Печелиш джакпот? Как да разпределиш печалбата

Съветите на проф. Михаил Константинов пред Bulgaria ON AIR
20 ное 2018 11:30, Анисия Иванова
17

Джакпотът в играта ТOTO 2 - 6 от 49 не бе спечелен тази неделя и в четвъртък се очаква да достигне 4 400 000 лева. Въпреки това трима души, които бяха най-близо до печелившата комбинация, познавайки 5 от 6-те изтеглени числа, спечелиха по 9110 лева. Джакпотите в игрите на ТОТО 2 продължават да нарастват, за да достигнат в четвъртък 8 100 000 лева.

Математикът проф. Михаил Константинов обясни, че шансът за голямата печалба в 6/49 е 1 към 14 милиона, в 6/42 - 1 към 5 милиона, а в 5/35 - 1 към 300 000.

"По-интересно е какво прави българина, когато спечели. За съжаление статистиката в България и в други държави е лоша. Хората, които са ударили голямата печалба, обикновено я проиграват по тъп начин", каза проф. Константинов в студиото на "България сутрин".

Той обясни, че евреите са измислили как трябва да се разделят парите още от много години.

"Делиш ги на три. Една трета ги оставяш в пари, една трета в злато и една трета в недвижимости или инвестиции. Аз мисля, че тази формула още e в сила", допълни математикът.

Пред Bulgaria ON AIR професорът препоръча на всички, които евентуално ще спечелят голяма печалба от лотарията, да не правят инвестиции, които имат голям риск.

"Дайте добро образование на децата си. Това е абсолютно сигурната инвестиция", категоричен беше той.

Константинов препоръча още, че трябва да гледаме на тази лотарията като на игра и да се забавляваме.

А анкета на Bulgaria ON AIR пък показа, че много хора биха използвали печалбата за екскурзии, покупка на жилище, дарение, помощ на близките си и инвестиции.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
2
 
! Отговори
Умрел преди 5 години
Дай ги на сам пък гледай после как се харчат.
13
0
 
0
 
! Отговори
СциганинС преди 5 години
Аз бих ги "вложил" тъй 20% в швейцарската банка в 3-4 валути,15% в недвижимост извън Бг,10% в акции-не в наши акции,10% в злато,10 % в искуство ,15 % бих ги "подарил" за хората в Бг,10% в пътешествия и 10% в бизнес бих вложил.Мечти !)
12
0
 
6
 
! Отговори
Фалшиви милиони преди 5 години
Да, хубава е подробността, че мутрите от мутро комунистите от ДС, които държат хазарта поставят в общите условия на игритите си, че не изплащат повече от 500 хил на година, както номер 14 вече спомена. Ако недай си боже за тях ти спечелиш над милон, почва едно изнудване, разиграване да не си получиш парите след първата година. Един познат така и не си взе 2-та милиона, които уж спечели. Изплатиха му само 300 хил, а като почна да си търси останалата част почнаха да му се случват "случай случки".
11
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това разделяне на богатството на три е класика при евреите. Те спазват това правило, когато понатрупат богатство.Така че, не този професор е измислил такъв начин на разпределяне.
10
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Спестена е една малка подробност. Парите от ТОТО2 над 500 хил. се изплащат 14г.
9
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Моментално се изнасям от България
8
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 3За всичко си прав, освен за връзките - когато става въпрос за България днес, а също и по времето на соца.С връзки и добиче се оказва на висока заплата или печели докторантски конкурс и като на шега за десетина години се хабилитира в БАН, нищо че няма акъл за две пари.Пак заради връзките - поради невъзможност да се справи с връзкарите, кадърен човек може да изгуби години, докато намери ниша, където да се развие и да постигне нещо.
7
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ГoшуНа Пиротска ? Добре ли си ? Аз на площад Република в Рим.
6
0
 
33
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
Как ще ги делиш като всеки месец ти се дават 30 000 в продължение на 7 години.Първоначално ти дават 200 000.След 7-мата година ти се плаща остатъка в накуп.Тоя да вземе да прочете правилника на БСТ
5
0
 
21
 
! Отговори
Циник преди 5 години
По принцип - прав е човека ..По принцип ... но на пари , за които "потна вода не си пил" също не е грешка - да ги разпилееш.Поживяли са си - както им е харесвало!Откъдето дошли - там отишли.И обратни примери много - тук в Германия - даваха бивши лото милионери - единия отворил автосалон...другия транспортна фирма...набарбальокани със заеми до уши.А една хърватка с малка печалба от 1.5 000 000 си хапваше тортичка в сладкарница , и казваше - тегля колкото ми трябват на месец..и нищо не инвести
4
10
 
10
 
! Отговори
Гoшу преди 5 години
Оставям си 1 милион в банка, с останалото си купувам някъде в София парцел (по Пиротска сега бутат старите къщи и се продават 1-2 парцела), хващам строителна фирма да ми направи една кооперация, и всички апартаменти под наем. Ставам рентиер и всеки месец събирам парсата. Грешка! Не аз, а си хващам професионален домоуправител на заплата, да ми ги събира. Аз само ще ходя да си ги прибирам на някакво точно число :)
3
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
То затова има бедни и богати, бедния обикновенно е такъв защото са му ограничени знанията, и му наделява лакомията. знам хора с по 5к заплати и нямат нищо освен кредити, а имам приятели почнали от нищо, оставали без пукната пара а сега не можеш да ги стигнеш. Мисленето е проблема, то е доказано 98% от спечелилите фалират до 3-тата година, но то и такива игри играят най-бедните, но ако питаш хората имат друго виждане, късмет, връзки, и т.н., все са онеправдани много можели ама никой не ги оценява
2
3
 
26
 
! Отговори
...тъжно... преди 5 години
Така се получава, когато хора, които не са способни да управляват пари се сдобиват с голяма сума пари. Същият 'феномен' се получи през 90-те години, когато овчари, спортисти, домакини, кьораво и сакато, приближени на Партията получиха Червени куфарчета с пари, за да правят 'бизнес' (разбирай да ги изперат) и след това да се отчетат обратно на Партията. Вярно, че много 'забравиха' да се отчетат. След това намериха много хора с бетонни блокове на краката на дъната на реки, язовири, водоеми...
1
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Делиш ги на три. Една трета ги оставяш в пари, една трета в злато и една трета в недвижимости или инвестиции. Аз мисля, че тази формула още e в сила--Тц! златото отдавна не върви... ако считаш, че злато ще те хеджира - много ще сбъркаш.