Протестиращи затварят пътища, в София се чакат 300 коли

Няма затворени гранични пунктове в страната, обявиха от МВР
Обновена: 18 ное 2018 14:14 | 18 ное 2018 13:43, Александър Попов
505
Протестиращи затварят пътища, в София се чакат 300 коли
В Русе искат да дишат чист въздух. Снимка: Булфото

Между 300 и 500 автомобила се очакват да влязат в София във вртзка с протестите днес. От Столичната община предупредиха, че е възможно да има затруднения в движението в центъра на София и на входовете и изходите на града. В неделния ден са заявени общо 4 демонострации.

"Ние сме създали необходимата организация, така че, от една страна, да гарантираме мирен протест на тези, които протестират, а от друга, да гарантираме сигурността на останалите граждани. При такива организации винаги получаваме сигнали за готвени провокации, засичаме лица, които не можем да си обясним мотивацията да присъстват там. Но пак казвам - ние сме там за да предотвратяваме конфликти и провокации", каза министърът на вътрешните работи Младен Маринов по-рано през деня.

За да бъдат осигурени паркоместа за обществено ползване ще бъдат затворени паркингите на площад "Княз Александър I Батенберг" и площад "Александър Невски".

В страната също се организираха и организират протести срещу високите цени на горивото и ниския стандарт на живот. Шествието от Хасково и Димитровград към Свиленград беше отклонено от магистралата и пренасочено от полицията заради предпоставка от създаване на ПТП.

Протестиращите от Сливен и Ямбол затвориха международния път към ГКПП "Лесово" в района на село Тенево. От МВР уточниха, че няма блокирани гранични пунктове в страната, включително и "Лесово".

Автомобилно протестно шествие се провежда в Дупница, като то премина през централните улици на града. Към момента няма затваряне на движението. Протестът се охранява от полицията.

Още по темата

35 автомобила от Враца пък тръгват с полицейски ескорт към София, за да се включат в протеста в столицата.

Автомобили с протестиращи се отправиха към автомагистрала "Тракия". Полицията е блокирала движението до кръстовището с кръгово движение на изхода на Бургас и допуска само автомобили с протестиращи.

Около 300 автомобила опитват да блокират прохода Петрохан, но полицията не допуска ограничаване на движението.

Протестиращите на второкласен път-19 край Разлог поетапно пропускат движението на автомобили. През определен интервал от време протестиращи застават встрани от платното и пропускат около 20 автомобила, след което отново излизат на платното. Намеренията им са да продължат по този начин до 15:00 часа.

Автошествие до общината ще бъде организирано и във Варна, като протестиращите започнаха да се събират на паркинг пред местен хипермаркет.

Близо 200 души се включиха в поредния протест за чист въздух в Русе. Към него се присъединиха и много хора, които са недоволни от качеството на живот. Двата протеста се обединиха в един, който премина през центъра на града. Част от хората бяха с маски на лицето заради желанието си да дишат чист въздух.

Протестиращи граждани са затворили движението за автомобили на АМ "Хемус" при пътен възел Белокопитово. Създадена е организация за пренасочване на преминаващите автомобили по алтернативни маршрути.

Пътуващите от Русе и Разград в посока към Варна се отклоняват през селата Струйно-Длъжко-Тимарево–Хитрино, по I-7 и "Хемус". По обратния път - от Варна за Русе движението се осъществява по същия маршрут.

Пътуващите от Варна към София на пътен възел Каспичан се пренасочват по път I-2 след това по I-7 , Велики Преслав в посока към гр. Търговище

Пътуващите от Търговище в посока Варна се движат през Велики Преслав. Тези, които са попаднали в задръстването могат да използват общински път през село Градище.

В 14:00 часа протестиращите освободиха пътя и магистралата вече е проходима.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


505
Още по темата: протести
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
401
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Как е след 30 години навеждане със смъкнати *** на САЩ и на Брюксел? Купувате ли само вносни западни стоки, вече български не се произвеждат. Работите ли в кол-центрове. Пътувате ли свободно без визи за САЩ? Слугувате ли в ЕС за мизерни заплати?
400
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Защо не видях нито един умен и красив да протестира? Окупация на су нещо..
399
1
 
3
 
! Отговори
до 415 преди 5 години
Пак аз. Да, ужасяващо некадърни, прости и корумпирани са, но и "интелигентните млади хора от чужбина" ги видяхме какво направиха. Съжалявам, че звуча скептично, но не виждам причина за оптимизъм, с ГЕРБ или с други.
398
6
 
12
 
! Отговори
До Бойко 419 преди 5 години
Бойко, не ми се спори с тебе. Един ден като умреш занеси си милионите в гроба. Ако има Бог ще гориш в ада, за всичките окрадени пари на българския народ.До Българи ще кажа: Бойко можеше да вдигне заплатите ви, но не искаше. 1500 лева минимална заплата са като 1млн. за него. Какви ли не ни изкара във форума?? Вредни, с офшорни сметки и прочие.
397
1
 
17
 
! Отговори
*** преди 5 години
Тука някой внушава че, тези дето ограбиха/приватизираха страна сега ще я спасяват... с революция при това!!! Революциите са им запазена мярка на тия, но за пръв път са на леки коли. Имат и мокри сънища как правят завой на изток и политат към Москва-Трети Рим, покланят се на руския псевдопатриарх, козируват му и му целуват часовника за 30000 пардон кръста, поглеждат нагоре и виждат слънцеликия, като император на цяла Византия!!!
396
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
глyпавите могат да си протестират до безкрайност... това определено няма да промени живота им
395
4
 
9
 
! Отговори
До 414 преди 5 години
Ами защо протестираш тогава, като си се вредил? Отговора ми беше на твоя отговор към мен 397, където защитаваш комунистите колко отдавна билa приватизацията...Ако сте доволни що не си одите у дома ами сте надули свирките и искатe бсп дпс или служебния Радев да ви яхнат пак?
394
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
умните и красивите се изпокриха.. явно сащ са спрели грантовете
393
10
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ДОЛУ ГЕРБ! ПРЕЗИДЕНТСКА РЕПУБЛИКА НАЧЕЛО С РАДЕВ!
392
1
 
8
 
! Отговори
Преведено от 414 преди 5 години
Бойко ( 414) да се бие да справедливост. Това виц ли е??? Той си е милионер и да него това е повече от справедливо.
391
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Слави да ни дойде и с млади интелигентни студенти да ни дига мерезето!
390
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
...боят настанаааа тупат сърца ни...
389
5
 
11
 
! Отговори
До 413 преди 5 години
Да дойдат млади интелигенти хора. Мен не ме вълнуват партии. Бойко и Цецо само крадат. Ще продадат цялата държава, ако останат
388
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До До 405А ти вреди ли се? Или не можа да се вредиш, а? За мен светът е справедлив, не се оплаквам от липса на справедливост и не се бия за справедливост, а ти защо си недоволен, каква справедливост искаш.
387
3
 
13
 
! Отговори
до 409 преди 5 години
Хубаво де, и аз не съм му фен, ГЕРБ са ми гадни (а Цвичко го ненавиждам искрено и лично), но какво се очаква да се подобри след свалянето им? Плиткоумните ни надежди бързо да заживеем като "бели" хора колко пъти се разбиваха на пух и прах? Кой ще ни "оправи" сега? Не разбират ли хората, че не сме независима държава, а протекторат, който по план трябва да си стои слаб и беден и не протести, не бунтове, ами и революции няма да променят този факт?
386
1
 
8
 
! Отговори
До 405 преди 5 години
Това ли намери да кажеш ? Първа мисъл - кой се вредил кой не! Нали се биеш за справедливост УЖ ;) Май ти Лъсна партизанската физиономия, а ?
385
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бойко Бойко само офшорни сметки ти са в главата и как да си прогониш народа. Такова нещо само ти можеш написа.
384
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Именно! Платените ***-революционери разчитат на къса памет и наивно младо поколение което не знае че, номенклатурата и другите структури все производни на бкп свърши тази работа чрез подставени лица и изнесе парите, та и децата си с тях! ---Ми какво искате сега бе, защо протестирате, защо ревете, парите нали са изнесетни, те се изнесоха, децата си изнесоха, какво искаш сега, това е били преди 30 години? Или те е яд, че ти не си могъл тогава да се вредиш като тях?
383
6
 
12
 
! Отговори
Да си знаеш Бойко преди 5 години
Бойко никой не те харесва. Дори и тези на които си им платил да пишат тук и те не те понасят.
382
2
 
12
 
! Отговори
Човек с умения преди 5 години
А защо комунистите и партийните секретари се вредиха да съсипват предприятията и да се правят милиончетата в офшорните сметки, а на народа не дадоха на обикновените хора с умения като мен да съсипваме и ние предрпиятия и да си сложим нещо настрана в офшорни сметки, а?