"Детско здраве - Пирогов": Преглеждат деца безплатно

Инициативата се провежда за шеста поредна година
Обновена: 21 ное 2018 06:37 | 20 ное 2018 22:15, Красимир Ангелов
4

Националната програма "Детско здраве - Пирогов" ще се проведе за шеста поредна година. Специалисти пътуват по градовете и преглеждат малки деца безплатно.

"За последната година сме прегледали около 2000 деца. Последно бяхме в Кюстендил и за един ден прегледахме 450. Става въпрос за високоспециализирани профилактични прегледи. Идеята е да помогнем на местните педиатри и общопрактикуващи лекари", обясни началникът на УНГ отделението на "Пирогов" д-р Асен Меджидиев в студиото на "Денят ОN AIR".

Той сподели, че цел на кампанията е да се изградят и кол центъри, които местните лекари да използват, за да са в постоянна връзка с пътуващите специалисти и да може да се реагира при тежки и спешни случаи.

Детски картини в подкрепа на програмата ще бъдат представени на търг на 23 ноември, като целта е да се съберат средства. Инциативата се организира от Мисис България Ана Иванова и пиар експерта Патриция Кирилова.

Д-р Асен Меджидиев обясни, че прегледите са профилактични и се гледат гръбначни изкривявания, аномалии в тазобедрените стави и стъпалата, намалението на слуха - неща, с които специалистите могат да се справят много по-добре, ако са хванати в ранна детска възраст.

Видеото с целия разговор вижте на сайта на телевизия Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
1
 
1
 
! Отговори
д-р Ох Боли преди 5 години
Ех, Стамате!Ще си умориш детето от простотия бе, Стамате!
3
0
 
4
 
! Отговори
шматка преди 5 години
Те по принцип децата не плащат такси ама.....
2
2
 
2
 
! Отговори
Стамат преди 5 години
Да преглеждат техните си деца!Моите стоят далеч от тези сатанисти (упс, лекари)!
1
1
 
3
 
! Отговори
ИСТОРИЯ преди 5 години
По времето на Соца имаше такива Проекти - Лекари от Пирогов се командироваха в Конго , Танзания , Судан и ред други бедни Държави - преглеждаха деца в риск . Доживяхме да преглеждат нашите деца по милостиня .В БЪЛГАРИЯ . *** И ЗДРАВНАТА СИСТЕМА .