Парламентарни сметки: ГЕРБ води на БСП, Патриотите губят подкрепа!

Депутатите – най-нехаресвани, 71% не вярват на парламента
Обновена: 20 ное 2018 10:31 | 20 ное 2018 09:30, Камелия Цветанова
270
Парламентарни сметки: ГЕРБ води на БСП, Патриотите губят подкрепа!
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

В оценката за работата на парламента и правителството се регистрира спад на положителните оценки и ръст на отрицателните, показва проучването на агенция "Тренд".

Още по темата

Една пета от всички запитани оценяват положително парламента, докато 71% са на обратното мнение.

Сравнително по-добри са оценките за правителството, като 28% го оценяват положително срещу 62%, които дават отрицателна оценка.

При президента не се наблюдават чувствителни разлики, като при него малко над една четвърт (26%) дават отрицателни оценки срещу 59% положителни.

Отчита се и ерозия в обществената подкрепа към основната управляваща партия, като дистанцията между нея и БСП се скъсява, достигайки 1,3% в полза на ГЕРБ.

Скандалите около "Обединени патриоти" в последния месец оказват влияние върху електоралните стойности на коалицията, като те свиват своята подкрепа от 5,5% през октомври до 4,2% през ноември.

Ерозията към формациите, съставляващи управляващата коалиция, не се прелива към опозиционните партии, а само увеличава дела на деклариращите, че няма да гласуват.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


270
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
180
3
 
17
 
! Отговори
Провалилата се БСП преди 5 години
Цялата истина е, че социализмът се провали поради невъзможността да се създаде печеливша държавнопланова икономика! Когато на комунистите им става ясно, че комунизма е невъзможен, те губят идеологически ориентир, а комунопартия без идеология е просто котерия, която защитава лични и групови интереси! По този начин използвайки властовите си ресурси и позиции по време на прехода БСП се превърна в полу-мафиотска структура заграбила по-голямата част от капиталите на България!
179
1
 
14
 
! Отговори
Валери преди 5 години
До Руанда. Аха, ГЕРБ значи. А при другите управления колко беше минималната пенсия бе, ***?
178
16
 
7
 
! Отговори
Руанда преди 5 години
Шайката наречена ГЕРБ и Патриотите, остави българските пенсионери най-бедни не само в ЕС а и на Балканите. В Косово, най - криминалната държава на света, само Сомалия е зад нея, мин. пенсия е 130евро а в момента в България е 102евро...
177
4
 
14
 
! Отговори
Реалист преди 5 години
До 192. А за какво точно? За по-високи заплати, по-ниски данъци, по-висок стандарт? Има ли държава в света, в която хората да не го искат това? Само че има едно нещо, наречено реализъм и възможности в момента. А и всичко това до голяма степен зависи от нас, а не мрънкане и да чакаш държавата да ти даде всичко наготово.
176
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 187Но за ГЕРБ е много удобно да го внушава на хората, да плаши какъв ужас ще настане ако БСП вземат властта.Аз помня какво беше при БСП!Няма нужда, някой да ми казва какво ще стане.Нищета, безпътица, бедност, Килъри, Нагли, безработица, фалити на банки.Това е при всяко управление на БСП.
175
4
 
15
 
! Отговори
Бсп са гадове преди 5 години
Никога повече БСП/БКП на власт - окървавените унищожители на България.
174
12
 
4
 
! Отговори
до 190 преди 5 години
Кой те излъга, че протестираме само срещу цените на горивата?
173
5
 
13
 
! Отговори
Изнервен преди 5 години
До лефтера. Страната итдавна беше съсипана от некадърните и деградирали червени ***. След такава разруха нещата не се оправят лесно.
172
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До HeinrichHimmler В Белгия хората протестират срещу високите цени на горивата пред складовете, където се съхраняват, а не пречат на сънародниците си като затварят пътища.Вие защо не протестирате пред складовете на Лукойл?ЛУКОЙЛ, ЛУКОЙЛ, ЛУКОЙЛ !!!Рабрахте ли комунистически *** такива?
171
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Яяя, тиквените *** се активизираха. Цвъки ли видя как хората плюят и реши малко да понатисне, че неговите хора задремаха.
170
3
 
6
 
! Отговори
Винету преди 5 години
До 184. Амииии, не позна. Този коментар съм го чел и през 2013. Не хваща дикиш.
169
16
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
БСП и ГЕРБ не са една и съща страна на монетата.Но за ГЕРБ е много удобно да го внушава на хората, да плаши какъв ужас ще настане ако БСП вземат властта. Понеже не могат да се похвалят с нищо, което са направили за България, единственото което им остава са приказки от сорта - ама моля ви не гласувайте за тях, щото сме си едни и същи.
168
13
 
13
 
! Отговори
Лефтер ин преди 5 години
Гербери съсипаха страната ни. ДОЛУ бандата крадци наречена ГЕРБ.
167
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ГЕРБ и БСП са една и съща страна на монетата. След като 71 процента не одобряват политическата система , 62 са против правителството , значи е време за нова Конституция и нов начин на управление в страната. Конституцията като обществен договор би трябвало да е гарант за гражданския мир , а очевидно в момента тя не отразява желанията на обществото.
166
16
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ГЕРБ при НДСВ. На бунището. Съд за крадците и в раирани костюми.
165
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А бе пак ли....? Ядете бой на всички избори! С тази жена,по този чапаевски начин няма да стане!!!
164
9
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Е много скоро искате пак власта! Заради вас пак ли да правим избори? То е ясно,резултата е ясен! Няма връщане към соц.-а!
163
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Довечера слагам бас,в канал 1,ще се появи Кольо Колев-анализатора с червен билет,с предсказание за скорошна победа на червените!!!
162
8
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
НЯМА ДА ВИ СЕ ДАДЕМ- НЯМА ДА ВИ РАЗРЕШИМ ДА ФАЛИРАТЕ БАНКИ- ЧЕРВЕНИ ГНУСНИ БАНДИТИ.
161
9
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ГНУСНО Е ДА ТЪРСИШ ВИСОКИ ДОХОДИ КОГАТО ВСИЧКИ ТРЪГНАХМЕ ОТ 1-3ДЛ, ЗАВОДИ И ПРЕДПРИЯТИЯ ПОДАРЕНИ НА ВЕРНИ СИНОВЕ- КОМ.СЕКРЕТАРИ, ФАЛИРАНИ, НАРЯЗАНИ, РАЗКОСТЕНИ- ТАА ЩО Я ВИДА ДА ТРЯСКА ПЕРЧЕМ И ДА ГОВОРИ ГЛУПОСТИ И СЕ ПИТАМ КОГА ЩЕ РАЗБЕРЕМ ПРОИЗХОД НА КАПИТАЛ ЗА ПРИВАТИЗАЦИЯ НА ТЕХНОИМПЕКС- А ГУСПОЖО ОТ ГДЯ ***.