Приходите от туризъм с ръст, повече са и гостите от чужбина

Чакаме 5% повече туристи за зимния сезон
46
Приходите от туризъм с ръст, повече са и гостите от чужбина
Николина Ангелкова. Снимка: архив, БулФото

Приходите от международен туризъм са 3,2 млрд. евро в периода януари-септември тази година, показват последните данни на БНБ.

Ръстът спрямо същите месеци на 2017 г. е 7 на сто. За 9-те месеца на 2018 г. над 7,9 млн. са чуждестранните туристически посещения, те нарастват с 5,5% в сравнение със същия период година по-рано.

Според ресорния министър Николина Ангелкова данните са доказателство, че страната ни привлича все повече посетители, които търсят висококатегорийни места за настаняване, и че предлагаме търсен продукт на разумна цена.

Приходите от международни визити през летния сезон юни-септември са над 2,4 млрд. евро, като се увеличават с 5,8% в сравнение със същия период на 2017 година. Само за септември приходите от международен туризъм възлизат на над 400 млн. евро, като достигат нарастване от 5,4 на сто спрямо същия месец на предходната година, съобщиха от Министерството на туризма.

Очакват се с 5 процента повече туристи през предстоящия зимен сезон. Днес министърът се срещна с контролни органи и представители на местната власт в курорта Боровец.

Очаква се туристите от Великобритания да се увеличат с 5-10 на сто. Нивата на македонски и сръбски туристи тук вероятно ще се запазят, но очакваме повече български посетители и те да са около половината от всички, е заявила Ангелкова.

По думите й всички писти в Боровец са категоризирани. Контролните органи традиционно ще извършват проверки в зимните курорти.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
9
 
! Отговори
Мюмюн преди 5 години
В Анадола е пълно със скиори от цял свят!Добре,че сте вие комшу,да ни правите оборот събота и неделя!
13
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Колко от тези приходи отиват към данъци, НОИ, повишаване на заплати?В противен случай означава, че част от правителството е на комисионни и тези пари не фигурират законно в страната.
12
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ама, аз се чудя! Как може да има ръст на чуждестранните туристи у нас, като всеки път публикувате снимката на Мисирката...пардон, на министърката на туризма.Ми, не ги ли е страх хората?Или ръстът на туристите е като ръста на благосъстоянието ни, за което ни информира редовно министър-преЦедателО Боко Б. и неговият солта...шак Цвъко Ц.
11
2
 
13
 
! Отговори
Димитър преди 5 години
То с тези цени на хотелите, какви да са гостите?
10
5
 
3
 
! Отговори
Въпрос преди 5 години
Защо така, ребром? Който, каквито с има си публикува. А припомнете си за Несебърския вамир? Важното Е туристи да има!:)
9
4
 
28
 
! Отговори
Молба преди 5 години
Но, моля Ви се, не публикувайте такива снимки повече. Време преди лягане е, и действат много стресиращо ! Благодаря Ви предварително за оказаното съдействие.
8
1
 
18
 
! Отговори
Селчо преди 5 години
Ама сравни ги с Турция де Анелкова?
7
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ангелакова: Чакаме 5% повече православни руски туристи за зимния сезон
6
0
 
21
 
! Отговори
Дядо Йоцо преди 5 години
Боже!Колко мъка има по таз земя, боже!Що си не прибереш верисиите???
5
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хайде още мантри, този път за зимния туризъм. Как не ви омръзна да говорите глупости бе Ангелкова? Хората да не са слепи и глухи.
4
3
 
16
 
! Отговори
Къв тероризм преди 5 години
Идват някакви от чужбина да правят купони да се дрсат. Нркомани. Сега видяха че Валери Симеонов си подаде оставката за тези отново да си дънат яко чалгата от 22:00 до 08:00.
3
1
 
22
 
! Отговори
88 преди 5 години
Тази или лъже или тия приходи отиват в нейния джоб и в този на шефа и Бойко.
2
1
 
12
 
! Отговори
Въпрос преди 5 години
Значи по-добре в някой музей, като експонат? Повече туристи ли ще привлича?П.п: За ВеликоБританците- визи за алкохолен туризъм на "Слънчака"?Ще ми се да се развие селски и градски такъв?
1
1
 
24
 
! Отговори
Ум преди 5 години
Тази кобила ме брой и мен са туриск като си дойда за месец и влизам с Американския паспорт. БГ паспорта изтече и не ми се занимава да го подновявам, като мен хиляди ...Иначе имаме много туристи де.Хахахсха