Протестиращи затварят пътища, в София се чакат 300 коли

Няма затворени гранични пунктове в страната, обявиха от МВР
Обновена: 18 ное 2018 14:14 | 18 ное 2018 13:43, Александър Попов
505
Протестиращи затварят пътища, в София се чакат 300 коли
В Русе искат да дишат чист въздух. Снимка: Булфото

Между 300 и 500 автомобила се очакват да влязат в София във вртзка с протестите днес. От Столичната община предупредиха, че е възможно да има затруднения в движението в центъра на София и на входовете и изходите на града. В неделния ден са заявени общо 4 демонострации.

"Ние сме създали необходимата организация, така че, от една страна, да гарантираме мирен протест на тези, които протестират, а от друга, да гарантираме сигурността на останалите граждани. При такива организации винаги получаваме сигнали за готвени провокации, засичаме лица, които не можем да си обясним мотивацията да присъстват там. Но пак казвам - ние сме там за да предотвратяваме конфликти и провокации", каза министърът на вътрешните работи Младен Маринов по-рано през деня.

За да бъдат осигурени паркоместа за обществено ползване ще бъдат затворени паркингите на площад "Княз Александър I Батенберг" и площад "Александър Невски".

В страната също се организираха и организират протести срещу високите цени на горивото и ниския стандарт на живот. Шествието от Хасково и Димитровград към Свиленград беше отклонено от магистралата и пренасочено от полицията заради предпоставка от създаване на ПТП.

Протестиращите от Сливен и Ямбол затвориха международния път към ГКПП "Лесово" в района на село Тенево. От МВР уточниха, че няма блокирани гранични пунктове в страната, включително и "Лесово".

Автомобилно протестно шествие се провежда в Дупница, като то премина през централните улици на града. Към момента няма затваряне на движението. Протестът се охранява от полицията.

Още по темата

35 автомобила от Враца пък тръгват с полицейски ескорт към София, за да се включат в протеста в столицата.

Автомобили с протестиращи се отправиха към автомагистрала "Тракия". Полицията е блокирала движението до кръстовището с кръгово движение на изхода на Бургас и допуска само автомобили с протестиращи.

Около 300 автомобила опитват да блокират прохода Петрохан, но полицията не допуска ограничаване на движението.

Протестиращите на второкласен път-19 край Разлог поетапно пропускат движението на автомобили. През определен интервал от време протестиращи застават встрани от платното и пропускат около 20 автомобила, след което отново излизат на платното. Намеренията им са да продължат по този начин до 15:00 часа.

Автошествие до общината ще бъде организирано и във Варна, като протестиращите започнаха да се събират на паркинг пред местен хипермаркет.

Близо 200 души се включиха в поредния протест за чист въздух в Русе. Към него се присъединиха и много хора, които са недоволни от качеството на живот. Двата протеста се обединиха в един, който премина през центъра на града. Част от хората бяха с маски на лицето заради желанието си да дишат чист въздух.

Протестиращи граждани са затворили движението за автомобили на АМ "Хемус" при пътен възел Белокопитово. Създадена е организация за пренасочване на преминаващите автомобили по алтернативни маршрути.

Пътуващите от Русе и Разград в посока към Варна се отклоняват през селата Струйно-Длъжко-Тимарево–Хитрино, по I-7 и "Хемус". По обратния път - от Варна за Русе движението се осъществява по същия маршрут.

Пътуващите от Варна към София на пътен възел Каспичан се пренасочват по път I-2 след това по I-7 , Велики Преслав в посока към гр. Търговище

Пътуващите от Търговище в посока Варна се движат през Велики Преслав. Тези, които са попаднали в задръстването могат да използват общински път през село Градище.

В 14:00 часа протестиращите освободиха пътя и магистралата вече е проходима.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


505
Още по темата: протести
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
381
3
 
10
 
! Отговори
До 395 преди 5 години
Именно! Платените ***-революционери разчитат на къса памет и наивно младо поколение което не знае че, номенклатурата и другите структури все производни на бкп свърши тази работа чрез подставени лица и изнесе парите, та и децата си с тях! Понеже са некадърни и без въображения, наследници на шумкари които знаят само да откраднат, не да развият, стимулитрат работниците с дялове в предприятията и т.н....нали са "за народа"... Днес пак правят революция, поредната!
380
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Дигни мерезето на 1500 бе, дигни мерезето на 1500!
379
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До До 397А ти не можа да се вредиш с "оффшорна сметка" а, няма милиончета за теб, а? Други се вредиха, а ти заслужаше оффорна сметка, а?
378
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До До 398Ами заминавайте, прави ви път и много успехи на Запад при западните работодатели.
377
2
 
14
 
! Отговори
До 398 преди 5 години
Не само Аз, всички българи заминаваме. Жалко само за пенсионерите дето им е минал живота и живеят в мизерия, а са работили цял живот за България.
376
5
 
7
 
! Отговори
300 коли?! преди 5 години
Това сериозно ли?Щото преди малко пред Мола в Младост имаше поне 2000 Аре у лево ;))
375
3
 
13
 
! Отговори
До Бойко БГ преди 5 години
Бойко вдигни стандарта на живот и протестите ще спрат. Цял остров си купи. Не лъжи, че нямаш пари. Това за заплатите е мое предложение. Да е минималната 1500 средната 2500-3500 и така. Никой не го е обещавал. Казвам ти какво иска народът като не искаш са го чуеш. Ама то разговора с тебе е все едно да се говори на стената. Няма смисъл.
374
4
 
11
 
! Отговори
До 397 преди 5 години
Ти от Луната ли падаш та не знаеш как "приватизираха" и колко "нищо не остана" по офшорните сметки или си на Техноимпексова частната секретарка?
373
6
 
12
 
! Отговори
Яжте ми ‘уя преди 5 години
Тези протестиращи са руско- турски *** които работят за интересите на биешите ни поробителки рассия и туркия Да живее България!
372
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
" бяха приватизирани от партийния секретар, началник отделите и директора (моят опит). Комунистите изпуснаха момента да дадат шанс на работниците да станат истински съсобственици"Еми предприятията фалираха, съсипаха се, нищо не остана от тях, значи партийните секретари и комунистите си получиха заслуженото и справедливостта възтържествува. Ти защо ревеш сега, жал ли ти е за комунистите, че загубиха предриятия от които можеха да печелят милион сега?
371
1
 
17
 
! Отговори
До 393 преди 5 години
Не всички искат да крадат, намажат и експлоатират други хора. С това мислене да търсите роби и България фалира. Изобщо не уважавате съвестните служители.Хората се изнасят на Запад. Скоро ще трябва да интегрираш р*ми да ти работят.
370
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Предприятията се приватизираха най-вече от подставени лици чиято задача беше да ги съсипят. Ако България сега имаше индустрия и произвеждаше сама стоките които внася това щеше да е голям проблем за страни като Германия които живеят от износ. Затова и не се развива индустрия, а парите от ЕС могат да се харчат само за асфалт( да пътуват по изгодно западните стоки до българския пазар) и спа центрове и стадиони по обезлюдените села.
369
2
 
8
 
! Отговори
До 386 преди 5 години
"А защо не си внесохте SDPeйци или CDU-сци от Германия те с техните деца да ви станат първи капиталисти?"____Не може ли да не се граби населението чрез хиперинфлации и да не му се "приватизират" предприятията? Тях ХОРАТА са направили с ръцете и умовете си? Защо не ги направиха на акционерни дружества и не ги разпределиха между работниците? Нали са комунисти/социалисти? Дето сега ще ви спасяват...А ти друга представа за хората освен като за *** нямаш ли че, искаш да се внася някой?
368
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До До Анонимен 381Ми защо не си внесохте безпаррийни секретари те да ви приватизират предприятията? Или ти не си могъл да се вредиш да намажеш, а? Да дадат предприятията на обикновените хора с умения - ми сега на обикновените хора с умения кой им пречи да си направят фирми и да печелят, ами ревеш какво е било преди 30 години защото не си могъл да се вредиш. Направи си фирма, сега няма хиперинфация и печели, предриятият вече ги няма, всичко е малки фирми, сега кой ти пречи?
367
6
 
13
 
! Отговори
До Боко 389 преди 5 години
Засрами се бе. Най-бедни сме не само в Е.С, ами и на Балканите. Една Румъния е пред нас. Стига ала-бала. Искаш да умориш народа си. Само магистрали са ти в главата. Чудиш се как да се оправдаеш и винаги това със световния пазар. Спри да крадеш Бойко!!! Спри се!!!
366
4
 
12
 
! Отговори
ДАААА... преди 5 години
ЗАРАДВАХ СЕ КАТО ВИДЯХ ВСЕ МЛАДИ ХОРА СА ИЗЛЕЗЛИ НО ЩЕ ВИ ПИТАМ ЗАЩО ТОРМОЗИТЕ ХОРАТА ПО МАГИСТРАЛИ И ПЪТИЩА ТЕ НЕ СА ВИНОВНИ ОТИДЕТЕ ПРЕД МИНИСТЕРСКИ СЪВЕТ ПРЕД ПАРЛАМЕНТА ТЕЗИ ЗАРАДИ КОИТО СТЕ ИЗЛЕЗЛИ КАК ЩЕ ВИ ВИДЯТ КАК ЩЕ РАЗБЕРАТ КАКВО ИСКАТЕ ПОМИСЛЕТЕ И ГО НАПРАВЕТЕ КАКТО ТРЯБВА
365
2
 
15
 
! Отговори
До Анонимен 381 преди 5 години
Сигурно си от комунистически произход щом не си наясно и питаш, НО: имаше и обикновенни хора, с професии и умения, тези които са я изградили тази държава! Те имаха някакви спестявания и работни места. Спестяванията целенасочено им ги стопиха с няколко хиперинфлации и смени на парите. Предприятията (поне сградата) им бяха приватизирани от партийния секретар, началник отделите и директора (моят опит). Комунистите изпуснаха момента да дадат шанс на работниците да станат истински съсобственици понеже са алчни и си взеха всичко!
364
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До БГ,361 Няма "закон за вдигане на заплати",дори в най-богатите страни.Свободният пазар има свои закони,получаваш толкова,колкото работиш и можеш да продадеш.КомуниЗъмъ е оставил трайни следи у теб,значи,независимо дали работиш,законът да ти дава сигурната заплата?!Къде го има това?Дори и Нинова не може да ти го осигури,защото с мъжа й,който е шеф в Лукойл,са капиталисти,крадливи социалисти и не признават такъв закон.
363
3
 
9
 
! Отговори
До Б. Г преди 5 години
Бойко издаде се. Споменеш ли Нинова, няма начин да не си автентичният Бойко. Поне стана ясно, че заплати няма да вдигаш. От Б.Б се пишеш Б. Г. Скоро чакам да видя и Ц.Ц.
362
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До СМЯНА НА СИСТЕМАТА !Да, Швейцаиря на Балканите е била при монархо-фашисткия режим България пред 1944г, произвеждала е коли, самолети, космически кораби...