Проф. Близнашки: Срещите Радев - Борисов да са редовни!

Според него е нужен диалог между първите мъже в държавата
19 ное 2018 22:40, Екип на Bulgaria On Air
23

3689 гледания   |  Още видео
Няколко дни след като първите мъже в управлението на България премиерът Бойко Борисов и президентът Румен Радев изразиха готовността си да се срещнат и да обсъдят проблемите в страната, доклада на Европейската комисия и останалото случващо се у нас, се оказа, че двамата чакат другия да прати покана и към този момент такава среща няма да има.

Бившият служебен министър-председател проф. Георги Близнашки обаче е категоричен, че такъв диалог между мъжете от върха на управлението на страната е задължителен.

"Тя задължително трябва да се случи. Тук диалогът във върха на държавата е нещо необходимо, нещо задължително. Нужен е един конфиденциален диалог, който трябва да се поддържа постоянно. Нужни са регулярни срещи на върха, но трябва да си общуват по-често, за да са наясно кой какво мисли, а не да се обясняват последствие чрез медиите", каза проф. Близнашки в студиото на "Денят ON AIR" по Bulgaria ON AIR.

По думите му от липсата на този диалог всички губят. Бившият служебен премиер коментира още, че сега парламентарната опозиция у нас е слаба, но това не значи, че Румен Радев трябва да се опитва да замени лидера на опозицията.

"На моменти той става говорител на опозицията, която по една или друга причина не е в състояние адекватно да осъществява своята роля", подчерта още проф. Близнашки.

Пред Bulgaria ON AIR той коментира политическата ситуация като каза, че управляващите са се изхабили и за да оцелеят, трябва да направят някакви промени, а работата на опозицията е да начертае алтернатива.

По димите на проф. Георги Близнашки големият проблем на България е, че има общо изхабяване на политическите партии и въпреки масовите протести БСП не може да вдигне рейтинга си, а сега не наблюдаваме подобно явление.

"Протестиращите не припознават опозицията като алтернатива на днешното управление и това е много тревожно. Това е онзи симптом, който говори за една по-дълбока криза в политическия живот в страната", категоричен беше бившият служебен премиер.

Проф. Близнашки каза също, че е време Бойко Борисов да спре със задграничните пътувания и да обърне внимание на това, което се случва в страната.


 


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Тоя ще командва Президента с кого да се среща????
12
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Тоя взимаше по 500 лв от студент в СУ за да му пеше тройка.
11
0
 
8
 
! Отговори
Един преди 4 месеца
Този от камбанарията на чутовните си политически постижения ли дава акъл на другите какво да правят?
10
9
 
3
 
! Отговори
Абе преди 4 месеца
Иво-началникът,разреши ли на Радев да се срещне с Борисов?
9
5
 
6
 
! Отговори
До 13 преди 4 месеца
Всъщност се оказа, че не го бил канил, а бил искал ББ да го покани... или нещо такова. Общо взето поредните празни и лишени от конкретика коментари на шофьорчето на самолет.
8
2
 
7
 
! Отговори
Tangra преди 4 месеца
Близнашки като ръководеше служебното правителство направи доста зулуми.

Политическа маша на ГЕРБ.

Аз не знам Радев какво ще си говори с Борисов. Единия е навласт от 10 години и все оправя държавата. Все тепърва ше реформира.
Защо мъчат хората.
7
8
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Днес Лилипутко само на мен плати и за това само аз плюя Тиквата а за Компира мълча !!! Утре ще е според който плати!!! Гласувализа 100 000 че съм прав а *** ги пребройте горе в червено !
6
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
E, а нали в петък Радев покани Борисов и той прие? Какво значи, че и двамата чакали другия?
5
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Тоя беше гадина долна!!
4
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Този изкукуригал елемент Георги Близнашки да не се меси повече в политиката защото без туй плаче за затвора и то като бивш депутат на БКП а после на БСП

Кукуригото Близнашки е един от тези унищожили България
3
22
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Радев се оказа некомпетентен за самолетите и щеше да ни загроби с Грипените та за какво да мъдрува повече ? И Близнашки не знае какво ама да угодничи пак ,сигурно си мисли ,че и сега отново ще го викат за служебен .
2
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Каквото и да направи заптието на правешкия овчар, то само ще удължи агонията на - вече спрялата държава!
1
21
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Само да попитам бензина от автошествията кои плаща жоба ни тия коли не вървят с вода честито на лукоил и омв