Манолов скочи на протестърите: Не са автентични!

Недоволството на протестиращите е с твърде широки искания
19 ное 2018 10:37,
250
Манолов скочи на протестърите: Не са автентични!
Снимка: BulFoto

Протестите в страната са повече привидност, а не носят автентична гражданска енергия. Това заяви президентът на КТ "Подкрепа" Димитър Манолов. Той допълни, че недоволството на протестиращите е формулирано с твърде широки искания.

"Протестите срещу Валери Симеонов обаче са автентични", заяви Манолов. Той изрази съмнението, че Симеонов е подал оставка като вицепремиер заради протестите и предположи, че въпросът е бил вътрешнопартиен.

"Продължаваме да бъдем страната с най-ниските доходи и най-ниското качество на живот в ЕС - с най-ниски доходи и най-голямо неравенство, но за това не се говори", уточни той. По думите му, паралел с протести във Франция не може да се прави.

Още по темата

През следващата седмица КТ "Подкрепа" организира протест срещу идеята на ЕС "да се закрие българската въглищна енергетика". Това по думите му са 150 000 работни места и 47% от произведената енергия в страната.

"Утре имаме среща с Министерството на енергетиката и на околната среда, за да видим каква ще е позицията на България на предстоящата среща в Катовице, където ще се разискват тези неща. Това е нещо автентично. Казваш, че има проблем, и насочваш протестна енергия", обясни Манолов пред БНТ.

По думите му "не можем да живеем нормално" е твърде общо оплакване, а при ниска заплата се протестира пред работодателя.

Димитър Манолов уточни, че този протест няма адресат: "Кой ще ви повиши заплатата, ако не конкретният работодател? Много по-лесно и автентично е да му затвориш фабриката".

"Ако синдикатите свалят правителство, ще угодят на неговите опоненти, но не и на тези, гласували за него". Той изтъкна, че ролята на синдикатите не е да сваля правителства, а да се бори за социални политики. Като пример той даде борбата на КТ "Подкрепа" нощният труд да се заплаща повече.

За протестите има всякакви хипотези - дори участие на външни сили или да са организирани от самите управляващи, за да имат повод да подадат оставка. "Автентичонст не се вижда", завърши той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


250
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
165
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това е казионен псевдосиндикат към властта. КТ "Подкрепа на ГЕРБ". Имаше такива организации около БКП, бяха много - Отечествен фронт, БЗНС, Съюзи на писатели. Тези сега копират структурата на властта преди 1989 година.Протестите са на провинцията и са истински, за разлика от платените разхождащи се и скачащи върху автомобили през 2013 година, които нищо не свършиха и не успяха да свалят Орешарски. Орешарски беше свален с помощта на Ердоган от Турция, с посредничеството на депесе.
164
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кой е пък този дето ще определя кое е автентично и кое не е?Гръмни се, бе!
163
0
 
33
 
! Отговори
rr преди 5 години
То и синдикатите не са автентични аса си чиста мафия. Някой да е чул за организирана от синдикатите стачка в частно предприятие? Няма и да чуе. Колко предприятия не са плащали с месеци заплати ама синдикатите нищо не правят. Изявяват се само в държавното - там е келепира.
162
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сравнявам месаро с ГЕРБ и не намирам никаква разлика.
161
22
 
6
 
! Отговори
месаро преди 5 години
и тия ше бутат правителството, смешници продали се за некой лев, и то еднократно! на мене не ми требе убосновка защо гласувам само за ГЕРБ щото си го убичам и оважавам Бойко щото е голем пич и началник
160
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
От цялата статия се разбира, че Манолов е научил нова дума - "автентичен". Нищо повече.
159
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не му били " автентични протестите"- щото тоя синдикалист не е платил един лев за служебната си колица, горивото, застраховката, винетката, данъка- това му се плаща от народа и работещите!
158
15
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Този изобщо не го харесвам.Абсолютно измислен "герой".Но голямата част от протестиращите си личи че са платени.Някой плаща и се стреми да създава безпорядък и несигурност.
157
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не знам кой и дали " плаща протестите и дали са от БСП-то, ГЕРБ, СДС, АТАКА, НДСВ, РЗС, ДСБ, ОП, ДПС" все бивши комунисти, доносници на ДС, роднините им и бизнес бушоните им, всички подкрепяни от политиците в ЕС и САЩ- ЕП, ЕНП, ПЕС, западни посланици и т.н.!От това което видях и чух по медиите протестиращите искат:- нормални доходи като член на ЕС,прозрачност при налагането на монополни и олигополни цени от бизнеса, депутати,политици-горива, ток, газ, храни, лекарства, застраховки, данъци!
156
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До месараТи също не можеш да обосновеш защо живееш и гласуваш за ГЕРБ. Трай си.
155
5
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Имам чувството, че тоя вместо да приказва се уригва от преяждане и препиване по синдикалните банкети, плащани от народа, дето работи масово за 600 лв. месечно и кръгли софрички с бизнеса.След това изказване, господин синдикалиста най- вероятно се е качил в служебната си количка, за която не е платил един лев бензин, застраховка, винетка, данък и е отпрашил на кръгла среща- банкетче с бизнеса!
154
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ние "Световната асоциация на анонимните алкохолици" твърдо заявяваме че нямаме нищо общо с това лице! Външния вид понякога лъже!
153
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И тоя службогонец бръмчи с служебна колица, дето му я плащат работещите, и не го бърка цената на бензина, нито на винетките, нито на застраховките, всичко това му се плаща от народа!Кои са против " протестите и намаляване цената на застраховки, горива, данъци, ДДС, цени на тхрани, лекарства, ток и газ"- все висши държавни служители като Менда, ония хранутници в ДКЕВР и те такива синдикални номенклатуристи!Бизнеса си е отделно, той иска да си цица редовно и да заселва имигранти в България!
152
6
 
17
 
! Отговори
е-БАН преди 5 години
Ние от е-БАН попитахме Радио Ереван:- Какво ще се получи ако направим кръстоска между шефа на КРИБ - Киро Гела и шефа на КТ Подкрепа - Митко Дамаджаната???От радиото ни отговориха:- Резултатът ще е много *** - Б.Б.
151
4
 
27
 
! Отговори
дойде му ред и натоя преди 5 години
По добре тоя номенклатурен подкрепаджия да каже на каква " автентична хранилка при бизнеса и политиците"!Щото синдикатите в Испания вдигнаха с минималната заплата с 500 лв/ 250 евро, тоя на некви кръгли маси все хортува нещо- кюфтета ли, пържоли ли, кви ги върши не е ясно, ама го дават по медиите с " бузинесмените" все заедно и все нещо си дуднье за светло бъдеще, реформи и неквалифицирани кадри!Ми синдикатите и бизнеса изгониха от България над 2. 5 млн. в чужбина, дето се доказаха на Запад!
150
7
 
36
 
! Отговори
K преди 5 години
Нищо общо нямате със синдикализма, г-н Манолов. Вие сте най-обикновен слуга.
149
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Днес трябва да си ненормален за да членуваш в синдикат...защото такива съществуват само да лапат и това е. Аз да ги попитам синдикатите от какво се издържат? Сигурен съм, че нямат толкова членове защото те отдавна ги напуснаха. Всички знаем от къде де, но да излязат и да си го признаят
148
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тоа синдаклист, дето е *** на Бойко и бизнеса що не каже за бензина и заплатите в ЕС, колко са автентични:в България на ЕС- 2, 20лв. / в ЕС е 3 лв.в България на ЕС масово заплатки по 500- 600 лв./ в ЕС по 3- 4 000 лв.И тоя е на неква хранилка на тия кръгли маси къде ги правят, щото цените си растат, заплатките са мизерни, инфлацията си расте, 3 млн. българи " за да не фалират" емигрират!А тоя и Менда се загрижили, че " застрахователите щели да флаират", ми да ходят в фермите в Англия!
147
4
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Властта е в шок. Не знаят как да излъжат протестиращите, защото няма ясно формулирани искания в детайли, примерно да искат минималната заплата да е 600 лева, а не 560 лева. Как така протестират с общото искане за човешки живот?! Според ГЕРБ не може така.
146
1
 
26
 
! Отговори
РОБИ, преди 5 години
ЗА ТВА ЛИ МУ ПЛАЩАТЕ НА ТОЯ ЧЛЕНСКИ ВНОС? МИ ТОЙ ВИ ИМА ЗА ЧЛЕНОВЕ...))): В МЕДИЦИНСКИЯ СМИСЪЛ, АКО НЯКОЙ РЕОТАН НЕ СЕ Е СЕТИЛ))):