Недоволни от стандарта на живот протестираха и тази вечер

Майките пък са разделени дали протестите им да продължат
Обновена: 19 ное 2018 21:24 | 19 ное 2018 20:41, Веселина Йорданова
190

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Протестиращи срещу стандарта на живот блокираха тази вечер движението в района на парламента в София. До сблъсъци не се стигна, предаде bTV.

Недоволните тръгнаха в шествие от Народното събрание към Министерския съвет.

След това протестиращите преминаха през бул. "Дондуков", Орлов мост, бул. "Евлоги и Христо Георгиеви" към ул. "Граф Игнатиев".

МВР съобщи, че е станал инцидент с полицейски автомобил на кръстовището на бул. "Тодор Александров" и ул. "Опълченска".  Двамата полицейски служители от Девето РУ-СДВР са откарани в болница за прегледи и оказване на медицинска помощ. Те пътували с включен сигнал за придвижване на специален режим за обезпечаване на реда по сигнал за нерегламентирани протестни действия. Подробностите се изясняват, на мястото се извършва оглед.

Малко по-рано пред сградата на правителството имаше и демонстрация на майки на деца с увреждания. Те дадоха заявка, че докато Народното събрание не гласува оставката на вицепремиера Валери Симеонов, няма да се оттеглят от площада.

Майките са разделени за това дали протестите трябва да продължат. Според една част от тях се е прекалило и се е изгубил основният фокус за реформите, а другият лагер казва, че от първия са провокатори.

За по-добър стандарт на живот, промяна в социалната политика, в модела на управление протести имаше тази вечер още в Кюстендил, Хасково, Силистра, Велико Търново, Благоевград и др. В Русе протестът беше и с искане за по-чист въздух.

Ще продължат ли протестите на майките, гледайте във видеото на Bulgaria ON AIR! 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


190
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
От 2млн.София бяха излезли има-няма5-600човека ,и имаха наглоста да блокират движението!А медийте ги отразяваха като,че ли са 50-60хиляди !През 90те се излъгах ,да подскачам по митингите за този дето духа!Всичко е лъжа и измама!
55
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На хората им е писнало да се краде безкруполно от управляващите и за това протестират . Не са дошли сметките за ток и парно . Тогава протестите ще се засилят .
54
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ето как става далаверата с цената на горивото и то не от вчера. Иван Костов разкри как "Лукойл" надува цените, крие данък и изнася капитали в Русия Владимир Йончев Последна промяна на 26 май 2015 Копирано е от Offnews https://offnews.bg/razsledvane/ivan-kostov-razkri-kak-lukojl-naduva-tcenite-krie-danak-i-iznasia-k-510365.html
53
12
 
7
 
! Отговори
До 60 преди 5 години
София е милионен град и излезем ли,ако тези червени наемници продължават ще бъдат претопени.В София и Пловдив комунистите никога не са печелили и няма да спечелят,каквито и инсинуации да правят.
52
7
 
9
 
! Отговори
Опи преди 5 години
Защо не протестирате на работното място срещу вашите работодатели,които ви доят всеки месец?Защо се подписвате да взимате възнаграждение,което е малко?Кой е виновен че цял живот чакате някой да дойде и да ви оправи живота?
51
1
 
3
 
! Отговори
До анонимен преди 5 години
Ако Корнелия крепи Бойко дано здраво му е хванала нструмента и не пуска, докато Бойко не оправи парното и не вдигне стандарта. Корнелия да повтаря ,, вдигни Бойко заплатите" и докато не въведе закон да не пуска.
50
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До тук само 57 коментара. Еуфорията от протестите мина - няма лидери, всички поотделно и ГЕРБ си остават за пълен мандат. Българите ги отново разединиха, уплашиха, разбиха.
49
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 57 Русия не комунистическа страна, Дянков бившия ни финансов министър ,чи го диреше 2год. в Масква?
48
5
 
11
 
! Отговори
Рано или късно ще... преди 5 години
Изкуственно се надуват в купените медии БиТиВи и Нова ,,протестите" на шепа хора.Показват се от непосредственна близост група от 50-100 души и се говори за ,,стотици хиляди.Ако ги покажат от по далеч ще се види малкият им брой, но те нямат общ план нарочно.То е все едно да показваш футболен мач само в близък план,нищо няма да разбереш.Стар кинаджийски номер.А и операторите да снимат общ,при монтажа те го махат.Мента на лента.Има човек който снима както трябва и след време ще го видим,сигурен съм
47
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
София не протестира и никога няма да протестира в защита на БСП и др. Нинова. Причината е много проста , тук всичко се знае на БКП-БСП и такива като милионерката Нинова . И това всичко е само негативно и противно за тази партия.
46
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До HeinrichHimmler"Защо си анонимен бе келешче."---------------------Ти също си анонимен. Когато си напишеш трите имена и ЕГН, чак тогава може да правиш забележки на хората.
45
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До МишоМишо, склерозирало дъртаче просто, да си чул някой българин да е заминал за социалистическия рай Куба, КНДР или Венецуела? Или пък за Русия?
44
5
 
10
 
! Отговори
До Странджата преди 5 години
Ти явно 10 години си живял на луната щом казваш, че намаляла корупцията при ГЕРБ ( дори не се прие законът срещу нея) . Кражби и измами всеки ден. Не знам ало апаши да нямат ден, в който да не са излъгали някой.
43
3
 
5
 
! Отговори
ТАКА ДЕ преди 5 години
До Анонимен 51 Двайсетака го е изкарал, ама от онази дето те е родила.
42
8
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До троловете на ГЕРБ. Проумейте, че Бойко е пътник, а ЦЦ колкото и да купува и манипулира гласове няма да ВИ спаси. Истината е, че 70 процента от населението не ви диша вече. Където и да пипне човек все е гнило, съсипахте всичко в тази страна. Посочете нещо работещо в тази страна? В коя сфера постигнахте нещо? Хайде сега цвъкайте минуси!
41
3
 
14
 
! Отговори
РАЗМИСЛИ и СТРАСТИ преди 5 години
Обаче БорисоФ си е доволен от неговия стандарт!
40
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До HeinrichHimmlerАбе мишок, от километри си личи, че сте платени. Само социални yтайки и квартални кримки се събирате на тези фалшиви "протести".
39
12
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Гербераците май не разбирате, че недоволството от вашите повръщни няма да затихне. Напротив. Хората са все по-недоволни. Вече не говорим само за цената на бензина. Инфлацията, ниските заплати, ниските пенсии, неработеща съдебна система, полиция. Да изброявам ли още. Мафиотското управление ни направи просяци. Разправата с хора , които властта смята за опасни за себе си, защото и пречат на кражбите. Не се опитвайте да омаловажавате нещата, стигнахте твърде далеч в наглостта.
38
9
 
7
 
! Отговори
Мишо преди 5 години
Невероятно, та нали с ме процъфтяваща капиталистическа демокрация.А хората гладни и обезверени. Отчаяни от беззаконие и лъжи!
37
6
 
6
 
! Отговори
истински българин преди 5 години
прибирам се след работа в панелката пия си ракииката със салатката тропам по масата вече съм мадерен пред кампютъра споделям клипове във фейсбука,пиша коментари в такива сайтове катоднес бг скрит зад"анонимността" си правя виртуални революции и пак си пия ракията на масата съм голям революционер,да не съм луд да излизам на студа да мръзна там да протестирам...на масата на три ракии тропам по масата у фейсбука правя виртуални революции...ето това съм аз един ИСТИНСКИ БЪЛГАРИН!!!!!