙ?!Кой качва рейтинг?!КОЙ БЕЕЕ?!!!А?!!КОЙ?!Я се замислете!!
121
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да не се правят на блъснати от влак . ОСТАВКА НА ТУРКУМАНИТЕ ОТ ГРОБ. ОСТАВКА НА ШЕРБЕТЧИЯТА НА ЕРДОГАН И ЧЕРВЕНОТО КОТИЛО ГЕРБ.
120
4
 
6
 
! Отговори
Жена ми е комуниска преди 5 години
Кому ниска,кому висока - за мене си е тамън...
119
1
 
3
 
! Отговори
Изгърбич Задвратян преди 5 години
До Уууу!споко, до десет минути некой е казал че тъпите американци бият ***, и че цска е литекс и не са "оригиналните"
118
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ГЕРБави *** ,ПОМНЕТЕ ЗА ВСЯКА *** И ИДВА КОЛЕДАТА ... О ВАШАТА КОЛЕДА Е БЛИЗО
117
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Уууу!Имам въпрос.Кой ще разреши на Бойко да охранява бай Тошо,ако Бойко не е член на БКП?Кой?
116
0
 
1
 
! Отговори
Народна Просвета преди 5 години
До Анонимен120, нюанса е , че тука не става въпрос за закона на махалото, а за пози в секаса. и е важно не кой е отгоре или отдоле, а кой го ****. сешташ ли се?
115
6
 
9
 
! Отговори
СМЯНА НА СИСТЕМАТА преди 5 години
..ИСКАМ--ДА НЕ ПЛАЩААААААААААМ....!/-- и да не работим--само да се водим на работа , като при ТАТО, бе.../
114
6
 
11
 
! Отговори
V преди 5 години
Долу милициите на герб
113
3
 
6
 
! Отговори
Уууу! преди 5 години
За тези дето слагат минуси когато пиша,че ГЕРБ и БСП са БКП(ако не им плащат за да ги слагат де..).Имам въпрос.Кой ще разреши на Бойко да охранява бай Тошо,ако Бойко не е член на БКП?!Кой ще му позволи да направи ''ИПОН"?!Не е комунист ли?!Не е ли?!Бивши *** и малко бременни има ли?!!
112
4
 
5
 
! Отговори
Изгърбич Задвратян преди 5 години
да кажеме 10 000 човека са протестирали с автомобилите си из цялата страна. изгорили са да кажеме, по 10 литра гориво да въртят кръгчета, щото изразяват народната воля. изхарчени са 100 000 литра. условно казано, "бензин". ако доставната цена, условно казано е един лев, това са два нови служебни автомобила за лукойл. а, разходите на "народонаселението", не са тия няколко литра, които така или иначе са писали на пясъка.
111
3
 
9
 
! Отговори
Браток преди 5 години
Диктаторските капиталисти и служещата им милиция овладяха положението...Сега ще настане студ и лека полека протестите ще стихнат. Кратунчо и партньорите му за съжаление ще си изкарат мандата, заплатите ниски, цените на продуктите и горивата скъпи :(
110
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Народът113 Otkade tezi novi, marsianci li, ili kradcite ot BSP.
109
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименАми спри да плащаш данъци и ще видиш какво ще ти се случи. Ти може и в магазина да не искаш да плащаш, но си задължен на плащаш, който не плаща има полиция, има съд, щял да не плаща.
108
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ТО КОЛЕЛОТО СЕ ВЪРТИ. КОЙТО СЕГА Е ОТГОРЕ, ПОСЛЕ ЩЕ Е ОТДОЛУИ ЩЕ ИМА ПЛАЧ И СКЪРЦАНЕ СЪС ЗЪБИ.
107
9
 
8
 
! Отговори
Упс! преди 5 години
Как върви де6ил-протестът, дрОгари? Срещу най-евтиния бензин в Европа ли протестирате? Сега, като паднат мъглите, на протест ще излязат еколозите, че не се диша вече от пушеците на дъртите ви трошки.
106
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Удри таа мачка/ГЕРБ/не наша!!!!!!!!
105
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 107Мунчо, ами като спрем да плащаме данъци и за държавата ти няма да има.И няма да има откъде да плащат тлъстите заплати на *** - ЧИНОВНИЦИ НА ГЕРБ.
104
6
 
5
 
! Отговори
ПЕРАТА преди 5 години
УТРЕ НА ПРОТЕСТИТЕ СИ ВЗЕМЕТЕ ШЕЙНИ ...ШЕ СЕ ПЪРЗАЛЯМЕ ПО ЦЕЕЕЛА СОФИЯ!!!!!