Протестиращи затварят пътища, в София се чакат 300 коли

Няма затворени гранични пунктове в страната, обявиха от МВР
Обновена: 18 ное 2018 14:14 | 18 ное 2018 13:43, Александър Попов
505
Протестиращи затварят пътища, в София се чакат 300 коли
В Русе искат да дишат чист въздух. Снимка: Булфото

Между 300 и 500 автомобила се очакват да влязат в София във вртзка с протестите днес. От Столичната община предупредиха, че е възможно да има затруднения в движението в центъра на София и на входовете и изходите на града. В неделния ден са заявени общо 4 демонострации.

"Ние сме създали необходимата организация, така че, от една страна, да гарантираме мирен протест на тези, които протестират, а от друга, да гарантираме сигурността на останалите граждани. При такива организации винаги получаваме сигнали за готвени провокации, засичаме лица, които не можем да си обясним мотивацията да присъстват там. Но пак казвам - ние сме там за да предотвратяваме конфликти и провокации", каза министърът на вътрешните работи Младен Маринов по-рано през деня.

За да бъдат осигурени паркоместа за обществено ползване ще бъдат затворени паркингите на площад "Княз Александър I Батенберг" и площад "Александър Невски".

В страната също се организираха и организират протести срещу високите цени на горивото и ниския стандарт на живот. Шествието от Хасково и Димитровград към Свиленград беше отклонено от магистралата и пренасочено от полицията заради предпоставка от създаване на ПТП.

Протестиращите от Сливен и Ямбол затвориха международния път към ГКПП "Лесово" в района на село Тенево. От МВР уточниха, че няма блокирани гранични пунктове в страната, включително и "Лесово".

Автомобилно протестно шествие се провежда в Дупница, като то премина през централните улици на града. Към момента няма затваряне на движението. Протестът се охранява от полицията.

Още по темата

35 автомобила от Враца пък тръгват с полицейски ескорт към София, за да се включат в протеста в столицата.

Автомобили с протестиращи се отправиха към автомагистрала "Тракия". Полицията е блокирала движението до кръстовището с кръгово движение на изхода на Бургас и допуска само автомобили с протестиращи.

Около 300 автомобила опитват да блокират прохода Петрохан, но полицията не допуска ограничаване на движението.

Протестиращите на второкласен път-19 край Разлог поетапно пропускат движението на автомобили. През определен интервал от време протестиращи застават встрани от платното и пропускат около 20 автомобила, след което отново излизат на платното. Намеренията им са да продължат по този начин до 15:00 часа.

Автошествие до общината ще бъде организирано и във Варна, като протестиращите започнаха да се събират на паркинг пред местен хипермаркет.

Близо 200 души се включиха в поредния протест за чист въздух в Русе. Към него се присъединиха и много хора, които са недоволни от качеството на живот. Двата протеста се обединиха в един, който премина през центъра на града. Част от хората бяха с маски на лицето заради желанието си да дишат чист въздух.

Протестиращи граждани са затворили движението за автомобили на АМ "Хемус" при пътен възел Белокопитово. Създадена е организация за пренасочване на преминаващите автомобили по алтернативни маршрути.

Пътуващите от Русе и Разград в посока към Варна се отклоняват през селата Струйно-Длъжко-Тимарево–Хитрино, по I-7 и "Хемус". По обратния път - от Варна за Русе движението се осъществява по същия маршрут.

Пътуващите от Варна към София на пътен възел Каспичан се пренасочват по път I-2 след това по I-7 , Велики Преслав в посока към гр. Търговище

Пътуващите от Търговище в посока Варна се движат през Велики Преслав. Тези, които са попаднали в задръстването могат да използват общински път през село Градище.

В 14:00 часа протестиращите освободиха пътя и магистралата вече е проходима.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


505
Още по темата: протести
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари