Недоволни от стандарта на живот протестираха и тази вечер

Майките пък са разделени дали протестите им да продължат
Обновена: 19 ное 2018 21:24 | 19 ное 2018 20:41, Веселина Йорданова
190

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Протестиращи срещу стандарта на живот блокираха тази вечер движението в района на парламента в София. До сблъсъци не се стигна, предаде bTV.

Недоволните тръгнаха в шествие от Народното събрание към Министерския съвет.

След това протестиращите преминаха през бул. "Дондуков", Орлов мост, бул. "Евлоги и Христо Георгиеви" към ул. "Граф Игнатиев".

МВР съобщи, че е станал инцидент с полицейски автомобил на кръстовището на бул. "Тодор Александров" и ул. "Опълченска".  Двамата полицейски служители от Девето РУ-СДВР са откарани в болница за прегледи и оказване на медицинска помощ. Те пътували с включен сигнал за придвижване на специален режим за обезпечаване на реда по сигнал за нерегламентирани протестни действия. Подробностите се изясняват, на мястото се извършва оглед.

Малко по-рано пред сградата на правителството имаше и демонстрация на майки на деца с увреждания. Те дадоха заявка, че докато Народното събрание не гласува оставката на вицепремиера Валери Симеонов, няма да се оттеглят от площада.

Майките са разделени за това дали протестите трябва да продължат. Според една част от тях се е прекалило и се е изгубил основният фокус за реформите, а другият лагер казва, че от първия са провокатори.

За по-добър стандарт на живот, промяна в социалната политика, в модела на управление протести имаше тази вечер още в Кюстендил, Хасково, Силистра, Велико Търново, Благоевград и др. В Русе протестът беше и с искане за по-чист въздух.

Ще продължат ли протестите на майките, гледайте във видеото на Bulgaria ON AIR! 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


190
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
136
1
 
1
 
! Отговори
Герджиков преди 5 години
До АнонименДостоен живот искате от правителството?!? А този вашия живот чий е - на правителството или ваш! Никой не може дя ви помогне, а най-малко БСП и Радев. Доказано е от Две катастрофи за последните две вземания на властта от БСП. Бързо забравяте 2012-13. И тогава пращаха ГЕРБ в затвора...
135
1
 
0
 
! Отговори
Герджиков преди 5 години
До Терена Май грешиш грубо в цифрите. Направи си пак справка. Например в Евростат. В Албания по-високи пенсии? Съобразно цените?Няма никой да помогне повече на бедните, отколкото могат близките им. Ако аз трябваше да плача за баща си пред правителството, значи аз съм мизерника и некадърника.
134
1
 
0
 
! Отговори
Герджиков преди 5 години
До iceblast88Ти не съобразяваш май, че бюджетът зависи тъкмо от данъците. Свали данъците и сваляш заплатите. Или според теб правителството ги взема от въздуха парите за заплати? Майката му е повече рябота!
133
1
 
1
 
! Отговори
Герджиков преди 5 години
Месар, виж официалните цифри за заплатите, покупателната способност и националния доход на глава от населението и го сравни с минали години и управления. Повишеният стандарт е факт. Никой обаче не може да ви осигури всичко, от което имате нужда. Например да ни освободят от платени винетки. Нито пък заплатите в частния сектор се определят от държавата. Ако аз не мога да си спечеля парите за живот, на първо място трябва да търся причината в себе си. Правителството не прави пари, то преразпределя
132
1
 
1
 
! Отговори
месара преди 5 години
Всеки път се учудвам на тези, дето папагалят, че правителството не може да увеличи заплатите. Ако са *** ги разбирам - плащат им, тролят, за нормални хора не мога да го приема това плиткоумие. Напишете на едно листче сегашната си заплата, почнете да вадите сумите за данъци, застраховки, акцизи - все неща, определяни от държавата - и вижте какво остава. Сега си представете, че не трябва да плащате 100 за винетка и 400 за гражданска. Заплатата моментално става по-малко малка :)))))
131
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Същата статия я имаше и вчера.
130
2
 
2
 
! Отговори
iceblast88 преди 5 години
До 151Е ГРОБ какви са? Всички говорят за Европа, а от джоба им стърчи червената книжка. Всяка вечер като се прибере Разбойко, първо целува на бай Тошо портрета (че го уреди в живота), след това като примерен БКП-еец (или по стар навик) целува на Ленин и Сталин портретите, защото техния строй издигна мързеливите и некадърните от калта право във властта!
129
4
 
4
 
! Отговори
Младен преди 5 години
От клуба на пенсионера в Лозенец излизат на протест защото вече не им ставал. Те казват "преди 40 години ни ставаше и живота беше хубав, а не като сега".
128
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не, че имам нещо против хората, но какво ще се промени с миpни протести? Кpaдците ще решат да станат добри хора и ще захвърлят миналото? Или пък протестите са от отчаяние?
127
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тия които завзеха властта преди 30 години, сложиха на ключови позиции некадърни хора със слабости(комарджий, наркомани, гейове, педофили) , кадърните избягаха и резултатите сега са налице. Най- бедни, с още по-кофти преспективи.
126
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сега остава ромите да излезнат със социални искания и комедията е пълна!
125
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На червените им ядем попарата от 1944г.! Бащите ни,ние,децата ни! Сега излезе... ГЕРБ виновни!
124
2
 
5
 
! Отговори
Байфидан преди 5 години
Нещо не можах да ги преброя, ама имаха ли 50 души? Или с Йоло Денев стават толкова?
123
1
 
2
 
! Отговори
Винету преди 5 години
До 130. Уф, това скоро го слушаме от февруари 2013. Сега сме края на 2018.
122
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
От самото начало на целия бълвоч е ясно, че БСП си платиха за да има подобен хаос, време е полицията и прокуратурата да си влезат в ролята!
121
3
 
8
 
! Отговори
БЕСЕН преди 5 години
АБЕ ЯЯЯЯЯЯЯЯ ОТИВАЙТЕ ДА РАБОТИТЕ! ПЪЛНИ СА РЕСТОРАНТИТЕ И ДИСКОТЕКИТЕ. НЕ СЛИЗАТ ОТ ДЖИПОВЕТЕ СИ И ..ИСКАТ КАКВО? НЕЩО НЕ СЕ ВРЪЗВА! ТОВА СА ПИЯВИЦИ НА ГЪРБА НА ХОРАТА, КОИТО СЕ ТРУДЯТ НА 2 ДО 3 РАБОТНИ МЕСТА, КАКТО ПРАВЯТ ПО ЦЯЛ СВЯТ ХОРАТА, АКО ИМ ТРЯБВАТ ПОВЕЧЕ ПАРИ!
120
8
 
14
 
! Отговори
Хахахааааа. преди 5 години
Много е тарикатско, да не искаш увеличение на заплатата си от шефа си, а от. Правителството,...... ЩОТО ШЕФА МОЖЕ И ДА ТИ БИЕ ДУСПАТА, АКО ИСКАШ МНОГО... ХАХАХААА
119
4
 
7
 
! Отговори
iceblast88 преди 5 години
До WessoНай простия начин по които да се вдигнат заплатите на секундата-премахване на ДОД и различни ставки за ДДС за различните стоки, както и възстановяване на ДДС до определен процент.Все неща които грам не зависят от работодателите, а от правителството!Така, че си в грешка и то огромна. Колосалния проблем е данъчната тежест от почти 60% за всеки работещ, дублираните данъци.
118
8
 
9
 
! Отговори
Wesso преди 5 години
Тихо някой извън България, да не разбере, че искате повишаване на заплатите от правителството, а не от работодателя си. Това го има само тук, много зле, наистина!!! А исканията ви за чист въздух, пътища, които да нямат нужда да се ремонтират, забрана на лошото време, дъжд който да не е мокър, са просто окачени!!
117
0
 
5
 
! Отговори
регулировчик преди 5 години
"...След това протестиращите преминаха през бул. "Дондуков", Орлов мост, бул. "Евлоги и Христо Георгиеви" към ул. "Граф Игнатиев"."Да не бъркате нещо, ДНЕС?Ул. ""Граф Игнатиев" е затворена от пролетта. Придвижването става в колонка по един, между загражденията на строежа, подобно на слалом за различните участъци - та чааак до "Алабин"...Може път протестиращите да не са от София, а?