Протестиращи затварят пътища, в София се чакат 300 коли

Няма затворени гранични пунктове в страната, обявиха от МВР
Обновена: 18 ное 2018 14:14 | 18 ное 2018 13:43, Александър Попов
505
Протестиращи затварят пътища, в София се чакат 300 коли
В Русе искат да дишат чист въздух. Снимка: Булфото

Между 300 и 500 автомобила се очакват да влязат в София във вртзка с протестите днес. От Столичната община предупредиха, че е възможно да има затруднения в движението в центъра на София и на входовете и изходите на града. В неделния ден са заявени общо 4 демонострации.

"Ние сме създали необходимата организация, така че, от една страна, да гарантираме мирен протест на тези, които протестират, а от друга, да гарантираме сигурността на останалите граждани. При такива организации винаги получаваме сигнали за готвени провокации, засичаме лица, които не можем да си обясним мотивацията да присъстват там. Но пак казвам - ние сме там за да предотвратяваме конфликти и провокации", каза министърът на вътрешните работи Младен Маринов по-рано през деня.

За да бъдат осигурени паркоместа за обществено ползване ще бъдат затворени паркингите на площад "Княз Александър I Батенберг" и площад "Александър Невски".

В страната също се организираха и организират протести срещу високите цени на горивото и ниския стандарт на живот. Шествието от Хасково и Димитровград към Свиленград беше отклонено от магистралата и пренасочено от полицията заради предпоставка от създаване на ПТП.

Протестиращите от Сливен и Ямбол затвориха международния път към ГКПП "Лесово" в района на село Тенево. От МВР уточниха, че няма блокирани гранични пунктове в страната, включително и "Лесово".

Автомобилно протестно шествие се провежда в Дупница, като то премина през централните улици на града. Към момента няма затваряне на движението. Протестът се охранява от полицията.

Още по темата

35 автомобила от Враца пък тръгват с полицейски ескорт към София, за да се включат в протеста в столицата.

Автомобили с протестиращи се отправиха към автомагистрала "Тракия". Полицията е блокирала движението до кръстовището с кръгово движение на изхода на Бургас и допуска само автомобили с протестиращи.

Около 300 автомобила опитват да блокират прохода Петрохан, но полицията не допуска ограничаване на движението.

Протестиращите на второкласен път-19 край Разлог поетапно пропускат движението на автомобили. През определен интервал от време протестиращи застават встрани от платното и пропускат около 20 автомобила, след което отново излизат на платното. Намеренията им са да продължат по този начин до 15:00 часа.

Автошествие до общината ще бъде организирано и във Варна, като протестиращите започнаха да се събират на паркинг пред местен хипермаркет.

Близо 200 души се включиха в поредния протест за чист въздух в Русе. Към него се присъединиха и много хора, които са недоволни от качеството на живот. Двата протеста се обединиха в един, който премина през центъра на града. Част от хората бяха с маски на лицето заради желанието си да дишат чист въздух.

Протестиращи граждани са затворили движението за автомобили на АМ "Хемус" при пътен възел Белокопитово. Създадена е организация за пренасочване на преминаващите автомобили по алтернативни маршрути.

Пътуващите от Русе и Разград в посока към Варна се отклоняват през селата Струйно-Длъжко-Тимарево–Хитрино, по I-7 и "Хемус". По обратния път - от Варна за Русе движението се осъществява по същия маршрут.

Пътуващите от Варна към София на пътен възел Каспичан се пренасочват по път I-2 след това по I-7 , Велики Преслав в посока към гр. Търговище

Пътуващите от Търговище в посока Варна се движат през Велики Преслав. Тези, които са попаднали в задръстването могат да използват общински път през село Градище.

В 14:00 часа протестиращите освободиха пътя и магистралата вече е проходима.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


505
Още по темата: протести
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
421
5
 
9
 
! Отговори
До К крепи Б???? преди 5 години
До Корнелия крепи Боко. Копирано 3 пъти. Теб само помощите от ГЕРБ те крепят???
420
4
 
10
 
! Отговори
До вмирисана вафла преди 5 години
До споко. Станаха 7 пъти копираш. Нямаш акъл *** герберска вафла Споко.
419
2
 
12
 
! Отговори
Ганчо преди 5 години
Произведоха си електорат от ниско образовани и лесно манипулируеми хора. От тук насетне системата ще се самовъзпроизвежда и нищо не може да обърне посоката.
418
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
300 коли си е една сватба хораЧак пък улици да затварят?
417
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Визията на днешните протестиращи е много по - различна от "умните и красивите", но ще имат същата съдба. Прелъстени и изоставени. "
416
5
 
13
 
! Отговори
КОМУНИСТЪТ БОРИСОВ преди 5 години
Простакът е кремък корав и могъщ,Простакът е демон без лик, весдесъщАкула на сухо, безкрил, а хвърчи.Удариш на кухо, простакът звучи.Простакът не чака, не знае пределИ стига простакът до своята цел.Защото простаци край него вървятИ дават му знаци и дават му път.Надкласов, безкласов, без род и съюз,Без ден да протакаш, дори да кървиВойна на простака до смърт обяви.За срам на Европа, на всичките насКогато докопа в ръцете си властПо-страшен от спина, по-жилав от ракаСега за сега се оказа простака.Радой Ралин
415
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 43 Kupeni.
414
4
 
8
 
! Отговори
антисоросоид преди 5 години
До 441 АнонименНормално е . Те сороските НПОта са винаги срещу народа и винаги за послушно гендар-управление
413
4
 
7
 
! Отговори
антиджендар преди 5 години
азмразавибезплатно
412
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
София протестира слабо,защото нпотата не са спуснали заповед на джендърите
411
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Умните и красивите плюят по българите, очевидино сащ имат интерес от губернатора боко
410
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 432 не съм оптимистЕеей по леко бе ! Кви, кде и кога а имало 400 дни протести е имало в Бг? Една годин ! Не е си спал на утворен прозорец ?
409
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Може да не са красиви но не са глупави.И са ядосани.
408
8
 
3
 
! Отговори
Тишо Фафлата преди 5 години
Властта винаги трябва да е в лапите на дебелите. Точка. Дебели сме, силни сме.
407
10
 
8
 
! Отговори
Истината преди 5 години
Президента Плевнелиев ви го каза ясно. Тези протести днес бе са като онези които свалиха Орешарски. Онези протестиращи бяха умни и красиви, днешните са прости и грозни.
406
8
 
7
 
! Отговори
Курнелия крепи Бойко преди 5 години
*** е спасението на Борисов. Докато тя иска властта Борисов е очевидно непоклатим...Не го ли разбрахте все още. Ха-ха-ха...
405
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
какъв е рейтинга на партиите в България?
404
5
 
11
 
! Отговори
не съм оптимист преди 5 години
Правителството на червения Орешарски падна след близо 400 ежедневни големи поредни протеста в центъра на София срещу коалицията на БСП и ДПС. Така, че не съм оптимист , защото тези протести са рехави и им остават поне още 390 дни да протестират...
403
9
 
12
 
! Отговори
спокойно преди 5 години
Споко, София не протестира активно, значи протестите в някои градчета по страната постепенно ще затихнат. Само когато София излезе мощно на протест, пада което и да е правителство. Справка вижте унизителния край на червеното правителство на Орешарски...
402
3
 
10
 
! Отговори
До 428 Бойко преди 5 години
Ами Бойко хората не искат да пречат на студентите. Онези твоите от ГЕРБ младежи ти им даде веригите да затворят СУ. без малко да се обяви нулева година заради тях в СУ.