Недоволни от стандарта на живот протестираха и тази вечер

Майките пък са разделени дали протестите им да продължат
Обновена: 19 ное 2018 21:24 | 19 ное 2018 20:41, Веселина Йорданова
190

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Протестиращи срещу стандарта на живот блокираха тази вечер движението в района на парламента в София. До сблъсъци не се стигна, предаде bTV.

Недоволните тръгнаха в шествие от Народното събрание към Министерския съвет.

След това протестиращите преминаха през бул. "Дондуков", Орлов мост, бул. "Евлоги и Христо Георгиеви" към ул. "Граф Игнатиев".

МВР съобщи, че е станал инцидент с полицейски автомобил на кръстовището на бул. "Тодор Александров" и ул. "Опълченска".  Двамата полицейски служители от Девето РУ-СДВР са откарани в болница за прегледи и оказване на медицинска помощ. Те пътували с включен сигнал за придвижване на специален режим за обезпечаване на реда по сигнал за нерегламентирани протестни действия. Подробностите се изясняват, на мястото се извършва оглед.

Малко по-рано пред сградата на правителството имаше и демонстрация на майки на деца с увреждания. Те дадоха заявка, че докато Народното събрание не гласува оставката на вицепремиера Валери Симеонов, няма да се оттеглят от площада.

Майките са разделени за това дали протестите трябва да продължат. Според една част от тях се е прекалило и се е изгубил основният фокус за реформите, а другият лагер казва, че от първия са провокатори.

За по-добър стандарт на живот, промяна в социалната политика, в модела на управление протести имаше тази вечер още в Кюстендил, Хасково, Силистра, Велико Търново, Благоевград и др. В Русе протестът беше и с искане за по-чист въздух.

Ще продължат ли протестите на майките, гледайте във видеото на Bulgaria ON AIR! 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


190
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
96
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
То ако навсякъде по света само свръх учените вземат добри пари-подчертавам добри пари то до сега 1000 пъти да е имало цоц. революция..с това нагло мислене момче нищо добро не чака България да знаеш..тези протести са само малка част от това,което предсоти!
95
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Гола вода сте...С *** глава---Стандарт не става и никой пари не ти дава!!!!!!!! Ами ако е така давай да въщаме социализма и НКВД да ви обработиме вас богаташите!?
94
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Никита остана в Биг Брадър, мощно урррраааа и наздраве!
93
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
С тая проста глава--Стандарт не става!
92
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Хахахааааа.-Къв Стандарт искаш, бе ***, с товаКилийно образование..... ХАХАХААААА -Навсякъде на запад с или без образование хората вземат по-добри пари от тука в бг!
91
12
 
4
 
! Отговори
Василев преди 5 години
Само ГЕРБ, само Биг Брадър, най готиното шоу .. Бойко смело напред.
90
11
 
6
 
! Отговори
Хахахааааа. преди 5 години
Къв Стандарт искаш, бе ***, с товаКилийно образование..... ХАХАХААААА
89
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Соларките на Цветелинка ще бъдат разпродадени!
88
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всички гербери ще бъдат натирени в затворите! Всички герберски *** също. Знаем ви мак адресите и ще се скапвате ***
87
9
 
17
 
! Отговори
Оставка! преди 5 години
Никога повече ГЕРБ!!!
86
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Герберите се сгромолясаха! Утре ще има оставки и се побъркват. До тука бяха!
85
8
 
18
 
! Отговори
Един преди 5 години
С Бойко е свършено.
84
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Знаем те теб Солар каква герберска *** си
83
8
 
8
 
! Отговори
До 105 отрвпка преди 5 години
Ти си *** и *** ще си пукнеш. Откачаш от ужас, че скоро ще си гладна ***! Ти си нищожество, калинка с една единствена мозъчна клетка, при това облъчена и подута! ***! Отивай да упражняваш риминг на своя вожд Биби късото парче!
82
13
 
5
 
! Отговори
Solar Power преди 5 години
До 103: Аз не си губя времето на площади а вдигам левъли и играя на борсите :)Пиша тук докато чакам поредния спред на биткойна :ПЗащото знам,че Борко или *** или ти няма да ми осигурите насъщния.Тези неща винаги си зависят от човека и дали е с две леви :ПХоди сега малко да замърсиш въздуха с 20 годишната си трошка... Заради теб живеем с 10 години под средното в Европа !
81
16
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Некадърници и мързели протестират защото никой не им дава пари само за черните им очи. Честно казано предпочитам тиквения отбор да открадне парите от моите данъци отколкото да ги дадат на просещите пред парламента като танцуващи мечки. От практическа гледна точка подаянията за протестиращите са загубени пари. А виж за да може тикваря да открадне пари трябва поне да построи нещо, например магистрали. Ползата е че ще поне си карам колата с кеф.
80
16
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аз гледам с интерес Биг Брадър.
79
8
 
20
 
! Отговори
Мнение преди 5 години
Само платен *** на ГЕРБ може да твърди, че хора получаващи заплати 200-300 евро и плащащи европейски цени са фалшиво протестиращи.
78
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Излезте на площада мизерни гербери да зашитавате мутрите! Скрили сте се в миши дупки! Треперите от ужас и с право! Тука пишете, а сте подли невестулки!
77
15
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ае стига с тези платени простести на олигарсите. Когато някой реши да пипне големите мафиоти като Баневи и Арабаджиеви и почват да излизат някакви да крещат "смяна на система", което всъщност цели да няма никаква промяна и да караме по-същия начин и такива крадци да продължават да крадат народа.